Δείτε τις χώρες που έχουν κρούσματα του κοροναϊού σε ζωντανό χρόνο (Χάρτης)

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Δείτε τις χώρες που έχουν κρούσματα του κοροναϊού σε ζωντανό χρόνο (Χάρτης)
Στο χάρτη με τις χώρες με τα περισσότερα κρούσματα βρίσκεται και η Ελλάδα με επτά επιβεβαιωμένες περιπτώσεις.

Σχεδόν τις 91.000 έχουν φτάσει διεθνώς τα κρούσματα όσον αφορά τον νέο κορωνοϊό COVID-19, σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκεντρώνει, το πανεπιστήμιο Johns Hopkins University (JHU).

Συγκεκριμένα, το πανεπιστήμιο Johns Hopkins University (JHU) χρησιμοποιεί ένα διαδραστικό χάρτη, που παρουσιάζει σε - σχεδόν - πραγματικό χρόνο τα κρούσματα και τους νεκρούς του νέου κοροναϊού παγκοσμίως.

Πρώτη σε κρούσματα είναι η Κίνα με 80.151, 4.821 περιπτώσεις καταγράφει η Νότια Κορέα, ενώ τρίτη παγκοσμίως καταγράφεται η γειτονική Ιταλία με 2.036. Στον χάρτη βρίσκεται και η Ελλάδα με επτά επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Δείτε εδώ το διαδραστικό χάρτη του Johns Hopkins University

Υπενθυμίζεται ότι ο χάρτης της επιδημίας από το πανεπιστήμιο Johns Hopkins University (JHU) διαμορφώνεται με στοιχεία που αντλούνται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, την Επιτροπή Υγείας της Κίνας, τα Κέντρα για τον Έλεγχο και την Πρόληψη Ασθενειών (CDC) και άλλους οργανισμούς δημιούργησε Ο ΠΟΥ έχει κηρύξει παγκόσμιο συναγερμό για την ασθένεια.

Πάνω από 40.000 κλήσεις στον ΕΟΔΥ για τον κοροναϊό

Πάνω από 40.000 κλήσεις έχει δεθχεί το τηλεφωνικό κέντρο του ΕΟΔΥ για τον κοροναϊό. Παράλληλα έχουν ελεγχθεί 504 δείγματα πολιτών για τον COVID-19. Το Κέντρο Επιχειρήσεων του ΕΟΔΥ επισκέφτηκε την Καθαρά Δευτέρα ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

Ο υπουργός Υγείας, συνοδευόμενος από τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ Παναγιώτη Αρκουμανέα, συνομίλησε με τους εργαζόμενους στο Κέντρο Επιχειρήσεων και το τηλεφωνικό κέντρο και τους συνεχάρη, καθώς «σε εικοσιτετράωρη βάση δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους για την ενημέρωση και την εξυπηρέτηση του κόσμου, που αυτή την περίοδο αγωνιά και θέλει να ενημερωθεί υπεύθυνα» όπως αναφέρει το υπουργείο Υγείας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider