Δεν κλείνουν οι τράπεζες, προτροπή να ενισχυθεί το e-banking

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Δεν κλείνουν οι τράπεζες, προτροπή να ενισχυθεί το e-banking
«Καλούμε τους πολίτες να χρησιμοποιούν τις ηλεκτρονικές συναλλαγές και το e-banking», ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

«Οι τράπεζες θα εξυπηρετούν κανονικά τους πολίτες μέσω των υποκαταστημάτων τους», γνωστοποίησε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, ανακοινώνοντας λίγο νωρίτερα δέσμη οκτώ μέτρων για την τόνωση της οικονομίας απέναντι στις επιπτώσεις του κορονοϊού.

«Οι τράπεζες θα εξυπηρετούν κανονικά τους πολίτες μέσω των υποκαταστημάτων τους. Καλούμε όμως τους πολίτες να χρησιμοποιούν τις ηλεκτρονικές συναλλαγές και το e-banking για την διεκπεραίωση των υποχρεώσεών τους σε τράπεζες, εφορίες και ασφαλιστικά ταμεία. Οι συναλλακτικές συνήθειες πρέπει να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα!», αναφέρει στη δήλωσή του ο κ. Σταϊκούρας.

«Σε αυτή την προσπάθεια πρέπει να συμβάλλει και το τραπεζικό σύστημα. Ήδη χθες και σήμερα, γι’ αυτό το σκοπό, πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με την Τράπεζα της Ελλάδος, την Ελληνική Ένωση Τραπεζών και τις διοικήσεις των πιστωτικών ιδρυμάτων. Οι συζητήσεις θα είναι τακτικές», σημείωσε.

«Βασική προτεραιότητα είναι να υπάρξουν οι ελάχιστες δυνατές επιπτώσεις στον υφιστάμενο τραπεζικό δανεισμό νοικοκυριών και επιχειρήσεων και να υποστηριχθεί η υγιής επιχειρηματικότητα, ανεξαρτήτου μεγέθους επιχείρησης», δεσμεύθηκε ο υπουργός Οικονομικών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider