Οι 5 κρίσιμες ψηφοφορίες της εβδομάδας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Οι 5 κρίσιμες ψηφοφορίες της εβδομάδας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο
Ψηφοφορίες στις επιτροπές του ΕΚ για Brexit, ΝΑΤΟ, τεχνητή νοημοσύνη, ευρωπαϊκό προϋπολογισμό.

«Γεμάτη» είναι η ατζέντα των ευρωβουλευτών αυτή την εβδομάδα, καθώς καλούνται να ψηφίσουν στις επιτροπές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το Brexit, τη σχέση της ΕΕ με το ΝΑΤΟ, τη συμφωνία εμπορίου με το Βιετνάμ, την προστασία των καταναλωτών έναντι των προκλήσεων της τεχνητής νοημοσύνης και τις προτεραιότητες του μακροπρόθεσμου προϋπολογισμού.

Δείτε τι περιλαμβάνει η ατζέντα με τις ψηφοφορίες:

Την Πέμπτη, η επιτροπή εσωτερικής αγοράς και προστασίας των καταναλωτών ψηφίζει για την αντιμετώπιση των προκλήσεων που προκύπτουν από την ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης (ΑΙ), κυρίως ως προς τις επιλογές των καταναλωτών, τη χρήση δεδομένων και την ανάγκη θέσπισης κανόνων περί ευθύνης για τα προϊόντα τεχνητής νοημοσύνης.

Την Τετάρτη, η επιτροπή προϋπολογισμών θα απευθύνει ερωτήσεις στον αρμόδιο Επίτροπο Γιοχάνες Χαν σχετικά με τις προτεραιότητες της επιτροπής στα πλαίσια του επόμενου μακροπρόθεσμου προϋπολογισμού, αλλά και τον τρόπο με τον οποίο προτίθεται να συνεργαστεί με το ΕΚ.

Την Πέμπτη, η επιτροπή συνταγματικών υποθέσεων ψηφίζει πρόταση με την οποία δίνει τη συγκατάθεσή της στη συμφωνία αποχώρησης της Μεγάλης Βρετανίας. Η τελική ψηφοφορία στην ολομέλεια του ΕΚ θα πραγματοποιηθεί στις 29 Ιανουαρίου, εφόσον η Μεγάλη Βρετανία επικυρώσει πλήρως τη συμφωνία.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ θα απευθυνθεί την Τετάρτη στην επιτροπή εξωτερικών υποθέσεων, στην υποεπιτροπή ασφάλειας και άμυνας και στην κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία του ΝΑΤΟ. Η συζήτηση αυτή αποτελεί συνέχεια αυτής την περασμένη εβδομάδα, κατά την οποία το ΕΚ ενέκρινε ψηφίσματα για την πορεία της κοινής εξωτερικής πολιτικής και πολιτικής ασφάλειας και άμυνας, ζητώντας στενότερη συνεργασία με το ΝΑΤΟ και τονίζοντας παράλληλα την ανάγκη για στρατηγική αυτονομία της ΕΕ.

Η συμφωνία ελεύθερων συναλλαγών και η συμφωνία προστασίας των επενδύσεων μεταξύ ΕΕ και Βιετνάμ πρόκειται να τεθούν σε ψηφοφορία σήμερα, Τρίτη, στην επιτροπή διεθνούς εμπορίου. Οι συμφωνίες προβλέπουν την κατάργηση των εξαγωγικών δασμών από την ΕΕ, το άνοιγμα της αγοράς δημοσίων συμβάσεων του Βιετνάμ σε ευρωπαϊκές επιχειρήσεις και την προστασία 196 προϊόντων της ΕΕ με γεωγραφικές ενδείξεις.

Εμπόριο ζώων συντροφιάς

Παράλληλα, σήμερα, τα μέλη της επιτροπής περιβάλλοντος και δημόσιας υγείας θα ζητήσουν την ανάληψη άμεσης δράσης κατά του παράνομου εμπορίου ζώων συντροφιάς, με στόχο την προστασία των ζώων, των καταναλωτών και της δημόσιας υγείας.

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:52

Συγχαρητήρια από Τασούλα - Κακλαμάνη στην Εθνική Ομάδα Πόλο για το χάλκινο μετάλλιο

23:26

ΣΥΡΙΖΑ για Μητσοτάκη: «Ούτε λέξη για τη Γλυφάδα την μέρα της μεγάλης νεροποντής»

22:59

Η Βρετανία ιδρύει το δικό της FBI - Ανακοινώθηκε η νέα Εθνική Αστυνομική Υπηρεσία

22:33

Χατζηθεοδοσίου: Είναι στις προθέσεις μου να θέσω υποψηφιότητα για περιφερειάρχης Αττικής

22:19

ΔΕΔΔΗΕ σε δήμαρχο Γλυφάδας: Καμία εκσκαφή, μόνο απομάκρυνση υλικών

22:07

Κλήρωση Τζόκερ: Οι τυχεροί αριθμοί για τα 15 εκατ. ευρώ

21:54

Αιφνίδια επίσκεψη Χαρδαλιά στο Πέραμα: Κάποια θέματα μένουν στα συρτάρια δυστυχώς χωρίς λόγο

21:27

Σκέρτσος: Τι πετύχαμε για την αναπηρική κοινότητα το 2025;

21:14

Κικίλιας: «Μας κάνατε περήφανους για το ιστορικό χάλκινο της Εθνικής πόλο»

21:00

Στο τρίγωνο Καναδά - ΗΠΑ - Κίνας: Φουντώνει το εμπορικό «μπρα ντε φερ»

20:44

Άνοιξαν δύο ανθρωπιστικοί διάδρομοι στη βόρεια Συρία: Έφτασε βοήθεια στο Κομπάνι

20:30

Νετανιάχου: Ο ισραηλινός στρατός αναζητά τη σορό του τελευταίου ομήρου

20:16

Μητσοτάκης για το χάλκινο της Εθνικής Πόλο: Είμαστε συγκινημένοι και υπερήφανοι

20:02

Ο CEO της Airbus προειδοποιεί για νέους κινδύνους με φόντο τους δασμούς

19:48

Σύρος: Σορός γυναίκας εντοπίστηκε στο λιμάνι της Ερμούπολης

19:34

Βενεζουέλα: Τουλάχιστον 80 πολιτικοί κρατούμενοι αποφυλακίστηκαν σήμερα

19:20

«Χάλκινη» η Εθνική Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Πόλο: Με 5-12 την Ιταλία

19:06

Συνέδριο Νέας Αριστεράς: Αποφεύχθηκε η ρήξη - Παραμένει το χάσμα

18:52

Ζελένσκι: 100% έτοιμο το έγγραφο με τις εγγυήσεις ασφαλείας των ΗΠΑ για Ουκρανία

18:38

Οι Δημοκρατικοί απειλούν με shutdown μετά τον θάνατο του 37χρονου - Παρέμβαση Ομπάμα

18:24

Θεσσαλονίκη: Κατέληξε ο 75χρονος που έπεσε από τον 4ο όροφο

18:10

Γουίτκοφ: Χρήσιμες οι συνομιλίες με Νετανιάχου για το σχέδιο ανοικοδόμησης της Γάζας

17:56

Τρεις νεκροί στη Γάζα από ισραηλινά πυρά

17:42

Στο VIP Lounge του ΟΑΚΑ τη Δευτέρα η κοπή πίτας του Κωστή Χατζηδάκη

17:28

Ο Κυριάκος Πιερρακάκης στο 29ο Παζάρι Βιβλίου

17:14

Συνεδριάζει τη Δευτέρα το υπουργικό υπό Μητσοτάκη - Η ατζέντα

17:00

Χειμερινές εκπτώσεις: Ο κρίσιμος Ιανουάριος και η επόμενη μέρα - Ανοιχτά σήμερα τα καταστήματα

16:52

Στο έλεος της χιονοκαταιγίδας Fern οι ΗΠΑ - 4 νεκροί και 1 εκατ. σπίτια χωρίς ρεύμα

16:40

Θεσσαλονίκη: Ανοίγει ο δρόμος για την ανάπλαση της πλατείας Ελευθερίας - Μετατρέπεται σε Πάρκο Μνήμης

16:26

Τζιτζικώστας: Ξεκάθαρη και αδιαπραγμάτευτη η δέσμευση της ΕΕ να καταπολεμά το μίσος σε κάθε του μορφή

gazzetta
gazzetta reader insider insider