Οι 5 κρίσιμες ψηφοφορίες της εβδομάδας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Οι 5 κρίσιμες ψηφοφορίες της εβδομάδας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο
Ψηφοφορίες στις επιτροπές του ΕΚ για Brexit, ΝΑΤΟ, τεχνητή νοημοσύνη, ευρωπαϊκό προϋπολογισμό.

«Γεμάτη» είναι η ατζέντα των ευρωβουλευτών αυτή την εβδομάδα, καθώς καλούνται να ψηφίσουν στις επιτροπές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το Brexit, τη σχέση της ΕΕ με το ΝΑΤΟ, τη συμφωνία εμπορίου με το Βιετνάμ, την προστασία των καταναλωτών έναντι των προκλήσεων της τεχνητής νοημοσύνης και τις προτεραιότητες του μακροπρόθεσμου προϋπολογισμού.

Δείτε τι περιλαμβάνει η ατζέντα με τις ψηφοφορίες:

Την Πέμπτη, η επιτροπή εσωτερικής αγοράς και προστασίας των καταναλωτών ψηφίζει για την αντιμετώπιση των προκλήσεων που προκύπτουν από την ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης (ΑΙ), κυρίως ως προς τις επιλογές των καταναλωτών, τη χρήση δεδομένων και την ανάγκη θέσπισης κανόνων περί ευθύνης για τα προϊόντα τεχνητής νοημοσύνης.

Την Τετάρτη, η επιτροπή προϋπολογισμών θα απευθύνει ερωτήσεις στον αρμόδιο Επίτροπο Γιοχάνες Χαν σχετικά με τις προτεραιότητες της επιτροπής στα πλαίσια του επόμενου μακροπρόθεσμου προϋπολογισμού, αλλά και τον τρόπο με τον οποίο προτίθεται να συνεργαστεί με το ΕΚ.

Την Πέμπτη, η επιτροπή συνταγματικών υποθέσεων ψηφίζει πρόταση με την οποία δίνει τη συγκατάθεσή της στη συμφωνία αποχώρησης της Μεγάλης Βρετανίας. Η τελική ψηφοφορία στην ολομέλεια του ΕΚ θα πραγματοποιηθεί στις 29 Ιανουαρίου, εφόσον η Μεγάλη Βρετανία επικυρώσει πλήρως τη συμφωνία.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ θα απευθυνθεί την Τετάρτη στην επιτροπή εξωτερικών υποθέσεων, στην υποεπιτροπή ασφάλειας και άμυνας και στην κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία του ΝΑΤΟ. Η συζήτηση αυτή αποτελεί συνέχεια αυτής την περασμένη εβδομάδα, κατά την οποία το ΕΚ ενέκρινε ψηφίσματα για την πορεία της κοινής εξωτερικής πολιτικής και πολιτικής ασφάλειας και άμυνας, ζητώντας στενότερη συνεργασία με το ΝΑΤΟ και τονίζοντας παράλληλα την ανάγκη για στρατηγική αυτονομία της ΕΕ.

Η συμφωνία ελεύθερων συναλλαγών και η συμφωνία προστασίας των επενδύσεων μεταξύ ΕΕ και Βιετνάμ πρόκειται να τεθούν σε ψηφοφορία σήμερα, Τρίτη, στην επιτροπή διεθνούς εμπορίου. Οι συμφωνίες προβλέπουν την κατάργηση των εξαγωγικών δασμών από την ΕΕ, το άνοιγμα της αγοράς δημοσίων συμβάσεων του Βιετνάμ σε ευρωπαϊκές επιχειρήσεις και την προστασία 196 προϊόντων της ΕΕ με γεωγραφικές ενδείξεις.

Εμπόριο ζώων συντροφιάς

Παράλληλα, σήμερα, τα μέλη της επιτροπής περιβάλλοντος και δημόσιας υγείας θα ζητήσουν την ανάληψη άμεσης δράσης κατά του παράνομου εμπορίου ζώων συντροφιάς, με στόχο την προστασία των ζώων, των καταναλωτών και της δημόσιας υγείας.

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

20:58

Επταήμερο εθνικό πένθος στη Βενεζουέλα για τους πολύνεκρους σεισμούς

20:56

Πτώση στις τιμές του πετρελαίου μετά τα θετικά μηνύματα για τις συνομιλίες ΗΠΑ - Ιράν

20:45

Ρωσικό «καμπανάκι» στην Apple για πρόστιμο 52 εκατ. δολαρίων

20:33

Η κυβέρνηση Τραμπ δεν ανανεώνει την τριμερή εμπορική συμφωνία USMCA με Καναδά και Μεξικό

20:21

Fitch: Αναβάθμισε Eurobank, ΕΤΕ - Θετικές προοπτικές για Πειραιώς

20:13

Δείπνο στο Μέγαρο Μαξίμου προς τιμήν της Γκίλφοϊλ για τα 250 έτη από την αμερικανική ανεξαρτησία

20:09

ΑΔΕΔΥ: Πανελλαδική στάση εργασίας στις 14 Ιουλίου ενάντια στη Συνταγματική Αναθεώρηση

20:00

Οι λόγοι που έστειλαν το γεν σε χαμηλό τεσσάρων δεκαετιών

19:58

Οι ΗΠΑ ζητούν από τους Συμμάχους του ΝΑΤΟ να μπουν σε «αξιόπιστη πορεία» προς το 5%

19:56

Μητσοτάκης για Νέστορα: Καμία ανοχή στο αίμα και τον διχασμό των άκρων

19:46

Πυροσβεστική: 40 αγροτοδασικές πυρκαγιές το τελευταίο εικοσιτετράωρο

19:37

Αύριο ψηφίζεται στη Βουλή το ν/σ για ίση αμοιβή και ένταξη υγειονομικών στα βαρέα και ανθυγιεινά

19:32

ΟΠΕΚΕΠΕ: Ποινές φυλάκισης 1 έως 3 ετών με αναστολή στους 57 παραγωγούς από Κρήτη

19:24

Ταχιάος: «Η Θράκη χρειάζεται μια ενιαία αναπτυξιακή στρατηγική»

19:13

Πέθανε η μητέρα της Αφροδίτης Νέστορα μετά την εμπρηστική επίθεση - Συλλυπητήρια του πολιτικού κόσμου

19:07

Κατοχύρωση κερδών στις ευρωαγορές μετά το ρεκόρ

18:56

Ισραήλ: Οι ΗΠΑ υπέγραψαν συμφωνία για κατασκευή μόνιμης πρεσβείας στην Ιερουσαλήμ

18:52

Συνάντηση Μητσοτάκη με τον γενικό διευθυντή ΔΟΑΕ την Πέμπτη

18:42

Τραμπ: «Έβγαλα κέρδη επειδή το Χρηματιστήριο ανεβαίνει»

18:33

GM: Πτώση 4,2% των πωλήσεων στις ΗΠΑ το β΄ τρίμηνο λόγω μειωμένης ζήτησης στα ηλεκτρικά οχήματα

18:33

Bally’s Intralot: Στο 0,156% η συμμετοχή της Deutsche Bank - Νέα αγορά 650.000 μετοχών

18:31

GREGY Interconnector: Πρόσκληση ενδιαφέροντος για τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων

18:28

Space Hellas: Αξιοποίηση βιομηχανικών δεδομένων με AI μέσω της νέας υπηρεσίας Managed Data Lake

18:18

Euronext Athens: Έναρξη διαδικασίας διάσπασης με απόσχιση του κλάδου «Διαχειριστής Αγοράς»

18:18

Την ανάγκη επείγουσας θωράκισης της Ευρώπης από τους ολοένα και πιο συχνούς καύσωνες αναδεικνύει ο ΠΟΥ

18:18

Qualco: Διανέμει μέρισμα 0,045 ευρώ ανά μετοχή

18:08

Πυρκαγιά σε αγροτοδασική έκταση στα Μέθανα

18:03

Στροφή στο cloud από Meta - Διψήφιο άλμα για τη μετοχή

17:59

Λαγκάρντ: «Πιο ισορροπημένοι οι κίνδυνοι για πληθωρισμό και ανάπτυξη»

17:57

Χρηματιστήριο: Κέρδη για τον Γενικό Δείκτη - Σε ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και τράπεζες το 68% του τζίρου


reader insiderinsiderinsiderinsiderinsider