Μειωμένα ενοίκια Ιανουαρίου: Οι 6 αλλαγές στις δηλώσεις των ιδιοκτητών ακινήτων

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Μειωμένα ενοίκια Ιανουαρίου: Οι 6 αλλαγές στις δηλώσεις των ιδιοκτητών ακινήτων
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Έξι αλλαγές στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΑΑΔΕ για τις δηλώσεις των μισθωμάτων θα διαπιστώσουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων που καλούνται να δηλώσουν τα μειωμένα έως 100% ενοίκια του Ιανουαρίου.

Οι δηλώσεις από τους δικαιούχους θα πρέπει να υποβληθούν μέχρι την 1η Μαρτίου 2021 ώστε οι αποζημιώσεις να καταβληθούν μέχρι τα μέσα του επόμενου μήνα. Έως το τέλος της εβδομάδας η ΑΑΔΕ αναμένεται να τρέξει τις πληρωμές στους ιδιοκτήτες για τα «κουρεμένα» ενοίκια του Δεκεμβρίου 2020 και τις «ουρές» του Νοεμβρίου ενώ θα προχωρήσει και οι συμψηφισμοί με φορολογικές οφειλές για περίπου 20.000 ιδιοκτήτες ακινήτων οι οποίοι διόρθωσαν τις δηλώσεις Covid για τα μειωμένα ενοίκια της περιόδου Μαρτίου – Αυγούστου 2020.

Με τις βελτιώσεις που έγιναν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα θα διενεργούνται αυτόματα οι διασταυρώσεις στις δηλώσεις για τα «κουρεμένα» ενοίκια ενώ όπως έγραψε το insider.gr ανοίγει ο δρόμος για γρηγορότερες αποζημιώσεις στους ιδιοκτήτες ακινήτων που εισπράττουν μειωμένα έως 100% ενοίκια.

Συγκεκριμένα ο ιδιοκτήτης κατά την υποβολή της δήλωσης Covid θα γνωρίζει εάν ο ενοικιαστής του είναι πληττόμενος και δικαιούται μείωση του ενοικίου. Ετσι, περιορίζονται τα λάθη στις δηλώσεις και γίνονται πιο γρήγορα οι πληρωμές στους δικαιούχους. Σύμφωνα με την ΠΟΜΙΔΑ τα νέα στοιχεία που θα συναντήσουν οι ιδιοκτήτες κατά την υποβολή των δηλώσεων Covid είναι τα εξής:

1. Αναφέρεται ότι “Βρέθηκαν πληττόμενοι μισθωτές κατά τα οριζόμενα στην Α. 1025/2021”. Επιβεβαιώνεται συνεπώς ότι ο μισθωτής για τον οποίο υποβάλλεται η δήλωση είναι πράγματι δικαιούχος μείωσης μισθώματος.

2. Αναγράφεται επιβεβαιωτικά ο ΑΦΜ του ενοικιαστή: ΑΦΜ XXXXXXXXΧ.

3. Αναγράφεται ο μήνας για τον οποίο ισχύει η μείωση: Για τον μήνα: 1/2021.

4. Αναφέρεται το ποσοστό της μείωσης μισθώματος που δικαιούται ο συγκεκριμένος μισθωτής (-40% ή -100%).

5. Αναγράφεται η χρήση μίσθιου για την οποία γίνεται η μείωση, αφού έχει ελεγχθεί ο ΚΑΔ της: Χρήση μίσθιου ως επαγγελματική στέγη.

6. Αναγράφεται στο κείμενο της δήλωσης η υπενθύμιση ότι: Για την καταβολή της αποζημίωσης απαιτείται να έχετε δηλώσει ΙΒΑΝ στην προσωποποιημένη πληροφόρηση του myTAXISnet.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Ολυμπιακός - Ρεάλ: Πόσα χρήματα διεκδικούν στον τελικό της Ευρωλίγκας

Ακίνητα: Το ΤΑΠ φεύγει, το Τέλος Τοπικής Ανάπτυξης έρχεται - Τι αλλάζει για τους ιδιοκτήτες ακινήτων

Σενάριο επαναφοράς του 13ου μισθού στο Δημόσιο εξετάζει η κυβέρνηση - «Ζυγίζει» το δημοσιονομικό κόστος

Φόρτωση BOLM...
reader insider