Έξι ελληνικά νησιά – κοσμήματα αναζητούν αγοραστές

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Έξι ελληνικά νησιά – κοσμήματα αναζητούν αγοραστές
Το έντονο ενδιαφέρον που εκδηλώνεται λόγω της φυσικής ομορφιάς και του κλίματος της χώρα μας δεν φθάνει για να υλοποιηθεί μια αγοραπωλησία.

Η αγορά ενός ιδιωτικού νησιού απαιτεί και στην Ελλάδα όπως και παντού μια... άλφα οικονομική επιφάνεια.

Στη χώρα μας όμως απαιτεί και επιπλέον υπομονή, καθώς όπως αναφέρουν επαγγελματίες που ασχολούνται σε διεθνές επίπεδο με τη συγκεκριμένη αγορά η γραφειοκρατία που καλείται να αντιμετωπίσει ο υποψήφιος αγοραστής είναι τεράστια.

Για αυτό συχνά το έντονο ενδιαφέρον που εκδηλώνεται λόγω της φυσικής ομορφιάς και του κλίματος της χώρα μας δεν φθάνει για να υλοποιηθεί μια αγοραπωλησία.

Σίγουρα δεν υπάρχει έλλειψη πανέμορφων νησιών που βρίσκονται προς πώληση όπως φαίνεται και από την παρακάτω λίστα των προς πώληση ελληνικών νησιών που διαθέτει η γερμανική εταιρεία Vladi Private Islands:

Ανάμεσα στην Ιθάκη (μόλις τέσσερα μίλια μακριά) και τη Λευκάδα βρίσκεται ένα νησί.  Διαθέτει σπίτι και εκκλησία, ενώ οι κατσίκες, που υπάρχουν στην περιοχή, ανήκουν σε έναν βοσκό, ο οποίος τις επισκέπτεται κάθε 4η ημέρα. Οι ιδιοκτήτες, βέβαια, έχουν συμφωνήσει πως σε περίπτωση πώλησης, εκείνος θα αποσυρθεί από τα καθήκοντά του. «Το νησί είναι αρκετά μεγάλο, για να προσφέρει απόλυτη προστασία της ιδιωτικής ζωής, ενώ θα μπορούσε να είναι, εξίσου, κατάλληλο και ως μεγάλο θέρετρο, χάρη στα καλά σημεία πρόσβασης», εξηγεί η γερμανική εταιρεία.
 

Το συγκεκριμένο νησάκι 120 στρεμμάτων βρίσκεται στα καταγάλανα νερά του Σαρωνικού κόλπου. Σύμφωνα με τη Vladi Private Islands διαθέτει νόμιμους και «καθαρούς» τίτλους ιδιοκτησίας, που χρονολογούνται από το 1874, ενώ χαρακτηρίζεται ως γεωργική γη (όχι δάσος), μία σημαντική παράμετρος για τυχόν μελλοντικές αναπτύξεις. Σύμφωνα με την αγγελία, αποτελεί το κεντρικό μέρος ενός συμπλέγματος τριών νησιών και διαθέτει πλούσια ποικιλία χλωρίδας και πανίδας και παραλία με βότσαλα. «Το νησί είναι εύκολα προσβάσιμο με θαλάσσιο ταξί, ενώ η απόσταση από Κόρινθο και Αθήνα υπολογίζεται σε 20 και 45 λεπτά αντίστοιχα».

Αυτό το ελληνικό νησί, που βρίσκεται κοντά στην Αθήνα, έχει φιλοξενήσει διάφορους διάσημους επισκέπτες κατά το παρελθόν μεταξύ των οποίων ο Γουίνστον Τσώρτσιλ και οι Beatles.Βρίσκεται σε ιδανική τοποθεσία, στον νότιο κόλπο της Εύβοιας και είναι εύκολα προσβάσιμο (1,5 ώρα από την Αθήνα με το αυτοκίνητο και μόλις 10 λεπτά με το ελικόπτερο). Σύμφωνα με την Vladi Private Islands, η Αγία Τριάδα «είναι κυρίως επίπεδη, με πλούσια βλάστηση, συμπεριλαμβανομένων περίπου 350 ελαιόδεντρων».

Η Καρδιώτισσα βρίσκεται μόλις επτά λεπτά με ταχύπλοο από τη Φολέγανδρο και 10 λεπτά από τη Σίκινο.  «Αυτό το νησί των 1.133.000 τ.μ. είναι ιδανικό για ανάπτυξη. Με απόλυτα σαφείς τίτλους και πιστοποίηση από το ελληνικό κράτος, οι επιλογές είναι αμέτρητες», αναφέρει η εταιρεία. Η τιμή δεν αποκαλύπτεται (χαρακτηρίζεται «συζητήσιμη») με τον Spitogatos, ωστόσο, να την ορίζει στα πέντε εκατ. ευρώ (τέσσερα ευρώ/τ.μ.).   

Το συγκεκριμένο νησάκι των βορείων Δωδεκανήσων έχει απασχολήσει την επικαιρότητα καθώς κατά καιρούς πολλοί διάσημοι εμφανίζονται από τα ΜΜΕ ως ιδιοκτήτες του. Η Στρογγυλή βρίσκεται κοντά σε Λειψούς και Πάτμο. Διαθέτει τρεις πανέμορφες παραλίες και ένα αγκυροβόλιο. 

Το νησάκι του Αγίου Αθανασίου βρίσκεται στον κόλπο της Κορίνθου, 1,5χλμ. από την Ιτέα και σε μικρή απόσταση από τους Δελφούς, το χιονοδρομικό κέντρο του Παρνασσού και το ιστορικό λιμάνι του Γαλαξιδίου. Η βλάστηση σε αυτό το μικρό, ιδιωτικό νησί των 10.811 τ.μ. περιλαμβάνει μερικά πεύκα και ελιές, ενώ υπάρχει και μία μικρή αμμώδης παραλία κατά μήκος της βορειοδυτικής ακτής. Το νησί διαθέτει όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά από τις δημόσιες αρχές, ενώ όπως σημειώνει η εταιρεία «Ο Άγιος Αθανάσιος είναι απαλλαγμένος από τον χαρακτηρισμό ως ζώνης Natura».

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

10:06

Eurobank: Αγορά 1,13 εκατ. ιδίων μετοχών έναντι 3,96 εκατ. ευρώ

09:57

Ακυρώνεται η σημερινή πτήση επαναπατρισμού Ελλήνων από το Ντουμπάι

09:44

Προϋπολογισμός: Kάτω του στόχου τα φορολογικά έσοδα το πρώτο δίμηνο - Yπέρβαση πλεονάσματος

09:44

Πρόταση εξαγοράς 35 δισ. ευρώ από UniCredit για Commerzbank

09:39

ΗΑΕ: Ένας νεκρός από πτώση πυραύλου στο Αμπού Ντάμπι - Επαναλειτουργεί σταδιακά το αεροδρόμιο του Ντουμπάι

09:14

Τραμπ: Έχω «απόλυτο δικαίωμα» να επαναφέρω σε ισχύ τους δασμούς - «Πολύ σύντομα» η συμφωνία με την Κούβα

09:13

Εθνική Τράπεζα: Στην Bain Capital μη εξυπηρετούμενα ανοίγματα 100 εκατ. ευρώ

09:00

Νέα κέρδη για το πετρέλαιο με φόντο την κρίση στη Μ. Ανατολή - Στα 105 δολάρια το Brent

08:49

Γαλλία: Στον β' γύρο θα κριθεί η έκβαση των δημοτικών εκλογών στις μεγάλες πόλεις

08:40

Εξάρχου: «Στον Κάθετο Διάδρομο βλέπω όλες τις παθογένειες της ΕΕ»

08:38

Ανοίγουν οι φορολογικές δηλώσεις, τρέχουν οι διορθώσεις

08:32

Όσκαρ 2026: Θρίαμβος για το «Η μια μάχη μετά την άλλη» - Όσα έγιναν τη μεγάλη βραδιά

08:21

Coffee Island: Βάζει πλώρη για 15 νέα καταστήματα στο εξωτερικό το 2026 - Οι αγορές-κλειδιά

07:57

Αυξάνει το πρέσινγκ στο ΝΑΤΟ ο Τραμπ για τα Στενά του Ορμούζ - 17η ημέρα πολέμου στη Μ. Ανατολή

07:54

Και τώρα μόνοι, μας θυμίζει ο Χάμπερμας - Χάος και ανοργανωσιά στις κάλπες του ΠΑΣΟΚ

07:50

Οι πιο ακριβοπληρωμένοι ηθοποιοί του 2025

07:22

Χωρίς ΟΣΔΕ 2026: Κάρτα Αγρότη στον «πάγο», κόστη στη «φωτιά»…

07:12

Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς: «Γράμμα» στις εισηγμένες για τις επιπτώσεις από τον πόλεμο στον Κόλπο  

07:11

Ταμείο Ανάκαμψης: Αναθεώρηση σε τρεις άξονες, σημαντικά έργα «σπάνε», κλειδί και οι μεταρρυθμίσεις

07:04

Το συνέδριο της Morgan Stanley - Οι ανακοινώσεις για μέτρα στήριξης - Η μάχη στο «ράφι»

23:58

Δολοφονία 20χρονου στην Καλαμαριά: Συμπληρωματική δίωξη στα δύο άτομα που ήταν μαζί με το θύμα

23:28

Βατικανό: O πάπας απεύθυνε έκκληση για εκεχειρία

23:14

Με σχέδιο για υποδομές, παραγωγή και κοινωνική συνοχή, η περιοδεία Θ. Κοντογεώργη στη Θεσσαλία

22:48

Συνάντηση Δένδια στο Λονδίνο με τον Βρετανό ομόλογό του

22:18

Γεραπετρίτης: Μεταβαίνει στις Βρυξέλλες για το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ

21:47

Αλεξανδρούπολη: Συνελήφθη αλλοδαπός ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας παράνομους μετανάστες

21:46

Έλεγχο της παρουσίας του αγρότη στο χωράφι και πλήρη εξακρίβωση της εκμετάλλευσης με το Gov-Agri-Wallet που τσεκάρει το ΟΣΔΕ

21:18

Θεσσαλονίκη: Σύλληψη δύο ατόμων για παράβαση της νομοθεσίας περί ζώων

20:58

Στις Βρυξέλλες ο Σταύρος Παπασταύρου για το Συμβούλιο των Υπουργών Ενέργειας της ΕΕ

20:55

Ισραήλ: Το πέρασμα της Ράφα στη Γάζα θα ανοίξει την Τετάρτη

gazzetta
gazzetta reader insider insider