Reuters: Τουλάχιστον δύο ομολογιακές εκδόσεις ετοιμάζει η Ελλάδα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Reuters: Τουλάχιστον δύο ομολογιακές εκδόσεις ετοιμάζει η Ελλάδα
Το υπουργείo Οικονομικών ανακοίνωσε τον Δεκέμβριο ότι σχεδιάζει να αντλήσει επιπλέον 8 με 12 δισ. ευρώ.

Τουλάχιστον δύο ομολογιακές εκδόσεις για την άντληση 4 δισ. ευρώ, ανεβάζοντας έτσι το συνολικό ετήσιο δανεισμό σε επίπεδα που ξεπερνούν τις υψηλότερες προβλέψεις, ανέφεραν δύο κυβερνητικοί αξιωματούχοι στο Reuters.

Σημειώνεται πως προ ημερών το Insider ανέφερε πως ανέφερε «προλαβαίνουμε άλλες δύο εκδόσεις ομολόγων (ΟΔΔΗΧ) πριν αλλάξει πλευρό... η κα Λαγκάρντ».

Το υπουργείo Οικονομικών ανακοίνωσε τον Δεκέμβριο ότι σχεδιάζει να αντλήσει επιπλέον 8 με 12 δισ. ευρώ από τις αγορές ομολόγων φέτος για να καλύψει το χρέος που ωριμάζει και να χρηματοδοτήσει τα προγράμματα στήριξης.

«Σχεδιάζουμε τουλάχιστον δύο ακόμη εκδόσεις ως το τέλος του έτους για να αντλήσουμε 4 δισ. ευρώ» σημείωσε κυβερνητικός αξιωματούχος.

Όπως σημειώνει το Reuters, η Ελλάδα, η οποία αναμένει δημοσιονομικό έλλειμμα 3,9% του ΑΕΠ για το 2021, έχει συγκεντρώσει μέχρι στιγμής 8 δισ. ευρώ φέτος από την 30ετής έκδοση τον Μάρτιο, από μια δεκαετία έκδοση και ένα private placement τον Ιανουάριο.

Ο δεύτερος αξιωματούχος ανέφερε ότι η κυβέρνηση διατηρεί την επιλογή να ανοίξει βιβλίο για μια υπάρχουσα έκδοση ή να εκδώσει νέο ομόλογο, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Προλαβαίνουμε άλλες δύο εκδόσεις ομολόγων (ΟΔΔΗΧ) πριν αλλάξει πλευρό... η κα Λαγκάρντ

gazzetta
gazzetta reader insider insider