Έξι ελληνικά νησιά – κοσμήματα αναζητούν αγοραστές

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Έξι ελληνικά νησιά – κοσμήματα αναζητούν αγοραστές
Το έντονο ενδιαφέρον που εκδηλώνεται λόγω της φυσικής ομορφιάς και του κλίματος της χώρα μας δεν φθάνει για να υλοποιηθεί μια αγοραπωλησία.

Η αγορά ενός ιδιωτικού νησιού απαιτεί και στην Ελλάδα όπως και παντού μια... άλφα οικονομική επιφάνεια.

Στη χώρα μας όμως απαιτεί και επιπλέον υπομονή, καθώς όπως αναφέρουν επαγγελματίες που ασχολούνται σε διεθνές επίπεδο με τη συγκεκριμένη αγορά η γραφειοκρατία που καλείται να αντιμετωπίσει ο υποψήφιος αγοραστής είναι τεράστια.

Για αυτό συχνά το έντονο ενδιαφέρον που εκδηλώνεται λόγω της φυσικής ομορφιάς και του κλίματος της χώρα μας δεν φθάνει για να υλοποιηθεί μια αγοραπωλησία.

Σίγουρα δεν υπάρχει έλλειψη πανέμορφων νησιών που βρίσκονται προς πώληση όπως φαίνεται και από την παρακάτω λίστα των προς πώληση ελληνικών νησιών που διαθέτει η γερμανική εταιρεία Vladi Private Islands:

Ανάμεσα στην Ιθάκη (μόλις τέσσερα μίλια μακριά) και τη Λευκάδα βρίσκεται ένα νησί.  Διαθέτει σπίτι και εκκλησία, ενώ οι κατσίκες, που υπάρχουν στην περιοχή, ανήκουν σε έναν βοσκό, ο οποίος τις επισκέπτεται κάθε 4η ημέρα. Οι ιδιοκτήτες, βέβαια, έχουν συμφωνήσει πως σε περίπτωση πώλησης, εκείνος θα αποσυρθεί από τα καθήκοντά του. «Το νησί είναι αρκετά μεγάλο, για να προσφέρει απόλυτη προστασία της ιδιωτικής ζωής, ενώ θα μπορούσε να είναι, εξίσου, κατάλληλο και ως μεγάλο θέρετρο, χάρη στα καλά σημεία πρόσβασης», εξηγεί η γερμανική εταιρεία.
 

Το συγκεκριμένο νησάκι 120 στρεμμάτων βρίσκεται στα καταγάλανα νερά του Σαρωνικού κόλπου. Σύμφωνα με τη Vladi Private Islands διαθέτει νόμιμους και «καθαρούς» τίτλους ιδιοκτησίας, που χρονολογούνται από το 1874, ενώ χαρακτηρίζεται ως γεωργική γη (όχι δάσος), μία σημαντική παράμετρος για τυχόν μελλοντικές αναπτύξεις. Σύμφωνα με την αγγελία, αποτελεί το κεντρικό μέρος ενός συμπλέγματος τριών νησιών και διαθέτει πλούσια ποικιλία χλωρίδας και πανίδας και παραλία με βότσαλα. «Το νησί είναι εύκολα προσβάσιμο με θαλάσσιο ταξί, ενώ η απόσταση από Κόρινθο και Αθήνα υπολογίζεται σε 20 και 45 λεπτά αντίστοιχα».

Αυτό το ελληνικό νησί, που βρίσκεται κοντά στην Αθήνα, έχει φιλοξενήσει διάφορους διάσημους επισκέπτες κατά το παρελθόν μεταξύ των οποίων ο Γουίνστον Τσώρτσιλ και οι Beatles.Βρίσκεται σε ιδανική τοποθεσία, στον νότιο κόλπο της Εύβοιας και είναι εύκολα προσβάσιμο (1,5 ώρα από την Αθήνα με το αυτοκίνητο και μόλις 10 λεπτά με το ελικόπτερο). Σύμφωνα με την Vladi Private Islands, η Αγία Τριάδα «είναι κυρίως επίπεδη, με πλούσια βλάστηση, συμπεριλαμβανομένων περίπου 350 ελαιόδεντρων».

Η Καρδιώτισσα βρίσκεται μόλις επτά λεπτά με ταχύπλοο από τη Φολέγανδρο και 10 λεπτά από τη Σίκινο.  «Αυτό το νησί των 1.133.000 τ.μ. είναι ιδανικό για ανάπτυξη. Με απόλυτα σαφείς τίτλους και πιστοποίηση από το ελληνικό κράτος, οι επιλογές είναι αμέτρητες», αναφέρει η εταιρεία. Η τιμή δεν αποκαλύπτεται (χαρακτηρίζεται «συζητήσιμη») με τον Spitogatos, ωστόσο, να την ορίζει στα πέντε εκατ. ευρώ (τέσσερα ευρώ/τ.μ.).   

Το συγκεκριμένο νησάκι των βορείων Δωδεκανήσων έχει απασχολήσει την επικαιρότητα καθώς κατά καιρούς πολλοί διάσημοι εμφανίζονται από τα ΜΜΕ ως ιδιοκτήτες του. Η Στρογγυλή βρίσκεται κοντά σε Λειψούς και Πάτμο. Διαθέτει τρεις πανέμορφες παραλίες και ένα αγκυροβόλιο. 

Το νησάκι του Αγίου Αθανασίου βρίσκεται στον κόλπο της Κορίνθου, 1,5χλμ. από την Ιτέα και σε μικρή απόσταση από τους Δελφούς, το χιονοδρομικό κέντρο του Παρνασσού και το ιστορικό λιμάνι του Γαλαξιδίου. Η βλάστηση σε αυτό το μικρό, ιδιωτικό νησί των 10.811 τ.μ. περιλαμβάνει μερικά πεύκα και ελιές, ενώ υπάρχει και μία μικρή αμμώδης παραλία κατά μήκος της βορειοδυτικής ακτής. Το νησί διαθέτει όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά από τις δημόσιες αρχές, ενώ όπως σημειώνει η εταιρεία «Ο Άγιος Αθανάσιος είναι απαλλαγμένος από τον χαρακτηρισμό ως ζώνης Natura».

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

20:25

Γκίλφοϊλ: Αυξάνουμε μέσω Ελλάδας τις ροές LNG από τις ΗΠΑ προς ΝΑ Ευρώπη και Ουκρανία

20:14

Αργεντινή: Ένας μαθητής νεκρός και 8 τραυματίες από πυροβολισμούς σε σχολείο

20:06

Τα λιπάσματα ετοιμάζονται να τινάξουν τις τιμές τροφίμων στον αέρα

20:03

Πιερρακάκης: «Θα εξαντλήσουμε κάθε δημοσιονομικό περιθώριο, ώστε κανένας να μη μείνει απροστάτευτος»

19:57

Ανοιχτή πρόσκληση του ΕΣΥ για γιατρούς σε νησιωτικές δομές υγείας - Ποια κίνητρα δίνονται

19:51

Μερτς: «Κίνδυνος εξέλιξης του πολέμου στο Ιράν σε περιφερειακή σύγκρουση»

19:44

Κομισιόν: Ικανοποιητική η πρόοδος στην τόνωση της κοινωνικής οικονομίας της Ευρώπης

19:42

Θεοδωρικάκος: «Στηρίζουμε με σχέδιο και αποτελέσματα τη βιομηχανία αλουμινίου»

19:38

Softweb: Από 31 Μαρτίου σε διαπραγμάτευση οι 600.000 νέες μετοχές

19:33

Titan: Στις 7 Ιουλίου η καταβολή μερίσματος 1,10 ευρώ ανά μετοχή

19:31

Υπ. Μεταφορών: Το ΤΕΕ αναλαμβάνει τη μελέτη για την επαναλειτουργία του Οδοντωτού

19:28

Allwyn: Από 1η Απριλίου σε διαπραγμάτευση οι νέες μετοχές της στο ΧΑ

19:26

ΗΠΑ: Αισιοδοξία Ρούμπιο μετά από ιδιωτικές συζητήσεις με Ιρανούς αξιωματούχους

19:15

Δύο χρόνια STEP: 29 δισ. ευρώ για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της ΕΕ

19:08

BriQ Properties: Μέρισμα 0,20 ευρώ/μετοχή - Στα 21,6 εκατ. ευρώ τα έσοδα το 2025

19:08

Ευρωαγορές: Κέρδη τη Δευτέρα - Προς απώλειες στον Μάρτιο

18:56

Μετά το 2027 η ΕΕ κόβει τις επιδοτήσεις; Τι σημαίνει η νέα ΚΑΠ 2028 - 2034 για τον Έλληνα αγρότη

18:47

Δυτική Όχθη: Δύο Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν από Ισραηλινούς στρατιώτες

18:38

Alpha Trust Ανδρομέδα: Κατά 208% εκτοξεύτηκαν τα κέρδη μετά φόρων το 2025 - Πρόταση για μέρισμα 0,4 ευρώ/μετοχή

18:36

«Wait and see» από Πάουελ (Fed) για πετρέλαιο και Μ. Ανατολή: «Άγνωστες οι επιπτώσεις»

18:29

Η αμερικανική πρεσβεία στη Βενεζουέλα επαναλειτουργεί μετά από επτά χρόνια διακοπής

18:23

Τέλος στο ανοδικό σερί 13ων τριμήνων για τις ευρωπαϊκές τράπεζες λόγω Ιράν και ΑΙ

18:14

Από 1η Οκτωβρίου η υποχρεωτική ηλεκτρονική πληρωμή ενοικίου

18:09

Νέα πτώση στο Χρηματιστήριο της Αθήνας - Σε χαμηλό 7 μηνών ο τραπεζικός δείκτης

18:09

Οι 4 στόχοι των ΗΠΑ στον πόλεμο - Αναχαίτιση ιρανικού πυραύλου από ΝΑΤΟ στην Τουρκία

17:55

Το φορτίο του ελληνικού χρέους παραμένει - Τι δείχνει το νέο τριμηνιαίο bulletin ΙΟΒΕ–CEPAL

17:49

Μπέσεντ: Θα ανακτήσουμε τον έλεγχο των Στενών του Ορμούζ - Επαρκώς εφοδιασμένη η παγκόσμια αγορά πετρελαίου

17:44

Oυκρανικό drone που έφερε εκρηκτικά συνετρίβη στη Φινλανδία

17:39

Διεθνές άλμα για τα ομόλογα λόγω Μ. Ανατολής - Ανακάμπτουν οι τιμές μετά το «ξεπούλημα»

17:30

Βενζίνη «φωτιά»: Πώς να γίνετε «χάκερ» της αντλίας και να μειώσετε το κόστος

gazzetta
gazzetta reader insider insider