Έξι ελληνικά νησιά – κοσμήματα αναζητούν αγοραστές

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Έξι ελληνικά νησιά – κοσμήματα αναζητούν αγοραστές
Το έντονο ενδιαφέρον που εκδηλώνεται λόγω της φυσικής ομορφιάς και του κλίματος της χώρα μας δεν φθάνει για να υλοποιηθεί μια αγοραπωλησία.

Η αγορά ενός ιδιωτικού νησιού απαιτεί και στην Ελλάδα όπως και παντού μια... άλφα οικονομική επιφάνεια.

Στη χώρα μας όμως απαιτεί και επιπλέον υπομονή, καθώς όπως αναφέρουν επαγγελματίες που ασχολούνται σε διεθνές επίπεδο με τη συγκεκριμένη αγορά η γραφειοκρατία που καλείται να αντιμετωπίσει ο υποψήφιος αγοραστής είναι τεράστια.

Για αυτό συχνά το έντονο ενδιαφέρον που εκδηλώνεται λόγω της φυσικής ομορφιάς και του κλίματος της χώρα μας δεν φθάνει για να υλοποιηθεί μια αγοραπωλησία.

Σίγουρα δεν υπάρχει έλλειψη πανέμορφων νησιών που βρίσκονται προς πώληση όπως φαίνεται και από την παρακάτω λίστα των προς πώληση ελληνικών νησιών που διαθέτει η γερμανική εταιρεία Vladi Private Islands:

Ανάμεσα στην Ιθάκη (μόλις τέσσερα μίλια μακριά) και τη Λευκάδα βρίσκεται ένα νησί.  Διαθέτει σπίτι και εκκλησία, ενώ οι κατσίκες, που υπάρχουν στην περιοχή, ανήκουν σε έναν βοσκό, ο οποίος τις επισκέπτεται κάθε 4η ημέρα. Οι ιδιοκτήτες, βέβαια, έχουν συμφωνήσει πως σε περίπτωση πώλησης, εκείνος θα αποσυρθεί από τα καθήκοντά του. «Το νησί είναι αρκετά μεγάλο, για να προσφέρει απόλυτη προστασία της ιδιωτικής ζωής, ενώ θα μπορούσε να είναι, εξίσου, κατάλληλο και ως μεγάλο θέρετρο, χάρη στα καλά σημεία πρόσβασης», εξηγεί η γερμανική εταιρεία.
 

Το συγκεκριμένο νησάκι 120 στρεμμάτων βρίσκεται στα καταγάλανα νερά του Σαρωνικού κόλπου. Σύμφωνα με τη Vladi Private Islands διαθέτει νόμιμους και «καθαρούς» τίτλους ιδιοκτησίας, που χρονολογούνται από το 1874, ενώ χαρακτηρίζεται ως γεωργική γη (όχι δάσος), μία σημαντική παράμετρος για τυχόν μελλοντικές αναπτύξεις. Σύμφωνα με την αγγελία, αποτελεί το κεντρικό μέρος ενός συμπλέγματος τριών νησιών και διαθέτει πλούσια ποικιλία χλωρίδας και πανίδας και παραλία με βότσαλα. «Το νησί είναι εύκολα προσβάσιμο με θαλάσσιο ταξί, ενώ η απόσταση από Κόρινθο και Αθήνα υπολογίζεται σε 20 και 45 λεπτά αντίστοιχα».

Αυτό το ελληνικό νησί, που βρίσκεται κοντά στην Αθήνα, έχει φιλοξενήσει διάφορους διάσημους επισκέπτες κατά το παρελθόν μεταξύ των οποίων ο Γουίνστον Τσώρτσιλ και οι Beatles.Βρίσκεται σε ιδανική τοποθεσία, στον νότιο κόλπο της Εύβοιας και είναι εύκολα προσβάσιμο (1,5 ώρα από την Αθήνα με το αυτοκίνητο και μόλις 10 λεπτά με το ελικόπτερο). Σύμφωνα με την Vladi Private Islands, η Αγία Τριάδα «είναι κυρίως επίπεδη, με πλούσια βλάστηση, συμπεριλαμβανομένων περίπου 350 ελαιόδεντρων».

Η Καρδιώτισσα βρίσκεται μόλις επτά λεπτά με ταχύπλοο από τη Φολέγανδρο και 10 λεπτά από τη Σίκινο.  «Αυτό το νησί των 1.133.000 τ.μ. είναι ιδανικό για ανάπτυξη. Με απόλυτα σαφείς τίτλους και πιστοποίηση από το ελληνικό κράτος, οι επιλογές είναι αμέτρητες», αναφέρει η εταιρεία. Η τιμή δεν αποκαλύπτεται (χαρακτηρίζεται «συζητήσιμη») με τον Spitogatos, ωστόσο, να την ορίζει στα πέντε εκατ. ευρώ (τέσσερα ευρώ/τ.μ.).   

Το συγκεκριμένο νησάκι των βορείων Δωδεκανήσων έχει απασχολήσει την επικαιρότητα καθώς κατά καιρούς πολλοί διάσημοι εμφανίζονται από τα ΜΜΕ ως ιδιοκτήτες του. Η Στρογγυλή βρίσκεται κοντά σε Λειψούς και Πάτμο. Διαθέτει τρεις πανέμορφες παραλίες και ένα αγκυροβόλιο. 

Το νησάκι του Αγίου Αθανασίου βρίσκεται στον κόλπο της Κορίνθου, 1,5χλμ. από την Ιτέα και σε μικρή απόσταση από τους Δελφούς, το χιονοδρομικό κέντρο του Παρνασσού και το ιστορικό λιμάνι του Γαλαξιδίου. Η βλάστηση σε αυτό το μικρό, ιδιωτικό νησί των 10.811 τ.μ. περιλαμβάνει μερικά πεύκα και ελιές, ενώ υπάρχει και μία μικρή αμμώδης παραλία κατά μήκος της βορειοδυτικής ακτής. Το νησί διαθέτει όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά από τις δημόσιες αρχές, ενώ όπως σημειώνει η εταιρεία «Ο Άγιος Αθανάσιος είναι απαλλαγμένος από τον χαρακτηρισμό ως ζώνης Natura».

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

11:47

Η Data4 ενισχύει την ομάδα διοίκησης για την υποστήριξη της ευρωπαϊκής της ανάπτυξης

11:44

Λάιεν: Η επείγουσα ανάγκη αντιαεροπορικής άμυνας του Κιέβου θα συζητηθεί στη σύνοδο του ΝΑΤΟ

11:41

Γερμανία: Περιστατικό με πυροβολισμούς στο Όφενμπουργκ - Δύο άνθρωποι νεκροί

11:39

Συνεχίζεται η αυξητική τάση στη δωρεά οργάνων στη χώρα μας

11:38

Παπασταύρου: «Το νερό είναι και θα παραμείνει δημόσιο αγαθό»

11:36

Δίκη για Τέμπη: Διορίστηκαν οι συνήγοροι για τον κατηγορούμενο - Για αύριο διέκοψε το δικαστήριο

11:31

Eurobank Factors: Ηγέτης στην ελληνική αγορά factoring για 18η συνεχή χρονιά - Πρώτη παγκοσμίως στο export factoring

11:30

Ο Γκουτέρες προειδοποιεί ότι το AI αναπτύσσεται γρηγορότερα από τους κανόνες που μπορούν να το προφθάσουν

11:28

Παπαθανάσης: 140 εκατ. για νέες δράσεις επιχειρηματικότητας στις Ηπειρωτικές Περιοχές Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης

11:20

Ολοκληρώθηκε η διάσπαση του κλάδου logistics της Prodea με εισφορά στη θυγατρική «Θριασεύς»

11:06

Ήπια ανοδικά οι ευρωαγορές - «Άλμα» 10% της EasyJet

10:56

Το Halcyon Equity Partners επενδύει στην ελληνική εταιρεία premium παγωτού Kayak ΑΕ

10:40

ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ για στεγαστικό: Δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο με επιδόματα - Τι προτείνει

10:24

Θερινές Εκπτώσεις: Η αγορά του Πειραιά υποδέχεται το καταναλωτικό κοινό με ευκαιρίες και αισιοδοξία

10:20

Στο κυνήγι για νέα υψηλά το Χρηματιστήριο

10:20

Η CVC συγκέντρωσε 3 δισ. ευρώ για το CVC Catalyst

10:18

Η Novartis αποκτά την βρετανική Myricx Bio έναντι έως 1,5 δισ. δολ.

10:17

Ο ΔΕΔΔΗΕ εφιστά την προσοχή των πελατών του για την αποφυγή εξαπάτησης

10:07

Νότια Ευρώπη: Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες στη Γαλλία - Βελτιωμένη η κατάσταση σε Ισπανία, Πορτογαλία

10:04

ΕasyJet: «Άλμα» 10% της μετοχής μετά το deal εξαγοράς 7,3 δισ. δολ. από την Castlelake

09:53

Η Σύρος ξεχωρίζει διεθνώς για τον πολιτισμό και την αρχιτεκτονική της

09:47

Ναυτιλία και Βόρεια Ελλάδα: Η βόρεια πύλη της ελληνικής γαλάζιας οικονομίας

09:46

ΔΑΑ: Ξεπέρασε τα επίπεδα του 2025 η επιβατική κίνηση στο 6μηνο, παρά το ασταθές γεωπολιτικό περιβάλλον

09:39

Η Thales εξαγοράζει την Exail Technologies σε συμφωνία 3,9 δισ. ευρώ

09:25

Goldman Sachs: Φόβοι για κατακερματισμένα κοινοβούλια σε Ελλάδα, Ιταλία και Ισπανία

09:23

Η Lockheed Martin οδηγεί την κούρσα για την εξαγορά της Ultra Maritime - Mega deal 3,5 δισ. δολαρίων

09:22

Φωτιά στο Ωραιόκαστρο: Συνεχίζεται η επιχείρηση κατάσβεσης στο εργοστάσιο ανακυκλώσιμων υλικών

09:11

Το Obsession σπάει τα κοντέρ: Εισπράξεις 500 φορές το μπάτζετ του

09:07

Πυρκαγιές: Οδηγός αυτοπροστασίας για τους πολίτες

09:05

H Porsche ενδέχεται να περικόψει άλλες 4.000 θέσεις εργασίας


reader insiderinsiderinsiderinsiderinsider