Οικονομία | Ελλάδα
24-03-2021 | 12:28

Σταϊκούρας: Πλέγμα μέτρων για την στήριξη Εστίασης και Τουρισμού

Newsroom
Μοιράσου το
Σταϊκούρας: Πλέγμα μέτρων για την στήριξη Εστίασης και Τουρισμού
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Το υπουργείο Οικονομικών εξετάζει σε συνεργασία με το υπουργείο Ανάπτυξης ένα πλέγμα μέτρων στήριξης για τους κλάδους της εστίασης και του τουρισμού, με πρόσθετα χρηματοδοτικά εργαλεία, τόνισε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να επεκταθούν αυτά τα μέτρα στήριξης και σε άλλους κλάδους αν υπάρχουν δυνατότητες.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ 100,3, ο υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι είναι σημαντικό να ασκείται υπεύθυνη οικονομική πολιτική με δημοσιονομική ευελιξία αλλά όχι εκτροχιασμό, ώστε να μπορεί η χωρά να δανείζεται φθηνά.

Για τον Τουρισμό εκτίμησε ότι θα κινηθεί περίπου σε διπλάσια επίπεδα από το 2020, δηλαδή θα φτάσει στο 50% του 2019, ενώ σημείωσε ότι κάθε εβδομάδα της τρέχουσας αυστηρής απαγόρευσης κοστίζει περίπου 750 εκατομμύρια ευρώ. Επεσήμανε παράλληλα ότι ήδη το υπουργείο έχει ανακοινώσει μέτρα 2,5 δισ. ευρώ φέτος για τη στήριξη της οικονομίας, σημειώνοντας ότι ο λογαριασμός αυτός θα μεγαλώσει.

Παράλληλα, προειδοποίησε ότι θα μεγαλώσουν το έλλειμμα και το χρέος αυτής της χρονιάς και θέλει προσοχή απέναντι στις αγορές. Ο υπουργός χαρακτήρισε πολύ ενθαρρυντικό το ότι έχουν επιστρέψει στις τράπεζες καταθέσεις 20 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα δέκα προέρχονται από ιδιώτες. 

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.