Σε τράπεζα και holding διασπάστηκε η Eurobank

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σε τράπεζα και holding διασπάστηκε η Eurobank
Εγκρίθηκε η διάσπαση της Eurobank σε τράπεζα και holding.

Aπό σήμερα και μέσα στις αμέσως επόμενες ημέρες, ολοκληρώνεται ο εταιρικός μετασχηματισμός που είχε ανακοινωθεί και αφορά στο διαχωρισμό της σημερινής Τράπεζας Eurobank Ergasias A.E. σε δύο νομικά πρόσωπα: την τράπεζα και την Εταρεία Συμμετοχών (Holding).

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Eurobank:

Με την έγκριση της διάσπασης επέρχονται τα ακόλουθα αποτελέσματα:

  1. η διασπώμενη καθίσταται η μέτοχος της επωφελούμενης λαμβάνοντας το σύνολο των μετοχών εκδόσεως της επωφελούμενης και ειδικότερα 3.683.244.830 κοινές ονομαστικές μετοχές, ονομαστικής αξίας 1,10 ευρώ εκάστη, και

  2. η επωφελούμενη υποκαθίσταται ως καθολική διάδοχος στο σύνολο της μεταβιβαζόμενης σε αυτήν περιουσίας (ενεργητικό και παθητικό), όπως αυτή αποτυπώνεται στον ισολογισμό μετασχηματισμού του αποσχιζόμενου κλάδου (κατά την 30.06.2019) και διαμορφώθηκε μέχρι σήμερα, ημέρα ολοκλήρωσης της Διάσπασης.

Κατόπιν της ολοκλήρωσης της Διάσπασης, η Διασπώμενη θα παύσει να είναι πιστωτικό ίδρυμα και διατηρεί δραστηριότητες και περιουσιακά στοιχεία που δεν αφορούν σε κύριες τραπεζικές δραστηριότητες. Η εν λόγω μεταβολή του σκοπού της Διασπώμενης καθώς και η νέα επωνυμία της θα αποτυπωθούν στο τροποποιημένο καταστατικό της, για τα οποία το επενδυτικό κοινό θα ενημερωθεί με νεότερη ανακοίνωση, μόλις ληφθούν οι αναγκαίες εγκρίσεις από τις αρμόδιες Αρχές.

Kαμία άλλη αλλαγή για τους πελάτες ή τους εργαζόμενους

Οι εργαζόμενοι θα συνεχίσουν να εργάζονται ακριβώς στο ίδιο πλαίσιο εργασίας όπως και σήμερα, με το σύνολο των δικαιωμάτων και υποχρεώσεων τους, διευκρινίζουν πηγές της τράπεζας.

Οι πελάτες θα συνεχίσουν να εξυπηρετούνται ακριβώς όπως και σήμερα, ενώ οι μέτοχοι του ομίλου διατηρούν όλα τα προνόμια και τα δικαιώματά τους και καμία αλλαγή δεν επέρχεται στα οικονομικά στοιχεία που επηρεάζουν τους μετόχους εξαιτίας του εταιρικού μετασχηματισμού. Τα δύο νομικά πρόσωπα, η Holding και η Τράπεζα θα έχουν το ίδιο Διοικητικό Συμβούλιο και την ίδια Διοίκηση.

Το σύνολο του προσωπικού, τα καταστήματα και όλες οι υποδομές που σχετίζονται με τραπεζικές εργασίες μεταφέρονται αυτόματα στο νέο νομικό πρόσωπο, την Eurobank. Για την υποστήριξη της Eurobank Holdings παραμένει μία μικρή ομάδα εργαζομένων, για τους οποίους δεν αλλάζει τίποτα στο καθεστώς εργασίας τους στο πλαίσιο των συλλογικών συμβάσεων εργασίας του κλάδου και της Τράπεζας. Επίσης παραμένουν και όλες οι Πολιτικές Ανθρώπινου Δυναμικού του Ομίλου.

Η Eurobank Holdings θα διατηρήσει δραστηριότητες και περιουσιακά στοιχεία που δεν αφορούν στην κύρια τραπεζική δραστηριότητα, αλλά σχετίζονται κυρίως με το στρατηγικό σχεδιασμό της διαχείρισης μη εξυπηρετούμενων δανείων και με την παροχή υπηρεσιών προς εταιρείες του ομίλου και τρίτους.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider