Τι θα γίνει με το κτήριο του Έθνους

Εργασίες ανακαίνισης και αναβάθμισης του κτηρίου γραφείων που στέγαζε το Έθνος στο Χαλάνδρι ετοιμάζει, όπως μαθαίνω, ο όμιλος Ελλάκτωρ. Η διοίκηση του ομίλου πάντως δεν έχει κατασταλάξει το πώς θα αξιοποιήσει το εν λόγω ακίνητο, το οποίο και μεγάλο είναι και πολύ καλή προσβασιμότητα διαθέτει, καθώς βρίσκεται στην Αττική οδό με σταθμό μετρό και προαστιακού δίπλα. Μου λένε μάλιστα ότι δεν αποκλείεται να μετακομίσει και ο ίδιος ο όμιλος εκεί. Θυμίζουμε ότι το κτήριο στην Κηφισιά που στεγάζεται σήμερα ο όμιλος πωλήθηκε πριν από λίγους μήνες στην Orilina ΑΕΕΑΠ με τον Ελλάκτωρ να δεσμεύεται για τουλάχιστον 5ετή μίσθωση.

Κάτι κινείται στην Τράπεζα Πειραιώς

Έντονη είναι η κινητικότητα, όπως μαθαίνω, στην Τράπεζα Πειραιώς. Όπως μου λένε, υπάρχει μια διάχυτη αίσθηση πως είναι θέμα χρόνου η συμφωνία με την Intrum για τη διαχείριση του «πακέτου» των κόκκινων δανείων της τράπεζας. Μια συμφωνία που θα ανοίξει το δρόμο και για την έκδοση Tier II ομολόγου τουλάχιστον 500 εκατ. ευρώ. Όπως μαθαίνω, η διοίκηση περιμένει ιδανικά βελτίωση των αποδόσεων στα ομόλογα για να πετύχει όσο το δυνατόν καλύτερους όρους και εκτιμά ότι αυτό θα γίνει μετά τις Ευρωεκλογές. Όσο για τους εργαζόμενους, όπως μου λένε, στα πρωινά που διοργανώνει μέλος της διοίκησης που σχετίζεται με το project, τους μετέφερε ότι θα πάνε «δανεικοί» στο νέο σχήμα και δεν θα χάνουν τις θέσεις τους στην τράπεζα.

Γιατί δεν βοηθάτε και τις τράπεζες;

Με σαρκασμό αντιμετώπισαν, όπως μου λένε, τις παροχές Τσίπρα τα κλιμάκια των Θεσμών στην πρόσφατη επίσκεψη-εξπρες στην Αθήνα. Στέλεχος αρμόδιου υπουργείου που συμμετείχε στις συναντήσεις μου είπε μάλιστα ότι έκαναν χιούμορ λέγοντας «στις τράπεζες δεν θα δώσετε τίποτα που έχουν τόση ανάγκη;».

The Insider