ΕΚΤ: Ήπιες διαφωνίες Ντε Γκίντος για πρόωρο περιορισμό του PEPP

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΕΚΤ: Ήπιες διαφωνίες Ντε Γκίντος για πρόωρο περιορισμό του PEPP
«Παραμένουμε έτοιμοι για να διαμορφώσουμε όλα τα εργαλεία μας όπως χρειαστεί» ανέφερε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Χωρίς να θελήσει να συγκεκριμένη και σαφή άποψη για το χρόνο αλλαγής στο έκτακτο πρόγραμμα αγοράς κρατικών ομολόγων για την κρίση του κορονοϊού (PEPP) της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, τοποθετήθηκε ο Λουίς Ντε Γκίντος στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο την Τετάρτη.

Μιλώντας στην Επιτροπή Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων του ΕΚ, ο αντιπρόεδρος της ΕΚΤ δήλωσε πως «παραμένουμε έτοιμοι για να διαμορφώσουμε όλα τα εργαλεία μας όπως χρειαστεί».

Ο ίδιος πρόσθεσε πως «τα ρίσκα από την απόσυρση της στήριξης πολύ νωρίς είναι μεγαλύτερα από τα ρίσκα που υπάρχουν διατηρώντας τα μέτρα ως έχουν».

Υπενθυμίζεται πως το ζήτημα για το πότε θα πρέπει να υπάρξει αλλαγές στο PEPP έχει προκαλέσει διαφωνίες στο εσωτερικό της ευρωτράπεζας.

Μιλώντας για την πορεία της οικονομίας της Ευρωζώνης, ο Ντε Γκίντος ανέφερε πως λόγω των εμβολιασμών, της χαλάρωσης των περιοριστικών μέτρων και τη στήριξη της οικονομίας «αναμένουμε ισχυρή ανάκαμψη για το β' εξάμηνο του 2021».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider