Η μηχανή αναζήτησης της Google μας έχει καλομάθει, καθώς έχει κάνει την αναζήτηση κειμένων, άρθρων και πληροφοριών απλή υπόθεση. Ωστόσο, όταν αρχίζουμε να ψάχνουμε πιο εξειδικευμένα στοιχεία ή θέλουμε κάποιες πολύ συγκεκριμένες απαντήσεις, υπάρχουν και μερικά απλά τρικ που μπορούμε να αξιοποιήσουμε για να βρούμε αυτό ακριβώς που ψάχνουμε. Άλλωστε, δε θα πρέπει να ξεχνάμε ότι η μηχανή της Google δεν μας προσφέρει μόνο αναζητήσεις, αλλά και πλήθος άλλος χρηστικές υπηρεσίες, όπως υπολογιστή ισοτιμιών, λεξικό και πολλές ακόμα.

Παρακάτω μπορείτε να βρείτε μερικές απλές οδηγίες, προκειμένου να βρίσκετε εύκολα ό,τι ακριβώς ψάχνετε. 

Ψάχνετε έναν ορισμό; Απλά πείτε το! 

Εισάγοντας πριν τη λέξη για την οποία θέλετε να μάθετε τον ορισμό της το "define:" παίρνετε ακριβώς αυτό που θέλετε: ορισμούς. 

Θέλετε μια γρήγορη μετάφραση; 

Μην ψάχνετε εξειδικευμένες υπηρεσίες, αν θέλετε μια γρήγορη μετάφραση κάποιας λέξης ή μιας σύντομης πρότασης. Πληκτρολογήστε "translate", τη λέξη ή τη φράση που θέλετε να μεταφράσετε και "to Greek" (ή όποια άλλη γλώσσα επιθυμείτε. Απλώς έχετε υπόψη σας ότι αν θέλετε μια προσεγμένη ή επίσημη μετάφραση κειμένων, η σχετική υπηρεσία της Google δεν θα σας καλύψει. 

Κάντε πράξεις χωρίς κομπιουτεράκι 

Πολύ απλά εισάγετε τις πράξεις που θέλετε να κάνετε ή ακόμα και σύνθετες εξισώσεις στο πεδίο αναζήτησης της Google και θα έχετε άμεσα το αποτέλεσμα που αναζητείτε. 

Ανησυχείτε για την επιστροφή στη δραχμή και το πως θα υπολογίζετε την αξία του πορτοφολιού σας; Το Google είναι εδώ! 

Πληκτρολογήστε το όνομα του νομίσματος που έχετε και τον αριθμό, μετά τη λέξη "to" και μετά το νόμισμα στο οποίο θέλετε να γίνει η μεταφορά. Προσοχή, οι δραχμές δεν περιλαμβάνονται ακόμα στις ισοτιμίες που διαχειρίζεται η Google. 

Θέλετε να βρείτε το καινούριο iPhone, εντός συγκεκριμένου εύρους τιμών; 

Πρώτα πληκτρολογήστε iPhone, μετά την κατώτατη τιμή, μετά δύο τελείες (..) και μετά την ανώτατη τιμή. Αμέσως θα δείτε τι επιλογές υπάρχουν και που.