Σταϊκούρας: Τις επόμενες ημέρες θα αποφασιστεί αν θα παραταθούν τα μέτρα στήριξης τον Απρίλιο

Δήμητρα Καδδά
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σταϊκούρας: Τις επόμενες ημέρες θα αποφασιστεί αν θα παραταθούν τα μέτρα στήριξης τον Απρίλιο
Για την παράταση των μέτρων στήριξης και τον Απρίλιο «θα αποφασίσουμε το επόμενο διάστημα, θέλουμε να δούμε τις επιλογές της κυβέρνησης στο υγειονομικό πεδίο», ανέφερε ο υπουργός οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Για την παράταση των μέτρων στήριξης και τον Απρίλιο «θα αποφασίσουμε το επόμενο διάστημα, θέλουμε να δούμε τις επιλογές της κυβέρνησης στο υγειονομικό πεδίο», ανέφερε ο υπουργός οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ. Επανέλαβε την εκτίμησή του για επιπλέον κόστος 750 εκατομμυρίων ευρώ για κάθε εβδομάδα λουκέτου απαντώντας σε ερώτημα για τις επιπτώσεις αν υπάρξει απόφαση οι περιορισμοί να παραταθούν για μία εβδομάδα έως 28 Μαρτίου.

«Προσευχόμαστε να λειτουργήσει η οικονομία με ασφάλεια το συντομότερο δυνατό» επισήμανε ο υπουργός. Εξήγησε πως η στήριξη θα πρέπει να γίνει με σωφροσύνη, ούτως ώστε μαζί με τις διαρθρωτικές αλλαγές με το σχέδιο ανάκαμψης να οδηγηθεί η χώρα μετά την πανδημία στη δημοσιονομική προσαρμογή.

Περιέγραψε τον οδικό χάρτη επιτάχυνσης των πληρωμών για την καταβολή των αποζημιώσεων στους ιδιοκτήτες που έχουν υποστεί μείωση ενοικίων.

«Είναι πολύ νωρίς να μιλήσουμε για το 2022» είπε. Υπενθύμισε πως δεν υπάρχει ακόμα απόφαση για το 2022, υπάρχει σύσταση της ευρωπαϊκής επιτροπής για δημοσιονομική ευελιξία. Το τι θα κάνουμε για το 2022 θα το δούμε την κατάλληλη χρονική στιγμή, ανέφερε.»Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί μεταξύ της δημοσιονομικής χαλαρότητας, ευελιξίας και εκτροχιασμού. Επισήμανε εξηγώντας πως πρέπει να τηρείται μία λεπτή ισορροπία «γιατί θα πρέπει ταυτόχρονα να έχουμε ικανοποιητικό κόστος δανεισμού και να μπορούμε να δανειζόμαστε για να βοηθήσουμε την οικονομία».

Αναφέρθηκε στη σημερινή έκδοση 12μηνης διάρκειας εντόκων γραμματίων που «θα βοηθήσει το επόμενο δεκαπενθήμερο τα μέτρα». Εϊπε πως προς το παρόν φτάνουν στα 11,6 δισ. ευρώ αλλά «προφανώς θα δείτε κι άλλες πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για να βοηθήσουμε την οικονομία το επόμενο διάστημα».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider