Οι 5 κρίσιμες ψηφοφορίες της εβδομάδας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Οι 5 κρίσιμες ψηφοφορίες της εβδομάδας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο
Ψηφοφορίες στις επιτροπές του ΕΚ για Brexit, ΝΑΤΟ, τεχνητή νοημοσύνη, ευρωπαϊκό προϋπολογισμό.

«Γεμάτη» είναι η ατζέντα των ευρωβουλευτών αυτή την εβδομάδα, καθώς καλούνται να ψηφίσουν στις επιτροπές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το Brexit, τη σχέση της ΕΕ με το ΝΑΤΟ, τη συμφωνία εμπορίου με το Βιετνάμ, την προστασία των καταναλωτών έναντι των προκλήσεων της τεχνητής νοημοσύνης και τις προτεραιότητες του μακροπρόθεσμου προϋπολογισμού.

Δείτε τι περιλαμβάνει η ατζέντα με τις ψηφοφορίες:

Την Πέμπτη, η επιτροπή εσωτερικής αγοράς και προστασίας των καταναλωτών ψηφίζει για την αντιμετώπιση των προκλήσεων που προκύπτουν από την ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης (ΑΙ), κυρίως ως προς τις επιλογές των καταναλωτών, τη χρήση δεδομένων και την ανάγκη θέσπισης κανόνων περί ευθύνης για τα προϊόντα τεχνητής νοημοσύνης.

Την Τετάρτη, η επιτροπή προϋπολογισμών θα απευθύνει ερωτήσεις στον αρμόδιο Επίτροπο Γιοχάνες Χαν σχετικά με τις προτεραιότητες της επιτροπής στα πλαίσια του επόμενου μακροπρόθεσμου προϋπολογισμού, αλλά και τον τρόπο με τον οποίο προτίθεται να συνεργαστεί με το ΕΚ.

Την Πέμπτη, η επιτροπή συνταγματικών υποθέσεων ψηφίζει πρόταση με την οποία δίνει τη συγκατάθεσή της στη συμφωνία αποχώρησης της Μεγάλης Βρετανίας. Η τελική ψηφοφορία στην ολομέλεια του ΕΚ θα πραγματοποιηθεί στις 29 Ιανουαρίου, εφόσον η Μεγάλη Βρετανία επικυρώσει πλήρως τη συμφωνία.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ θα απευθυνθεί την Τετάρτη στην επιτροπή εξωτερικών υποθέσεων, στην υποεπιτροπή ασφάλειας και άμυνας και στην κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία του ΝΑΤΟ. Η συζήτηση αυτή αποτελεί συνέχεια αυτής την περασμένη εβδομάδα, κατά την οποία το ΕΚ ενέκρινε ψηφίσματα για την πορεία της κοινής εξωτερικής πολιτικής και πολιτικής ασφάλειας και άμυνας, ζητώντας στενότερη συνεργασία με το ΝΑΤΟ και τονίζοντας παράλληλα την ανάγκη για στρατηγική αυτονομία της ΕΕ.

Η συμφωνία ελεύθερων συναλλαγών και η συμφωνία προστασίας των επενδύσεων μεταξύ ΕΕ και Βιετνάμ πρόκειται να τεθούν σε ψηφοφορία σήμερα, Τρίτη, στην επιτροπή διεθνούς εμπορίου. Οι συμφωνίες προβλέπουν την κατάργηση των εξαγωγικών δασμών από την ΕΕ, το άνοιγμα της αγοράς δημοσίων συμβάσεων του Βιετνάμ σε ευρωπαϊκές επιχειρήσεις και την προστασία 196 προϊόντων της ΕΕ με γεωγραφικές ενδείξεις.

Εμπόριο ζώων συντροφιάς

Παράλληλα, σήμερα, τα μέλη της επιτροπής περιβάλλοντος και δημόσιας υγείας θα ζητήσουν την ανάληψη άμεσης δράσης κατά του παράνομου εμπορίου ζώων συντροφιάς, με στόχο την προστασία των ζώων, των καταναλωτών και της δημόσιας υγείας.

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

12:10

Πάνω από 5.000 πολίτες στις «Ημέρες Καριέρας» της ΔΥΠΑ στη Θεσσαλονίκη

12:03

Κάζιμιρ (ΕΚΤ): Θα αυξήσουμε περισσότερο τα επιτόκια εάν χρειαστεί

11:53

Έχουμε έλλειψη εργατών στη γεωργία ή ανυπαρξία επενδύσεων;

11:50

Ευρωπαίοι ηγέτες συνεδριάζουν στη Φινλανδία - Συνομιλίες για την Αρκτική

11:33

Συνεργασία Odyssey Cybersecurity και Airia για ασφαλή επιχειρησιακή αξιοποίηση του AI

11:26

Δραπέτης κηρύχθηκε από τις αρχές ο Αλκέτ Ριζάι

11:23

Sell off στις μετοχές AI μετά τα καλέσματα για «φρένο» στην τεχνητή νοημοσύνη

11:16

Ακρίβεια τροφίμων στην Ευρώπη: Στο +35% η Ελλάδα σε έξι χρόνια – Πού εκτοξεύθηκαν οι τιμές

11:12

Χρηματιστήριο: Εναλλαγές προσήμου πάνω από τις 2.700 μονάδες

10:56

Κικίλιας: «Βγαίνει η προκήρυξη για προσλήψεις 420 νέων Δόκιμων Λιμενοφυλάκων»

10:50

Πιερρακάκης: «Οι εξαγγελίες της αντιπολίτευσης στη ΔΕΘ είναι ακοστολόγητες»

10:49

Euronext: Ανοιχτή σε συγχώνευση με Deutsche Börse – «Υπάρχει εμπορική λογική»

10:46

Απώλειες στις ευρωαγορές με φόντο τράπεζες, πετρέλαιο και ΑΙ

10:26

Σκέρτσος: «Μείωση 32,8% στους νεκρούς σε τροχαία από το 2019»

10:20

Πιο κερδοφόρα ταινία όλων των εποχών για τη Universal η «Οδύσσεια»

10:01

Καζάκς (ΕΚΤ): Υπάρχουν οι συνθήκες για νέες αυξήσεις επιτοκίων

09:56

Γαλλία: Οι υποψήφιοι των ακραίων κομμάτων προηγούνται στην κούρσα για τις προεδρικές εκλογές του 2027

09:41

Προς νέα μετάθεση το ΜΙΔΑ: Το «σοκ» των λαθών και το πολιτικό ημερολόγιο αναβάλλει την έναρξη

09:32

Γεωργιάδης: Νέος QR κωδικός για κάθε ιατρείο - Απαγόρευση διαφημίσεων ιατρικών υπηρεσιών στο ίντερνετ

09:31

Φλερτάρει με πτώχευση και «λουκέτο» το Κέντρο Κένεντι

09:22

Λευκός Οίκος: Ποιοι θα κάνουν τα briefing μετά την αποχώρηση της Λέβιτ

09:05

Metlen: Συμφωνία με την Petronas για προμήθεια LNG στην Ελλάδα

09:05

Κατάρρευση των γεννήσεων την τελευταία 25ετία κατά 44% - Υπετριπλασιάστηκαν οι μητέρες άνω των 40 ετών

08:52

Πετρέλαιο: Ο αγωγός της Σαουδικής Αραβίας ωθεί τις τιμές

08:40

Δίκη για τα Τέμπη: Συνεχίζεται με την πρόταση της εισαγγελέως για έλεγχο του κινητού του σταθμάρχη

08:26

Στενά του Ορμούζ: Αναβολή της συνόδου των ΥΠΕΞ του Ιράν και κρατών του Κόλπου

08:19

Εκλογές στη Σουηδία: Οριακό προβάδισμα για τους Σοσιαλδημοκράτες

08:08

«Άγνωστος» πρώην παίκτης του ΝΒΑ με 800 εκατ. δολάρια

08:00

Κλειστά σήμερα τα φαρμακεία της Αττικής - Πώς θα εξυπηρετηθούν οι πολίτες

07:57

Ανακαίνιση σπιτιού: Πώς να εξοικονομήσετε ενέργεια


reader insiderinsiderinsiderinsiderinsider