Οι 5 κρίσιμες ψηφοφορίες της εβδομάδας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Οι 5 κρίσιμες ψηφοφορίες της εβδομάδας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο
Ψηφοφορίες στις επιτροπές του ΕΚ για Brexit, ΝΑΤΟ, τεχνητή νοημοσύνη, ευρωπαϊκό προϋπολογισμό.

«Γεμάτη» είναι η ατζέντα των ευρωβουλευτών αυτή την εβδομάδα, καθώς καλούνται να ψηφίσουν στις επιτροπές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το Brexit, τη σχέση της ΕΕ με το ΝΑΤΟ, τη συμφωνία εμπορίου με το Βιετνάμ, την προστασία των καταναλωτών έναντι των προκλήσεων της τεχνητής νοημοσύνης και τις προτεραιότητες του μακροπρόθεσμου προϋπολογισμού.

Δείτε τι περιλαμβάνει η ατζέντα με τις ψηφοφορίες:

Την Πέμπτη, η επιτροπή εσωτερικής αγοράς και προστασίας των καταναλωτών ψηφίζει για την αντιμετώπιση των προκλήσεων που προκύπτουν από την ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης (ΑΙ), κυρίως ως προς τις επιλογές των καταναλωτών, τη χρήση δεδομένων και την ανάγκη θέσπισης κανόνων περί ευθύνης για τα προϊόντα τεχνητής νοημοσύνης.

Την Τετάρτη, η επιτροπή προϋπολογισμών θα απευθύνει ερωτήσεις στον αρμόδιο Επίτροπο Γιοχάνες Χαν σχετικά με τις προτεραιότητες της επιτροπής στα πλαίσια του επόμενου μακροπρόθεσμου προϋπολογισμού, αλλά και τον τρόπο με τον οποίο προτίθεται να συνεργαστεί με το ΕΚ.

Την Πέμπτη, η επιτροπή συνταγματικών υποθέσεων ψηφίζει πρόταση με την οποία δίνει τη συγκατάθεσή της στη συμφωνία αποχώρησης της Μεγάλης Βρετανίας. Η τελική ψηφοφορία στην ολομέλεια του ΕΚ θα πραγματοποιηθεί στις 29 Ιανουαρίου, εφόσον η Μεγάλη Βρετανία επικυρώσει πλήρως τη συμφωνία.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ θα απευθυνθεί την Τετάρτη στην επιτροπή εξωτερικών υποθέσεων, στην υποεπιτροπή ασφάλειας και άμυνας και στην κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία του ΝΑΤΟ. Η συζήτηση αυτή αποτελεί συνέχεια αυτής την περασμένη εβδομάδα, κατά την οποία το ΕΚ ενέκρινε ψηφίσματα για την πορεία της κοινής εξωτερικής πολιτικής και πολιτικής ασφάλειας και άμυνας, ζητώντας στενότερη συνεργασία με το ΝΑΤΟ και τονίζοντας παράλληλα την ανάγκη για στρατηγική αυτονομία της ΕΕ.

Η συμφωνία ελεύθερων συναλλαγών και η συμφωνία προστασίας των επενδύσεων μεταξύ ΕΕ και Βιετνάμ πρόκειται να τεθούν σε ψηφοφορία σήμερα, Τρίτη, στην επιτροπή διεθνούς εμπορίου. Οι συμφωνίες προβλέπουν την κατάργηση των εξαγωγικών δασμών από την ΕΕ, το άνοιγμα της αγοράς δημοσίων συμβάσεων του Βιετνάμ σε ευρωπαϊκές επιχειρήσεις και την προστασία 196 προϊόντων της ΕΕ με γεωγραφικές ενδείξεις.

Εμπόριο ζώων συντροφιάς

Παράλληλα, σήμερα, τα μέλη της επιτροπής περιβάλλοντος και δημόσιας υγείας θα ζητήσουν την ανάληψη άμεσης δράσης κατά του παράνομου εμπορίου ζώων συντροφιάς, με στόχο την προστασία των ζώων, των καταναλωτών και της δημόσιας υγείας.

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

16:56

Βαριά πρόστιμα για πυρκαγιές από αναμμένα τσιγάρα σε Σέρρες, Θεσπρωτία

16:56

Wall Street: Ψάχνει ηρεμία μετά την πτώση του brent - Παραμένει «κόκκινος» ο Nasdaq

16:35

Ο Τραμπ θα συναντηθεί με τον Ζελένσκι στις 28 Ιουλίου

16:34

ΕΛΤΑ: Σχέδιο μετασχηματισμού έως το 2030 - Οι επτά άξονες

16:27

ΑΑΔΕ: Στις 27/7 η έναρξη λειτουργίας ΚΕΦΟΔΕ και ΥΦΕ Θεσσαλονίκης

16:26

Eurobank: Ανθεκτικός ο ελληνικός τουρισμός το πρώτο πεντάμηνο παρά τις γεωπολιτικές εντάσεις

16:13

ΟΠΕΚΕΠΕ: Στις 16 Φεβρουαρίου 2027 η δίκη του Γ. Ξυλούρη για «το δικαίωμα σιωπής»

16:00

«Πόλεμος» Ευρώπης-Ασίας για το LNG

15:50

Στουρνάρας: «Επαναφορά της 13ης σύνταξης θα οδηγήσει πάλι σε δύσκολες καταστάσεις»

15:49

Αναβρασμό προκαλεί ο περιορισμένος ανασχηματισμός κυβέρνησης του Μερτς

15:46

ΔΥΠΑ: Ξεκινούν οι αιτήσεις για 1.000 άνεργους πτυχιούχους - Μισθοί έως 1.250 ευρώ

15:41

Αναβάθμιση της ΔΕΗ σε «ΒΒ» από Fitch

15:35

To Ισραήλ ετοιμάζεται για «μεγάλης κλίμακας αντιτρομοκρατική επιχείρηση» στην Δυτική Όχθη

15:33

Ανδρουλάκης σε Μητσοτάκη: «Κάνατε τα ίδια και χειρότερα με τους προκατόχους σας»

15:31

Θεοδωρικάκος: «Η Δημοκρατία απαιτεί ευθύνη και τη συμμετοχή όλων»

15:27

Ο «χάρτης» πληρωμών από e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ έως 31 Ιουλίου

15:21

Ο Μπέρναμ εγκαινιάζει το «No10 North» για να μεταφερθεί η λήψη οικονομικών αποφάσεων από το Λονδίνο

15:16

Αυτές οι φωτογραφίες από τα Κουφονήσια 20 χρόνια πριν δείχνουν πώς έχει αλλάξει το ελληνικό καλοκαίρι

15:14

Η Κομισιόν κατηγορεί το TikTok ότι δεν προστατεύει επαρκώς τους ανήλικους χρήστες

15:07

«Aspides»: Αυξάνεται σε υψηλός ο κίνδυνος επιθέσεων από τους Χούθι στη Ερυθρά Θάλασσα

15:06

Νέο πλαίσιο κυρώσεων για ελέγχους σε διαιτολογικά γραφεία και εργαστήρια αισθητικής

15:01

Voucher παιδικών σταθμών: Αιτήσεις έως 5 Αυγούστου - Τι ισχύει για τους πολύτεκνους

14:51

Η Ελλάδα συνδράμει την Ισπανία με δύο Canadair για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών

14:35

Παπασταύρου: «Αναγκαία μεταρρύθμιση για ασφαλές, προσιτό, επαρκές και ποιοτικό νερό για όλους»

14:27

Φορολοταρία: Έγινε η κλήρωση για τις συναλλαγές Ιουνίου - Δείτε εάν κερδίσατε έως 50.000 ευρώ

14:23

Alpha Bank: Έως τα τέλη Ιουλίου σε λειτουργία ο νέος φωνητικός βοηθός AI

14:13

Oλοκληρώθηκε το έργο «Γεωργία με Ευφυΐα»

14:04

Μητσοτάκης στη Βουλή: «Ανάγκη για νέο Σύνταγμα που να συμβαδίζει με την εποχή μας»

14:00

Γεραπετρίτης: «Αντί για λευκή επιταγή έχουμε έναν συνταγματικό μηδενισμό»

13:47

10 εξωτικοί προορισμοί που δεν είναι τόσο ακριβοί όσο νομίζετε


reader insiderinsiderinsiderinsiderinsider