Τι θα γίνει πλέον με τους εργαζόμενους στις τράπεζες

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τι θα γίνει πλέον με τους εργαζόμενους στις τράπεζες
Ο “Insider” αποκαλύπτει πώς θα διαμορφωθούν πλέον τα δεδομένα στους τραπεζοϋπαλλήλους

Νέα τάξη πραγμάτων στις τράπεζες φέρνουν οι εξελίξεις στην Eurobank, μετά και τη συμφωνία για τη μεταφορά των εργαζομένων στην FPS. Όπως μαθαίνω, στους τραπεζικούς κύκλους το μοντέλο που υιοθέτησε η διοίκηση Καραβία-Καλαντώνη θεωρείται ιδιαίτερα επιτυχημένο και -όπως μου λένε- κατά πάσα πιθανότητα θα αποτελέσει παράδειγμα και για τα υπόλοιπα σχήματα που θα θελήσουν να κάνουν carve-out.

Δύο δρόμοι

Όπως μου λένε, πλέον είναι ξεκάθαρο απέναντι στους εργαζόμενους που ασχολούνται με τα κόκκινα δάνεια ότι υπάρχουν δύο δρόμοι. Είτε πηγαίνουν στους servicers, παίρνοντας παράλληλα και ένα διόλου ευκαταφρόνητο «δωράκι» είτε επιλέγουν τις εθελούσιες που τρέχουν ή θα τρέξουν οι τράπεζες. Το σενάριο να παραμείνουν στις τράπεζες πλέον δεν βρίσκεται στο τραπέζι και αυτό φαίνεται πως έχει ήδη γίνει κατανοητό.

Πάντως, όπως μου λένε, ήδη έχει ξεκινήσει και το μεταγραφικό παιχνίδι, καθώς οι ανάγκες των servicers είναι μεγάλες και οι πραγματικοί γνώστες του αντικειμένου λίγοι. Έτσι, είναι ζήτημα χρόνου μέχρι να ξεκινήσουν οι μετακινήσεις στελεχών και εργαζομένων και μάλιστα με αρκετά δελεαστικά πακέτα.

Με άλλα λόγια, για τουλάχιστον τα επόμενα τρία χρόνια, τα κόκκινα δάνεια έχουν πολύ «ψωμί».

The Insider

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider