Εθνική Τράπεζα: Πούλησε στη Βain Capital το Project Marina – Το τίμημα

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Εθνική Τράπεζα: Πούλησε στη Βain Capital το Project Marina – Το τίμημα
Συμφωνία της Εθνικής Τράπεζας για την πώληση μη εξυπηρετούμενων δανείων Κυπριακού Ρίσκου (Project Marina) στη Bain Capital Credit.

Σύμβαση με την επενδυτική εταιρεία Bain Capital Credit, για την πώληση του 100% της θυγατρικής εταιρείας εξαγοράς πιστώσεων στην Κύπρο, CAC Coral Ltd, υπέγραψε η Εθνική Τράπεζα.

Η CAC Coral διαχειρίζεται χαρτοφυλάκιο μη εξυπηρετούμενων εταιρικών δανείων, δανείων προς μικρομεσαίες επιχειρήσεις, καθώς επίσης και καταναλωτικών και στεγαστικών δανείων συνολικής λογιστικής αξίας 325 εκατ. (περίπου 200 εκατ. διασφαλιστική αξία ακινήτων).

Το εν λόγω χαρτοφυλάκιο, στην πλειοψηφία του, περιλαμβάνει δάνεια ληξιπρόθεσμα πάνω από 10 χρόνια.

Η συναλλαγή πραγματοποιείται στο πλαίσιο της στρατηγικής της Εθνικής Τράπεζας για τη διαχείριση μη-εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων και είναι σύμφωνη με τους επιχειρησιακούς στόχους όπως αυτοί έχουν υποβληθεί στον Ενιαίο Εποπτικό Μηχανισμό.

Το τίμημα της συναλλαγής ανέρχεται στο 31% της λογιστικής αξίας του χαρτοφυλακίου, ενώ η συναλλαγή έχει ουδέτερη επίπτωση στην κεφαλαιακή βάση της Τράπεζας.

Η Alantra Corporate Portfolio Advisors International Ltd ενήργησε ως χρηματοοικονομικός σύμβουλος της Εθνικής στη συναλλαγή, ενώ οι δικηγορικές εταιρείες Milbank LLP και Χρυσσαφίνης & Πολυβίου LLC ως επίκουροι νομικοί σύμβουλοι και η εταιρεία Deloitte Ελλάδος ως σύμβουλος πώλησης και λογιστικών θεμάτων.

Η ολοκλήρωση της συναλλαγής υπόκειται στις συνήθεις αναβλητικές αιρέσεις, συμπεριλαμβανομένων των εγκρίσεων της συναλλαγής από την Κεντρική Τράπεζα Κύπρου και την Επιτροπή Προστασίας Ανταγωνισμού της Κύπρου, καθώς και της συγκατάθεσης του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider