Έφοδο στις τράπεζες για τις χρεώσεις κάνει η Επιτροπή Ανταγωνισμού

Βάσω Αγγελέτου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Έφοδο στις τράπεζες για τις χρεώσεις κάνει η Επιτροπή Ανταγωνισμού
Αρμόδιες πηγές διευκρινίζουν ότι η Επιτροπή Ανταγωνισμού ενεργεί ανεξάρτητα.

Έφοδο σε όλες τις τράπεζες αλλά και στην Ελληνική Ένωση Τραπεζών πραγματοποίησε σήμερα, Πέμπτη, η Επιτροπή Ανταγωνισμού της χώρας προκειμένου να διερευνήσει τις χρεώσεις των συναλλαγών, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του insider.gr.

Αρμόδιες πηγές διευκρινίζουν ότι η Επιτροπή Ανταγωνισμού ενεργεί ανεξάρτητα, ως ανεξάρτητη αρχή που είναι, ωστόσο θεωρείται ότι η συντονισμένη αυτή έφοδος σε όλες τις τράπεζες ταυτόχρονα εδράζεται και στην έντονη δυσαρέσκεια που εξέφρασαν στελέχη της κυβέρνησης για την τιμολογιακή πολιτική των τραπεζών το τελευταίο διάστημα. Σύμφωνα με πηγές από το υπουργείο Ανάπτυξης, η κίνηση αυτή έγινε αυταπάγγελτα από την Επιτροπή Ανταγωνισμού και χωρίς να υπάρξει αίτημα από τον υπουργό.

Αιχμή της κυβερνητικής παρέμβασης στις πολιτικές των χρεώσεων ήταν η συνάντηση που πραγματοποίησε προσφάτως ο ίδιος ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τις διοικήσεις των τραπεζών και στελέχη της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών. Η παρέμβαση αυτή είχε άμεσο αποτέλεσμα, καθώς και οι τέσσερις συστημικές τράπεζες απέσυραν μια σειρά από προμήθειες -ή αυξήσεις προμηθειών- όπως η χρεώση DAF για αναλήψεις από άλλη τράπεζα σε νησιά και απομακρυσμένες περιοχές, καθώς και χρεώσεις υπηρεσιών που προσφέρονταν δωρεάν, όπως ερώτηση υπολοίπου στο ΑΤΜ ή επανέκδοση PIN.

Βάσει διαδικασίας, η Επιτροπή Ανταγωνισμού διενεργεί έρευνες μετά από καταγγελίες ιδιωτών και φορέων. Ο ίδιος ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, πάντως είχε κάνει αφήσει να εννοηθεί ότι οι τράπεζες εφαρμόζουν πολιτικές καρτέλ, σε μία εκ των δημόσιων τοποθετήσεών του επί του ιδίου θέματος

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider