Σενάρια για αλλαγές στις φορολοταρίες - Λιγότεροι τυχεροί με μεγαλύτερα κέρδη

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σενάρια για αλλαγές στις φορολοταρίες - Λιγότεροι τυχεροί με μεγαλύτερα κέρδη
Σενάρια θέλουν το ποσό της φορολοταρίας να ανέβει πάνω από τα 1.000 ευρώ που είναι σήμερα, στις 3.000 ευρώ ή 5.000 ευρώ.

Μεγαλύτερα κέρδη, αλλά λιγότερους τυχερούς και εβδομαδιαίες κληρώσεις προβλέπει το σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για τις φορολοταρίες.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Καθημερινή» το υπουργείο Οικονομικών φέρνει αλλαγές στον τρόπο που πραγματοποιούνται οι φορολοταρίες προκειμένου να τονωθεί το ενδιαφέρον των φορολογουμένων να συναλλάσσονται με κάρτες.

Στόχος η αύξηση των ηλεκτρονικών συναλλαγών

Όπως αναφέρεται, ήδη τον επόμενο μήνα το οικονομικό επιτελείο ξεκινάει εκστρατεία ενημέρωσης των πολιτών για τις συναλλαγές που πρέπει να πραγματοποιήσουν μέσω καρτών (ανέρχεται στο 30% του εισοδήματος) και για το πόσο σημαντικό είναι να αυξηθούν οι ηλεκτρονικές συναλλαγές, αναδεικνύοντας τα οφέλη που θα προκύψουν για την ελληνική οικονομία.

Πληροφορίες από παράγοντες του υπουργείου αναφέρουν πως ενδεχομένως το ποσό που θα κερδίζει κάθε φορολογούμενος θα ανέβει πάνω από τα 1.000 ευρώ που είναι σήμερα και ίσως φθάσει τις 3.000 ή 5.000 ευρώ. Σε αυτή την περίπτωση θα υπάρξει μείωση στον αριθμό των τυχερών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider