Θεοδωρικάκος: Θα υπάρξει οριστική λύση για όλους τους εργαζόμενους καθαριότητας στα σχολεία

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Θεοδωρικάκος: Θα υπάρξει οριστική λύση για όλους τους εργαζόμενους καθαριότητας στα σχολεία
Η λύση που εξετάζεται είναι όλοι οι εργαζόμενοι στο τομέα καθαριότητας να υπογράψουν συμβάσεις ορισμένου χρόνου και παράλληλα να εξασφαλίσουν πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα.

Την διαβεβαίωση, ότι στο πλαίσιο του συντάγματος θα δοθεί τις αμέσως επόμενες μέρες μια δίκαιη, ρεαλιστική και οριστική λύση για όλους τους εργαζόμενους καθαριότητας στα σχολεία, έδωσε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Όπως τόνισε ο κ. Θεοδωρικάκος, υπάρχει ανοιχτή γραμμή και συνεχής συνεργασία μεταξύ των συναρμόδιων υπουργείων Εσωτερικών, Παιδείας και Οικονομικών και η λύση η οποία εξετάζεται, είναι, τη νέα σχολική χρονιά, όλοι οι εργαζόμενοι στο τομέα καθαριότητας να υπογράψουν συμβάσεις ορισμένου χρόνου και παράλληλα να εξασφαλίσουν πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα.

Απαντώντας σε σχετικές επίκαιρες ερωτήσεις των βουλευτών του ΚΚΕ και της Ελληνικής Λύσης, Γιάννη Δελή και Κωνσταντίνου Μπούμπα, που έκαναν λόγο για απαράδεκτες εργασιακές συνθήκες και ζήτησαν την μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων στο τομέα καθαριότητας στα σχολεία, ο υπουργός Εσωτερικών αναγνώρισε ότι «είναι ένα υπαρκτό πρόβλημα, στο οποίο κανείς δεν μπορεί να κλείνει τα μάτια».

«Θα το λύσουμε το πρόβλημα, υπάρχει πολύ καλή διάθεση μεταξύ των υπουργείων, αναζητούμε τον τρόπο για να καλύψουμε το κόστος και να δώσουμε μια δίκαιη και ρεαλιστική λύση. Τις επόμενες μέρες θα τη βρούμε και θα την ανακοινώσουμε», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Θεοδωρικάκος. Πρόσθεσε δε, ότι στη συνάντηση που είχε με τα μέλη του Συντονιστικού 35 σωματείων του κλάδου, οι εργαζόμενοι εμφανίστηκαν θετικοί για την υπογραφή συμβάσεων ορισμένου χρόνου.

Ο κ. Δελλής, κατηγόρησε τη κυβέρνηση για υποκρισία και έκανε λόγο για απαράδεκτες εργασιακές συνθήκες και «εργασιακές συμβάσεις αίσχους», ενώ ο κ. Μπούμπας χαρακτήρισε επιδερμική και επιφανειακή τη λύση με συμβάσεις ορισμένου χρόνου.

«Είναι ένα θέμα αναμφίβολα κοινωνικό. Πρέπει εμπράκτως να δείξουμε την ευαισθησία μας. Οι συνθήκες όσων εργάζονται στα σχολεία σήμερα δεν είναι συνθήκες εργαζομένων μιας ευρωπαϊκής Ελλάδας του 21ου αιώνα. Μονιμοποίησή τους όμως δεν είναι δυνατό να γίνει γιατί απαγορεύεται από το σύνταγμα. Τέτοια λύση δεν υπάρχει στο τραπέζι. Συζητάμε στη βάση συνταγματικών λύσεων», ανταπάντησε ο κ. Θεοδωρικάκος και κατέληξε:

«Το μήνυμα της κυβέρνησης είναι ξεκάθαρο: Θα στηρίξουμε τους εργαζόμενους στη καθαριότητα στα σχολεία, που είναι πράγματι αδικημένοι, δίνοντας οριστικό τέλος στο πρόβλημα τους. Η λύση που αναζητούμε είναι να υπάρξουν στη νέα σχολική σαιζόν συμβάσεις ορισμένου χρόνου. Μέσα από αυτές θα πετύχουμε και τη διασφάλιση των εργασιακών τους δικαιωμάτων Πολύ σύντομα τα τρία υπουργεία θα είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε τη λύση αυτή».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.