Ελλάδα
12-11-2020 | 21:15

Νέα αναστολή προθεσμιών πληρωμής επιταγών για 75 ημέρες

Θανάσης Κουκάκης
Μοιράσου το
Νέα αναστολή προθεσμιών πληρωμής επιταγών για 75 ημέρες

Η κυβέρνηση προσανατολίζεται να προχωρήσει σε νέο «moratorium» 75 ημερών για όσους πλήττονται από την πανδημία και το lockdown.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ρύθμιση που θα καταθέσει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης θα προβλέπει το «πάγωμα» των προθεσμιών λήξης, εμφάνισης και πληρωμής επιταγών, συναλλαγματικών και γραμματίων σε διαταγή για την περίοδο από 6 Νοεμβρίου έως και 31 Δεκεμβρίου.

Για το «πάγωμα» των προθεσμιών λήξης, εμφάνισης και πληρωμής επιταγών, συναλλαγματικών και γραμματίων σε διαταγή θα απαιτηθεί η υποβολή ηλεκτρονικής δήλωσης πρόθεσης μετάθεσης πληρωμής από τον εκδότη.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες η αναστολή προθεσμιών πληρωμής των επιταγών θα ισχύσει για:

  • Τις επιχειρήσεις που έχουν αναστείλει τη λειτουργιά τους με  κρατική εντολή.

  • Τις επιχειρήσεις που πρέπει να καλύψουν επιταγές η αξία των οποίων υπερβαίνει το 20% του μέσου μηνιαίου τζίρου τους το 2019.

  • Τις επιχειρήσεις που καταγράφουν πτώση τζίρου μεγαλύτερη από το 50% στο διάστημα Απριλίου- Σεπτεμβρίου σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα.

Αυτό σημαίνει πως οι επιταγές που έληγαν κανονικά στις 6 Νοεμβρίου θα πρέπει να πληρωθούν στις 20 Ιανουαρίου 2021 και αυτές που θα λήξουν στις 31 Δεκεμβρίου θα πρέπει να πληρωθούν στις 16 Μαρτίου 2021.

 

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.