Νέα κέρδη καταγράφουν και σήμερα οι τιμές του πενταετούς και του δεκαετούς ομολόγου με τις αποδόσεις τους να υποχωρούν σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα.
Η απόδοση του δεκαετούς ελληνικού ομολόγου διαμορφώνεται στο 1,16% και σημειώνει υποχώρηση 2,18% σε σχέση με χθες. Να σημειωθεί πως η απόδοση του δεκαετούς ελληνικού ομολόγου ήταν προ έτους στο 4,68%.
Το spread, δηλαδή η διαφορά απόδοσης του δεκαετούς ελληνικού ομολόγου με το αντίστοιχο γερμανικό ομόλογο αναφοράς διαμορφώνεται στις 157 μονάδες βάσης.
Η απόδοση του πενταετούς ελληνικού ομολόγου κινείται σήμερα σε νέα ιστορικά χαμηλά επίπεδα και διαμορφώνεται στο 0,394%, ήτοι 12,25% χαμηλότερα σε σχέση με χθες. Να σημειωθεί πως η απόδοση του εν λόγω ομολόγου προ έτους ήταν στο 3,7%.