Πώς ο Πάνος Γερμανός έβγαλε 440 εκατ. ευρώ με μια κίνηση

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πώς ο Πάνος Γερμανός έβγαλε 440 εκατ. ευρώ με μια κίνηση
Ο “Insider” αποκαλύπτει το παρασκήνιο πίσω από το ντιλ της Olympia Group στην Πολωνία

Το «άγγιγμα του Μίδα» αποδεικνύει για ακόμη μια φορά ότι έχει ο Πάνος Γερμανός μια και είναι η τέταρτη φορά που αποκομίζει σημαντικά κέρδη από επενδύσεις του σε εταιρείες κινητής τηλεφωνίας.

Μάλιστα, όπως μαθαίνω, η Play είναι πραγματικά εντυπωσιακή περίπτωση, καθώς κατάφερε σε λίγο παραπάνω από 10 χρόνια να γίνει leader στην αγορά της Πολωνίας και στη συνέχεια «πολύφερνη νύφη» για τεράστιες εταιρείες στις τηλεπικοινωνίες παγκοσμίως.

Όπως μου λένε, ούτε ο κορονοϊός δεν ήταν αρκετό για να ανακόψει την πορεία της, μια και το τίμημα ανά μετοχή για τη συμφωνία εξαγοράς ήταν υψηλότερο από τα υψηλά πριν χτυπήσει η πανδημία. Επιπλέον, όπως μου εξηγούν, το χρονικό σημείο που έγινε το ντιλ έχει μεγάλη σημασία, καθώς η Play ετοιμάζεται να… κάνει παιχνίδι και στην αγορά της σταθερής τηλεφωνίας στην Πολωνία και έτσι έχει πολλά να κερδίσει από έναν τηλεπικοινωνιακό κολοσσό όπως η Iliad που την αγόρασε.

Την ίδια στιγμή, όπως μαθαίνω, ήδη ο πολυπράγμων Πάνος Γερμανός δεν κάθεται με σταυρωμένα χέρια. Με 440 εκατ. ευρώ στα χέρια του (τόσο αποτιμάται το 20% της Play που πούλησε) είναι έτοιμος να… ψωνίσει. Και σε αυτή τη συγκυρία, ο έχων ζεστό χρήμα μπορεί να κάνει πολλά, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

The Insider

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider