Eurobank: «Πράσινο φως» από τον SSM για το deal με την Pimco

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Eurobank: «Πράσινο φως» από τον SSM για το deal με την Pimco
«Ο δείκτης των NPEs μειώθηκε κατά 7,9 ποσοστιαίες μονάδες σε ετήσια βάση και διαμορφώθηκε σε 32,8%» δήλωσε ο CEO της Eurobank Φωκίων Καραβίας.

Έλαβε την έγκριση από τον Ενιαίο Εποπτικό Μηχανισμό (SSM) για το deal με την Pimco η Eurobank την Παρασκευή.

Στο περιθώριο της δημοσίευσης των αποτελεσμάτων ο CEO της Eurobank Φωκίων Καραβίας, δήλωσε πως «η συμφωνία για την τιτλοποίηση μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων (NPEs), ύψους 2 δισ. ευρώ και το σχέδιο της σχετικής έγκρισης SRT (Significant Risk Transfer), την οποία λάβαμε από τον SSM, σηματοδοτούν ένα ακόμη ορόσημο για την ολοκλήρωση του επιταχυνόμενου σχεδίου μας», ανέφερε , συμπληρώνοντας πως η Eurobank βρίσκεται σε αποκλειστικές διαπραγματεύσεις ενόψει μιας επιπλέον τιτλοποίησης, ενός χαρτοφυλακίου NPEs, ύψους 7,5 δισ. ευρώ.

Ο σχηματισμός νέων «κόκκινων» ανοιγμάτων (NPE formation) ήταν αρνητικός κατά 321 εκατ. ευρώ, ενώ από το τέλος του 2018 καταγράφεται μείωση των συνολικών NPEs κατά 2,4 δισ. ευρώ.

«Ο δείκτης των NPEs μειώθηκε κατά 7,9 ποσοστιαίες μονάδες σε ετήσια βάση και διαμορφώθηκε σε 32,8%, που είναι το χαμηλότερο ποσοστό στην εγχώρια αγορά και με βελτιωμένη κάλυψη από προβλέψεις. Παραμένουμε δεσμευμένοι στο στόχο μας για μονοψήφιο ποσοστό NPEs έως το τέλος του 2021», κατέληξε ο κ. Καραβίας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider