Οι 5 κρίσιμες ψηφοφορίες της εβδομάδας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Οι 5 κρίσιμες ψηφοφορίες της εβδομάδας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο
Ψηφοφορίες στις επιτροπές του ΕΚ για Brexit, ΝΑΤΟ, τεχνητή νοημοσύνη, ευρωπαϊκό προϋπολογισμό.

«Γεμάτη» είναι η ατζέντα των ευρωβουλευτών αυτή την εβδομάδα, καθώς καλούνται να ψηφίσουν στις επιτροπές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το Brexit, τη σχέση της ΕΕ με το ΝΑΤΟ, τη συμφωνία εμπορίου με το Βιετνάμ, την προστασία των καταναλωτών έναντι των προκλήσεων της τεχνητής νοημοσύνης και τις προτεραιότητες του μακροπρόθεσμου προϋπολογισμού.

Δείτε τι περιλαμβάνει η ατζέντα με τις ψηφοφορίες:

Την Πέμπτη, η επιτροπή εσωτερικής αγοράς και προστασίας των καταναλωτών ψηφίζει για την αντιμετώπιση των προκλήσεων που προκύπτουν από την ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης (ΑΙ), κυρίως ως προς τις επιλογές των καταναλωτών, τη χρήση δεδομένων και την ανάγκη θέσπισης κανόνων περί ευθύνης για τα προϊόντα τεχνητής νοημοσύνης.

Την Τετάρτη, η επιτροπή προϋπολογισμών θα απευθύνει ερωτήσεις στον αρμόδιο Επίτροπο Γιοχάνες Χαν σχετικά με τις προτεραιότητες της επιτροπής στα πλαίσια του επόμενου μακροπρόθεσμου προϋπολογισμού, αλλά και τον τρόπο με τον οποίο προτίθεται να συνεργαστεί με το ΕΚ.

Την Πέμπτη, η επιτροπή συνταγματικών υποθέσεων ψηφίζει πρόταση με την οποία δίνει τη συγκατάθεσή της στη συμφωνία αποχώρησης της Μεγάλης Βρετανίας. Η τελική ψηφοφορία στην ολομέλεια του ΕΚ θα πραγματοποιηθεί στις 29 Ιανουαρίου, εφόσον η Μεγάλη Βρετανία επικυρώσει πλήρως τη συμφωνία.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ θα απευθυνθεί την Τετάρτη στην επιτροπή εξωτερικών υποθέσεων, στην υποεπιτροπή ασφάλειας και άμυνας και στην κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία του ΝΑΤΟ. Η συζήτηση αυτή αποτελεί συνέχεια αυτής την περασμένη εβδομάδα, κατά την οποία το ΕΚ ενέκρινε ψηφίσματα για την πορεία της κοινής εξωτερικής πολιτικής και πολιτικής ασφάλειας και άμυνας, ζητώντας στενότερη συνεργασία με το ΝΑΤΟ και τονίζοντας παράλληλα την ανάγκη για στρατηγική αυτονομία της ΕΕ.

Η συμφωνία ελεύθερων συναλλαγών και η συμφωνία προστασίας των επενδύσεων μεταξύ ΕΕ και Βιετνάμ πρόκειται να τεθούν σε ψηφοφορία σήμερα, Τρίτη, στην επιτροπή διεθνούς εμπορίου. Οι συμφωνίες προβλέπουν την κατάργηση των εξαγωγικών δασμών από την ΕΕ, το άνοιγμα της αγοράς δημοσίων συμβάσεων του Βιετνάμ σε ευρωπαϊκές επιχειρήσεις και την προστασία 196 προϊόντων της ΕΕ με γεωγραφικές ενδείξεις.

Εμπόριο ζώων συντροφιάς

Παράλληλα, σήμερα, τα μέλη της επιτροπής περιβάλλοντος και δημόσιας υγείας θα ζητήσουν την ανάληψη άμεσης δράσης κατά του παράνομου εμπορίου ζώων συντροφιάς, με στόχο την προστασία των ζώων, των καταναλωτών και της δημόσιας υγείας.

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

20:57

Επιστροφή των εκδρομέων του Πάσχα: Αυξημένη κίνηση στην Αθηνών-Κορίνθου και την Αθηνών-Λαμίας

20:39

LVMH: Έχασαν τις εκτιμήσεις οι πωλήσεις πρώτου τριμήνου λόγω Μέσης Ανατολής

20:24

Μαγιάρ: Δεσμεύεται η Ουγγαρία να κάνει δημοκρατική στροφή, επιδιώκει την αποδέσμευση των κονδυλίων της ΕΕ

20:07

Μελόνι: Απαράδεκτες οι δηλώσεις Τραμπ για τον Πάπα Λέοντα

19:55

Ισραήλ: Πάνω από 250 μαχητές της Χεζμπολάχ εξουδετερώθηκαν στον Λίβανο

19:45

Οι χώρες μέλη του ΝΑΤΟ αρνούνται να συμμετάσχουν στον αποκλεισμό του Στενού του Ορμούζ

19:35

Πρωθυπουργός Πακιστάν: Η κατάπαυση του πυρός μεταξύ Ιράν και ΗΠΑ «αντέχει»

19:13

Eυρωαγορές: Αρνητικά πρόσημα με φόντο τα Στενά του Ορμούζ

18:56

Δόμηση σε περιοχές Natura: Το «φίλτρο» του ΣτΕ και το ρίσκο που έρχεται μετά τον νόμο

18:37

Hellenic Train: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη γραμμή Θεσσαλονίκη-Σέρρες – Ποια δρομολόγια αναστέλλονται

18:29

Η Goldman Sachs προειδοποιεί τους καταναλωτές: Η αύξηση της τιμής βενζίνης θα γίνει αισθητή

18:14

ΗΠΑ: Απορρίφθηκε η μήνυση Τραμπ σε βάρος της WSJ για συκοφαντική δυσφήμηση σχετικά με τον Έπστιν

18:02

«Ξύπνησε» το ηφαίστειο Σακουρατζίμα στην Ιαπωνία

17:54

Στάρμερ: Οι πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης πρέπει να σταματήσουν το ατελείωτο σκρολάρισμα

17:42

Τραμπ για Όρμουζ: «Όποιο ιρανικό πλοίο πλησιάσει, θα χτυπηθεί» - Σε ισχύ ο αποκλεισμός

17:31

Συντριβή Όρμπαν: Ένας «Ιούδας» λιγότερος, ο «Γολγοθάς» ωστόσο δεν τελειώνει

17:24

Μαγιάρ για Ουκρανία: Αποκλείεται η ένταξη στην ΕΕ μιας χώρας σε εμπόλεμη κατάσταση

16:55

Ελπίδα στην Wall Street πάρα το «μπλόκο» στα Στενά του Ορμούζ

16:37

Ιράν: Σε αριθμό ρεκόρ από το 1989 έφθασαν οι εκτελέσεις το 2025

16:31

Κομισιόν: Στις 22 Απριλίου τα στοχευμένα μέτρα για τις τιμές ενέργειας - Τι περιλαμβάνει η «εργαλειοθήκη»

16:22

Κρεμλίνο: Ελπίζει σε ρεαλιστικούς δεσμούς με τη νέα ουγγρική ηγεσία

16:04

ΗΠΑ: Ο αμερικανικός στρατός θα επιβάλει αποκλεισμό στον Κόλπο του Ομάν και στην Αραβική Θάλασσα

15:59

ΥΠΕΞ προς Φιντάν: Η Ελλάδα δεν δέχεται υποδείξεις – Τα τριμερή σχήματα δεν στρέφονται εναντίον τρίτων

15:51

Η Ισπανία άνοιξε και πάλι την πρεσβεία της στην Τεχεράνη

15:39

Η «ασίστ» που έκανε τον Μάτζικ Τζόνσον δισεκατομμυριούχο

15:18

Ο Νετανιάχου στηρίζει τον αποκλεισμό των ιρανικών λιμανιών από τον Ντόναλντ Τραμπ

15:07

Μόσχα: Το Κίεβο παραβίασε την εκεχειρία για το Πάσχα 6.558 φορές

14:56

Με σύμμαχο τον καιρό και χαμηλές ταχύτητες η επιστροφή των εκδρομέων του Πάσχα – Πού υπάρχει αυξημένη κίνηση

14:40

Μακρόν: Γαλλία και Βρετανία θα διοργανώσουν διεθνή διάσκεψη για τα Στενά του Ορμούζ

14:34

Κίνα για Στενά του Ορμούζ: Ζητά «ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση» και καλεί ΗΠΑ-Ιράν σε νέες διαπραγματεύσεις

gazzetta
gazzetta reader insider insider