Insider Trading: Τι μάθαμε για τα τραπεζικά παζάρια, τα «μαύρα» online καταστήματα ρούχων και τους παραμεσίτες

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Insider Trading: Τι μάθαμε για τα τραπεζικά παζάρια, τα «μαύρα» online καταστήματα ρούχων και τους παραμεσίτες
Ο “The insider” αποκαλύπτει τι συμβαίνει με τις μεταγραφές στις τράπεζες, γιατί τα online καταστήματα ρούχων «γδύνουν» τα υπόλοιπα και τι συμβαίνει με την επιστροφή των παραμεσιτών

Μεταγραφικό «παζάρι» στις τράπεζες
Συνεχίζεται όπως μαθαίνω το μεταγραφικό παζάρι στις τράπεζες, το οποίο και έχει μετατραπεί σε ένα ιδιότυπο power play μεταξύ των επικεφαλής τους. Η περίπτωση της επιστροφής στην Εθνική Τράπεζα της Φωτεινής Ιωάννου –που πλέον θεωρείται done deal- είναι μόνο ένα παράδειγμα. Όπως μου λένε, η ανάγκη να στελεχωθούν τα νέα σχήματα που θα «τρέξουν» τα κόκκινα δάνεια θα φέρει και άλλα ντόμινο μεταγραφών. Το οποίο σημαίνει ότι θα πέσει χρήμα στην αγορά, όχι μόνο στα στελέχη, αλλά και στις εταιρείες που θα κανονίσουν τις… μεταγραφές.

Τα online καταστήματα «γδύνουν» τους μαγαζάτορες
Με μεγάλο στοκ παραμένουν τα καταστήματα ρούχων σε βασικούς δρόμους της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και σε άλλες πόλεις παρά το γεγονός ότι οδεύουμε προς το τέλος της εκπτωτικής περιόδου. Όπως μαθαίνω, την «ζημιά» φαίνεται ότι την κάνουν τα online καταστήματα τα οποία έχουν έδρα σε χώρες των Βαλκανίων και πωλούν σε πολύ χαμηλές εισαγόμενα προϊόντα από την Τουρκία, την Ιταλία και τα Βαλκάνια και μάλιστα κάποιες φορές χωρίς να αποστέλλουν απόδειξη στους πελάτες.

Επιστρέφουν οι παραμεσίτες
Οι αγοραστές ακινήτων από το εξωτερικό και το εσωτερικό κάνουν ουρά τους τελευταίους μήνες στην Αθήνα αλλά και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας. Μάλιστα, όπως μου λένε, σιγά – σιγά και δειλά – δειλά πολλά χρήματα βγαίνουν από τα στρώματα που ήταν κρυμμένα και πέφτουν σε –μικρά και μεσαία – κυρίως διαμερίσματα. Πολλοί φαίνεται ότι ανακάλυψαν την κότα με τα χρυσά αυγά και αποφάσισαν εν μια νυκτί να γίνουν μεσίτες. Όπως μου λένε, υπάρχουν 3.000 μεσίτες στην Αττική και για κάθε έναν απ’ αυτούς υπάρχει και ένας παραμεσίτης. Και ανάμεσα σε αυτούς τους 3.000 βρίσκει κανείς οτιδήποτε, από απλά αυτούς που «πληρώνονται» μαύρα έως και απατεώνες που ζητούν προκαταβολές και εξαφανίζονται.

Πληθωρισμός… ΑΕΕΑΠ
Και για να μείνουμε στα ακίνητα, πέραν των μεσιτών, και οι εταιρείες διαχείρισης, μαζί με τα funds κάνουν μαζικά την εμφάνισή τους. Όπως μου λένε, μέχρι το τέλος του χρόνου, δεν αποκλείεται να φτάσουμε σε… διπλάσιο αριθμό αφίξεων καθώς το real estate στην Ελλάδα έχει ψωμί. Ανάμεσα σε αυτές και νέο σχήμα με βασικό παίκτη κορυφαίο τραπεζίτη που θα κάνει το επόμενο βήμα του.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider