CNBC: Η Κίνα θέλει να καταστήσει τον Πειραιά το μεγαλύτερο λιμάνι στην Ευρώπη

Viber Whatsapp Μοιράσου το
CNBC: Η Κίνα θέλει να καταστήσει τον Πειραιά το μεγαλύτερο λιμάνι στην Ευρώπη
Το CNBC περιγράφει τα σχέδια της κινεζικής Cosco για το λιμάνι του Πειραιά, λίγα μόλις 24ωρα μετά την επίσκεψη στην Αθήνα του Κινέζου προέδρου.

Η Κίνα στοχεύει να μεταμορφώσει το λιμάνι του Πειραιά στην Ελλάδα και να το καταστήσει όχι μόνο το μεγαλύτερο λιμάνι στην Ευρώπη, αλλά και τον βασικότερο διαμετακομιστικό κόμβο που θα συνδέει την Ευρώπη με την Ασία.

Τα ανωτέρω επισημαίνει το πρακτορείο CNBC, σε νέο δημοσίευμά του, περιγράφοντας τα σχέδια της κινεζικής Cosco για το λιμάνι του Πειραιά, λίγα μόλις 24ωρα μετά την επίσκεψη στην Αθήνα του Κινέζου προέδρου.

«Το μεγαλύτερο λιμάνι της Ελλάδας και το έβδομο μεγαλύτερο της Ευρώπης βρίσκεται σε στρατηγική γεωγραφική θέση μεταξύ των δύο ηπείρων, της Ευρώπης και της Ασίας», γράφει το CNBC, σχολιάζοντας τις νέες ανακοινώσεις δια στόματος Xi Jinping και Κυριάκου Μητσοτάκη πως η Cosco σκοπεύει να επενδύσει επιπλέον 600 εκατ. ευρώ για την περαιτέρω ανάπτυξη του Πειραιά.

«Στόχος είναι η μεταμόρφωση του λιμανιού του Πειραιά και η ανάδειξή του στο μεγαλύτερο διαμετακομιστικό εμπορικό κόμβο που θα ενώνει την Ευρώπη με την Ασία», δήλωσε στο CNBC ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Κώστας Φραγκογιάννης.

«Με την επίσκεψή του στην Αθήνα, στις αρχές της εβδομάδας, ο Κινέζος πρόεδρος επαναβεβαίωσε τις δεσμεύσεις του Πεκίνου για επενδύσεις σε στρατηγικά project υποδομών στην Ελλάδα», σχολιάζουν οι αναλυτές της DuckerFrontier.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider