Έξι ελληνικά νησιά – κοσμήματα αναζητούν αγοραστές

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Έξι ελληνικά νησιά – κοσμήματα αναζητούν αγοραστές
Το έντονο ενδιαφέρον που εκδηλώνεται λόγω της φυσικής ομορφιάς και του κλίματος της χώρα μας δεν φθάνει για να υλοποιηθεί μια αγοραπωλησία.

Η αγορά ενός ιδιωτικού νησιού απαιτεί και στην Ελλάδα όπως και παντού μια... άλφα οικονομική επιφάνεια.

Στη χώρα μας όμως απαιτεί και επιπλέον υπομονή, καθώς όπως αναφέρουν επαγγελματίες που ασχολούνται σε διεθνές επίπεδο με τη συγκεκριμένη αγορά η γραφειοκρατία που καλείται να αντιμετωπίσει ο υποψήφιος αγοραστής είναι τεράστια.

Για αυτό συχνά το έντονο ενδιαφέρον που εκδηλώνεται λόγω της φυσικής ομορφιάς και του κλίματος της χώρα μας δεν φθάνει για να υλοποιηθεί μια αγοραπωλησία.

Σίγουρα δεν υπάρχει έλλειψη πανέμορφων νησιών που βρίσκονται προς πώληση όπως φαίνεται και από την παρακάτω λίστα των προς πώληση ελληνικών νησιών που διαθέτει η γερμανική εταιρεία Vladi Private Islands:

Ανάμεσα στην Ιθάκη (μόλις τέσσερα μίλια μακριά) και τη Λευκάδα βρίσκεται ένα νησί.  Διαθέτει σπίτι και εκκλησία, ενώ οι κατσίκες, που υπάρχουν στην περιοχή, ανήκουν σε έναν βοσκό, ο οποίος τις επισκέπτεται κάθε 4η ημέρα. Οι ιδιοκτήτες, βέβαια, έχουν συμφωνήσει πως σε περίπτωση πώλησης, εκείνος θα αποσυρθεί από τα καθήκοντά του. «Το νησί είναι αρκετά μεγάλο, για να προσφέρει απόλυτη προστασία της ιδιωτικής ζωής, ενώ θα μπορούσε να είναι, εξίσου, κατάλληλο και ως μεγάλο θέρετρο, χάρη στα καλά σημεία πρόσβασης», εξηγεί η γερμανική εταιρεία.
 

Το συγκεκριμένο νησάκι 120 στρεμμάτων βρίσκεται στα καταγάλανα νερά του Σαρωνικού κόλπου. Σύμφωνα με τη Vladi Private Islands διαθέτει νόμιμους και «καθαρούς» τίτλους ιδιοκτησίας, που χρονολογούνται από το 1874, ενώ χαρακτηρίζεται ως γεωργική γη (όχι δάσος), μία σημαντική παράμετρος για τυχόν μελλοντικές αναπτύξεις. Σύμφωνα με την αγγελία, αποτελεί το κεντρικό μέρος ενός συμπλέγματος τριών νησιών και διαθέτει πλούσια ποικιλία χλωρίδας και πανίδας και παραλία με βότσαλα. «Το νησί είναι εύκολα προσβάσιμο με θαλάσσιο ταξί, ενώ η απόσταση από Κόρινθο και Αθήνα υπολογίζεται σε 20 και 45 λεπτά αντίστοιχα».

Αυτό το ελληνικό νησί, που βρίσκεται κοντά στην Αθήνα, έχει φιλοξενήσει διάφορους διάσημους επισκέπτες κατά το παρελθόν μεταξύ των οποίων ο Γουίνστον Τσώρτσιλ και οι Beatles.Βρίσκεται σε ιδανική τοποθεσία, στον νότιο κόλπο της Εύβοιας και είναι εύκολα προσβάσιμο (1,5 ώρα από την Αθήνα με το αυτοκίνητο και μόλις 10 λεπτά με το ελικόπτερο). Σύμφωνα με την Vladi Private Islands, η Αγία Τριάδα «είναι κυρίως επίπεδη, με πλούσια βλάστηση, συμπεριλαμβανομένων περίπου 350 ελαιόδεντρων».

Η Καρδιώτισσα βρίσκεται μόλις επτά λεπτά με ταχύπλοο από τη Φολέγανδρο και 10 λεπτά από τη Σίκινο.  «Αυτό το νησί των 1.133.000 τ.μ. είναι ιδανικό για ανάπτυξη. Με απόλυτα σαφείς τίτλους και πιστοποίηση από το ελληνικό κράτος, οι επιλογές είναι αμέτρητες», αναφέρει η εταιρεία. Η τιμή δεν αποκαλύπτεται (χαρακτηρίζεται «συζητήσιμη») με τον Spitogatos, ωστόσο, να την ορίζει στα πέντε εκατ. ευρώ (τέσσερα ευρώ/τ.μ.).   

Το συγκεκριμένο νησάκι των βορείων Δωδεκανήσων έχει απασχολήσει την επικαιρότητα καθώς κατά καιρούς πολλοί διάσημοι εμφανίζονται από τα ΜΜΕ ως ιδιοκτήτες του. Η Στρογγυλή βρίσκεται κοντά σε Λειψούς και Πάτμο. Διαθέτει τρεις πανέμορφες παραλίες και ένα αγκυροβόλιο. 

Το νησάκι του Αγίου Αθανασίου βρίσκεται στον κόλπο της Κορίνθου, 1,5χλμ. από την Ιτέα και σε μικρή απόσταση από τους Δελφούς, το χιονοδρομικό κέντρο του Παρνασσού και το ιστορικό λιμάνι του Γαλαξιδίου. Η βλάστηση σε αυτό το μικρό, ιδιωτικό νησί των 10.811 τ.μ. περιλαμβάνει μερικά πεύκα και ελιές, ενώ υπάρχει και μία μικρή αμμώδης παραλία κατά μήκος της βορειοδυτικής ακτής. Το νησί διαθέτει όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά από τις δημόσιες αρχές, ενώ όπως σημειώνει η εταιρεία «Ο Άγιος Αθανάσιος είναι απαλλαγμένος από τον χαρακτηρισμό ως ζώνης Natura».

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

15:58

Κεφαλογιάννης: Κρίσιμο το 112 – Συγκροτείται Ειδική Επιτροπή Εκτίμησης Πλημμυρικού Κινδύνου

15:34

Reuters: Η Ινδία θα μειώσει στο 40% τους δασμούς αυτοκινήτων στην ΕΕ

15:30

Συνέδριο Νέας Αριστεράς: Προσπάθεια να αποφευχθεί η ρήξη

15:14

Κακοκαιρία ΗΠΑ: Χωρίς ρεύμα περισσότερα από 300.000 νοικοκυριά

15:08

Αποχώρησαν αγρότες και κτηνοτρόφοι από το μπλόκο του Προμαχώνα

14:45

Κρεμλίνο: H Ρωσία δεν θα συζητήσει ποτέ με την Κάλας

14:24

Ελατοχώρι Πιερίας: Για σκι με φόντο τον Όλυμπο

14:15

Επίσκεψη Κόστα στην Ινδία για την ολοκλήρωση συμφωνίας ελεύθερων συναλλαγών

14:00

Στάθμευση: 3+1 λύσεις απέναντι στην καθημερινή «κρίση» στην Αθήνα

13:50

Ιαπωνία: Μέτρα κατά των «κερδοσκοπικών κινήσεων» υπόσχεται η Τακαΐτσι

13:32

Γερμανία: Οι μισοί ψηφοφόροι στη Βάδη-Βυρτεμβέργη υποστηρίζουν την αποδοχή συνεργασίας με το AfD

13:15

Λέκκας για τις πλημμύρες: Αγνοήσαμε τα ρέματα και τη μορφολογική ιστορία κάθε περιοχής

13:00

Σε εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις για τη νέα ΚΑΠ – Στόχος η διατήρηση και ενίσχυση των πόρων

12:42

ΠΑΣΟΚ προς Μητσοτάκη: Οι μεταρρυθμίσεις δεν είναι σημαία ευκαιρίας

12:38

Οικογενειακή τραγωδία στη Γλυφάδα: Γιος σκότωσε τον 80χρονο πατέρα του

12:25

Ισραήλ: Το συμβούλιο ασφαλείας θα συζητήσει σήμερα το άνοιγμα του περάσματος της Ράφα

12:13

Δορυφόροι και Κτηματολόγιο στην υπηρεσία του αγρότη: Πώς θωρακίζονται οι πραγματικές καλλιέργειες

12:01

Πάνω από ένα εκατομμύριο κανάλια στο YouTube χρησιμοποιούν εργαλεία ΑΙ καθημερινά

11:48

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού - Πορτοκαλί προειδοποίηση και για την Αττική

11:45

Σε τροχιά «θετικής ατζέντας» η κυβέρνηση: Εκατό μεταρρυθμίσεις και έργα σε 24 τομείς πολιτικής

11:39

Επιστρέφουν στην κυριότητα του ΥΠΕΘΑ δύο ακίνητα στην Αττική συνολικής έκτασης 114.363 τ.μ

11:31

Ανοιχτά τα καταστήματα με προτεινόμενο ωράριο 11:00 -18:00 – Τι ισχύει για τα σούπερ μάρκετ

11:22

Τοξική ατμόσφαιρα: Γιατί ο αέρας των ελληνικών πόλεων γίνεται όλο και πιο επικίνδυνος

11:09

Θεοδωρικάκος: Η Βόρεια Ελλάδα στο επίκεντρο του νέου παραγωγικού προτύπου

10:55

ΥΠΕΝ: Νέο «πακέτο» δράσεων για εξοικονόμηση ενέργειας στα κτίρια - Η δομή των νέων προγραμμάτων

10:48

Χιλιάδες ακυρώσεις πτήσεων και άδεια ράφια στα σούπερ μάρκετ από την σφοδρή κακοκαιρία στις ΗΠΑ

10:43

Η Βρετανία ιδρύει το δικό της FBI - Ανακοινώθηκε η νέα Εθνική Αστυνομική Υπηρεσία

10:35

Ουκρανία: Περίπου 1.700 πολυκατοικίες στο Κίεβο παραμένουν χωρίς θέρμανση μετά από ρωσικό πλήγμα

10:22

Μητσοτάκης: Η Ενωμένη Ευρώπη να διατηρήσει διαύλους με τις ΗΠΑ, ακόμη και σε περιόδους έντασης

09:58

Ζαχαράκη: Το καλοκαίρι ξεκινά η κατασκευή φοιτητικών εστιών στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας

gazzetta
gazzetta reader insider insider