Οι κλήσεις της Τροχαίας περνούν στην ηλεκτρονική εποχή

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Οι κλήσεις της Τροχαίας περνούν στην ηλεκτρονική εποχή
Ήδη υπάρχει ένα σύστημα το οποίο δίνει κλήσεις χωρίς πρόστιμα, οι οποίες πηγαίνουν απευθείας στην Εφορία

«Τέλος» βάζει στα ροζ χαρτιά των κλήσεων στα παρμπρίζ των αυτοκινήτων η Τροχαία, η οποία πλέον θα κόβει ηλεκτρονικά τις κλήσεις των οδηγών που έχουν παραβιάσει τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Σύμφωνα με το OPEN, το οποίο επιβεβαιώνει το σχετικό ρεπορτάζ της εφημερίδας «Έθνος», οι οδηγοί που θα λαμβάνουν κλήσεις θα καλούνται να τις ξεχρεώσουν στην Εφορία, όπου θα περνούν αυτόματα μέσω tablet οι αστυνομικοί της Τροχαίας.

Όπως αναφέρεται, ήδη υπάρχει ένα σύστημα το οποίο δίνει κλήσεις χωρίς πρόστιμα, οι οποίες πηγαίνουν απευθείας στην Εφορία, η οποία με βάση το εισόδημα του κάθε πολίτη βγάζει και το ανάλογο πρόστιμο.

«Επιτέλους θα περάσουμε σε μία νέα, ηλεκτρονική εποχή για να υπάρχει διαφάνεια όσον αφορά τις κλήσεις και για να μην χρεώνονται οι αστυνομικοί ότι το κάνουν για να λάβουν χρήματα. Τα χρήματα από τις κλήσεις πηγαίνουν στο δημόσιο και από τις σταθμεύσεις στο Δήμο», όπως αναφέρει ο συνδικαλιστής της ΠΟΑΣΥ, Σταύρος Μπαλάσκας.

Αυστηροποίηση προστίμων του Κώδικα Οδικής Κυκκλοφορίας (ΚΟΚ)

Αυστηροποίηση προστίμων του Κώδικα Οδικής Κυκκλοφορίας (ΚΟΚ) στις περιπτώσεις που χρειάζεται, αλλά και μειώσεις όπου αυτά είναι εξωφρενικά, ανακοίνωσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής σε συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN.

Θα προηγηθεί όμως, όπως είπε, ευρύτερος διάλογος με τους εμπλεκόμενους φορείς, διότι το βασικό κίνητρο είναι η οδική ασφάλεια. Οι υπουργοί, τόνισε, δεν αποφασίζουν και διατάζουν.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider