Insider Trading: Τι μάθαμε για τον Άδωνι Γεωργιάδη, τις τιμές στη Μύκονο και τα μαντάτα της Φρανκφούρτης

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Insider Trading: Τι μάθαμε για τον Άδωνι Γεωργιάδη, τις τιμές στη Μύκονο και τα μαντάτα της Φρανκφούρτης
Ο “Insider” αποκαλύπτει πότε πάει στο γραφείο ο Άδωνις, τι δεν ρωτάνε οι πελάτες στη Μύκονο και τι περιμένουν οι τραπεζίτες από τη Φρανκφούρτη

Πότε πάει στο γραφείο ο Άδωνις

Από τους πιο πρωινούς Υπουργούς της κυβέρνησης είναι ο Άδωνις Γεωργιάδης, καθώς, όπως μου λένε, κάθε μέρα βρίσκεται στο γραφείο του στο Υπουργείο Ανάπτυξης από τις 7 το πρωί. Μάλιστα, επίσης κάθε μέρα, ανεβαίνει σαν σίφουνας τις σκάλες του Υπουργείου, για να φτάσει στον 7ο όροφο όπου βρίσκεται στο γραφείο του. Πρακτική που ακολουθεί και ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Θεόδωρος Σκυλακάκης, μόνο που το δικό του γραφείο βρίσκεται σε χαμηλότερο όροφο.

Στη Μύκονο οι πελάτες δεν ρωτάνε τιμές

«Δεν με ενδιαφέρει» σε όλες τις γλώσσες απαντά το κοινό της Μυκόνου όταν υπάλληλοι γνωστού beach bar στον Ορνό και την Ψαρρού ρωτούν τους πελάτες που πρωτοέρχονται στο μαγαζί αν έχουν ενημερωθεί για τις τιμές. Όπως μου λένε, μετά τα όσα ειπώθηκαν και γράφτηκαν για καλαμαράκια, μπριζόλες και άλλα «τσουχτερά» εδέσματα, πλέον στα μαγαζιά ρωτάνε για να μην έχουν παρεξηγήσεις αργότερα. Η τακτική σωστή, η αγορά ελεύθερη και οι υπάλληλοι σε ετοιμότητα για να αποφύγουν την έκπληξη κάποιων πελατών κατά την ώρα της πληρωμής.

Οι τραπεζίτες και η Φρανκφούρτη

«Χρησμό» από τη Φρανκφούρτη περιμένουν τις επόμενες εβδομάδες οι τραπεζίτες, καθώς ξέρουν ότι τα μαντάτα από τη Γερμανία θα είναι καθοριστικά για τους επόμενους μήνες. Η ολοκλήρωση των διαδικασιών για το θεσμικό πλαίσιο της διαχείρισης των επισφαλειών, η ύπαρξη νέου QE –και η ενδεχόμενη ένταξη της Ελλάδας σε αυτό- αλλά και οι όροι που θα γίνουν τα stress tests το καλοκαίρι του 2020 είναι τρία «καυτά» μέτωπα που σύντομα θα κλείσουν. Το θέμα είναι πώς, αλλά και τι θα κάνουν οι διοικήσεις των τραπεζών όταν λάβουν τα μαντάτα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider