Με ποσοστό άνω του 5% στην Τράπεζα Πειραιώς ο Αριστοτέλης Μυστακίδης

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Με ποσοστό άνω του 5% στην Τράπεζα Πειραιώς ο Αριστοτέλης Μυστακίδης
Ισχυρή ψήφος εμπιστοσύνης προς την ελληνική τράπεζα από τον ομογενή δισεκατομμυριούχο.

Ποσοστό άνω του 5% κατέχει πλέον στην Τράπεζα Πειραιώς ο Αριστοτέλης Μυστακίδης.

Ο ομογενής δισεκατομμυριούχος – ένας από τους πλουσιότερους Έλληνες – αύξησε το ποσοστό δικαιωμάτων ψήφου που κατέχει στην ελληνική τράπεζα, δίδοντάς της ισχυρή ψήφο εμπιστοσύνης σε μια εξαιρετικά κρίσιμη συγκυρία, τόσο για την ελληνική οικονομία, όσο και για το ελληνικό τραπεζικό σύστημα.

Η είδηση έγινε γνωστή μέσω δύο ανακοινώσεων στην ιστοσελίδα του ελληνικού χρηματιστηρίου. Η ανάρτηση των δύο ανακοινώσεων έγινε με λίγα λεπτά διαφορά.

Η πρώτη ανακοίνωση

Σε εφαρμογή των διατάξεων του Ν.3556/2007, η Τράπεζα Πειραιώς ανακοινώνει, κατόπιν της από 12.06.2020 ληφθείσας σχετικής γνωστοποίησης, ότι το συνολικό ποσοστό δικαιωμάτων ψήφου που κατέχει άμεσα ο κ. Aristotelis Mistakidis και ενσωματώνονται σε μετοχές ανήλθε την 11.06.2020 του ελαχίστου ορίου του 5%. Ο κ. Aristotelis Mistakidis κατέχει άμεσα 22.370.811 δικαιώματα ψήφου που αντιστοιχούν σε ισάριθμες κοινές, ονομαστικές, μετά ψήφου, άυλες μετοχές (ήτοι ποσοστό 5,1232% επί του συνόλου των δικαιωμάτων ψήφου της Τράπεζας).

Η δεύτερη ανακοίνωση

Σε εφαρμογή των διατάξεων του Ν. 3864/2010, η Τράπεζα Πειραιώς ανακοινώνει, κατόπιν της από 12.06.2020 ληφθείσας σχετικής γνωστοποίησης, ότι o κ. Aristotelis Mistakidis κατέχει άμεσα από την 11.06.2020 22.370.811 κοινές ονομαστικές μετοχές με ισάριθμα δικαιώματα ψήφου, ήτοι ποσοστό 5,1472% επί του συνολικού αριθμού δικαιωμάτων ψήφου της Τράπεζας, εξαιρουμένων αυτών που κατέχει το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ).

Ποιος είναι ο Αριστοτέλης Μυστακίδης

Ο Αριστοτέλης ή Τέλης Μυστακίδης φιγουράρει στη χρυσή λίστα του Forbes με τους πλουσιότερους ανθρώπους του πλανήτη.

Με βάση τα σημερινά στοιχεία (15/6), ο ομογενής δισεκατομμυριούχος βρίσκεται στη θέση 1851 της λίστας του Forbes, με περιουσία ύψους 1,4 δισ. δολαρίων. Ζει μεταξύ Ελβετίας και Γαλλίας και δραστηριοποιείται στον τομέα των βιομηχανικών μετάλλων.

Ο Αριστοτέλης Μυστακίδης παραιτήθηκε από τη θέση του διευθυντή της μονάδας χαλκού της Glencore στα τέλη του 2018.

Ξεκίνησε να δραστηριοποιείται στα εμπορεύματα στην Cargill και στη συνέχεια στη Marc Rich & Co. το 1993. Αργότερα, η εταιρεία μετονομάστηκε σε Glencore. Έγινε δισεκατομμυριούχος το 2011, όταν η Glencore μπήκε στο χρηματιστήριο και σήμερα κατέχει πάνω από το 3% της εταιρείας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider