Νέα «έφοδος» στις τράπεζες από την Επιτροπή Ανταγωνισμού

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Νέα «έφοδος» στις τράπεζες από την Επιτροπή Ανταγωνισμού
Τραπεζικές πηγές εκφράζουν έντονη ανησυχία για την προστασία των προσωπικών δεδομένων που απέσπασαν.

Μία ακόμα «έφοδο» σε τράπεζες πραγματοποίησε το πρωί της Παρασκευής, η Επιτροπή Ανταγωνισμού της χώρας για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, προκειμένου να διερευνήσει το ενδεχόμενο εναρμονισμένων πρακτικών στις χρεώσεις των τραπεζικών καρτών.

Η νέα αυτή συντονισμένη επιχείρηση ελέγχου, έρχεται σε αντίθεση με τις εκτιμήσεις των τραπεζικών στελεχών που είχαν διαβεβαιώσει σε δηλώσεις τους στο insider.gr ότι «ο έλεγχος ολοκληρώθηκε».

Να θυμίσουμε πως οι αρμόδιες πηγές διευκρινίζουν ότι η Επιτροπή Ανταγωνισμού ενεργεί ανεξάρτητα, ως ανεξάρτητη αρχή που είναι, ωστόσο θεωρείται ότι η συντονισμένη αυτή έφοδος σε όλες τις τράπεζες ταυτόχρονα εδράζεται και στην έντονη δυσαρέσκεια που εξέφρασαν στελέχη της κυβέρνησης για την τιμολογιακή πολιτική των τραπεζών το τελευταίο διάστημα. Σύμφωνα με πηγές από το υπουργείο Ανάπτυξης, η κίνηση αυτή έγινε αυταπάγγελτα από την Επιτροπή Ανταγωνισμού και χωρίς να υπάρξει αίτημα από τον υπουργό.

Την ίδια ώρα, τραπεζικές πηγές εκφράζουν έντονη ανησυχία για την προστασία των προσωπικών δεδομένων που απέσπασαν ως υπό διερεύνηση στοιχεία οι ελεγκτές. Ενώ, όσον αφορά στην ελεγκτική επιχείρηση της Πέμπτης, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, επιχειρήθηκε η απαγόρευση εξόδου των ελεγχθέντων στελεχών, αλλά και η πρόσβαση στα κινητά τους τηλέφωνα -κάτι που προϋποθέτει εισαγγελική εντολή, η οποία βέβαια δεν υπήρχε.

Αυτό αποκαλύπτει στο insider.gr υψηλόβαθμο στέλεχος συστημικής τράπεζας που χαρακτηρίζει «πρωτοφανή» την επιχείρηση των ελεγκτών της Επιτροπής που εισέβαλαν εχθές το πρωί στην Alpha Bank, τη Eurobank, την Εθνική Τράπεζα, την Τράπεζα Πειραιώς και την Ελληνική Ένωση Τραπεζών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider