«Αδήλωτα» τετραγωνικά: Μέχρι 31/3 η εκκαθάριση των δηλώσεων από τους δήμους

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Αδήλωτα» τετραγωνικά: Μέχρι 31/3 η εκκαθάριση των δηλώσεων από τους δήμους

Νέα δίμηνη προθεσμία, και συγκεκριμένα μέχρι τις 31 Μαρτίου 2021 δίνεται στους δήμους για να ολοκληρώσουν την εκκαθάριση των δηλώσεων των «ξεχασμένων» τετραγωνικών και να στείλουν στη συνέχεια τον «λογαριασμό» με τα δημοτικά τέλη στους ιδιοκτήτες ακινήτων.

Με τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή παρατείνεται έως τις 31 Μαρτίου 2021 (από 31.1.2021) η προθεσμία εκκαθάρισης από τις οικονομικές υπηρεσίες των δήμων των δηλώσεων διόρθωσης τετραγωνικών μέτρων για τον καθορισμό της επιφάνειας ή και της χρήσης του ακινήτου περί υπολογισμού φόρων, τελών και εισφορών προς τους ΟΤΑ.

Η εκκαθάριση των δηλώσεων των «αδήλωτων» τετραγωνικών θα γίνει με βάση τα στοιχεία που έχουν δηλώσει οι ιδιοκτήτες έως τις 31 Οκτωβρίου 2020.

Οι έξτρα χρεώσεις δημοτικών τελών και Τέλους Ακίνητης Περιουσίας για τη μεγαλύτερη επιφάνεια των ακινήτων ισχύουν αναδρομικά από την 1η Ιανουαρίου του 2020 και οι ιδιοκτήτες ακινήτων όταν θα λάβουν το εκκαθαριστικό θα μπορούν να εξοφληθούν τα ποσά που προκύπτουν σε 24 ισόποσες μηνιαίες δόσεις.

Το ελάχιστο ποσό της μηνιαίας δόσης πλην της τελευταίας είναι 10 ευρώ για φυσικά πρόσωπα και 50 ευρώ για νομικά πρόσωπα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider