Μειωμένη κατά 27% η τιμή στα ξενοδοχεία της Αθήνας τον Αύγουστο

Νίκη Παπάζογλου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μειωμένη κατά 27% η τιμή στα ξενοδοχεία της Αθήνας τον Αύγουστο
Την πτωτική τάση που επικράτησε σε όλη την Ευρώπη ακολούθησαν οι τιμές των ξενοδοχείων της πρωτεύουσας.

Σε πρωτοφανή χαμηλά επίπεδα κινήθηκαν οι πληρότητες αλλά και οι τιμές των ξενοδοχείων τον ισχυρότερο, παραδοσιακά, μήνα του καλοκαιριού, όπως προκύπτει από τα στοιχεία της δημοφιλούς πλατφόρμας της Trivago. Ωστόσο η ελληνική πρωτεύουσα δεν ξεχώρισε μεταξύ των κορυφαίων σε επισκεψιμότητα τουριστικών πόλεων της Ευρώπης, αφού και εκεί οι πληρότητες κινήθηκαν σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα.

Ειδικότερα, τον Αύγουστο η μέση τιμή ενός standard δωματίου σε ξενοδοχείο της Αθήνας υπολογίστηκε στα 83 ευρώ, μειωμένη κατά 27% σε σχέση με την μέση τιμή δωματίου τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους (103 ευρώ). Σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα κινήθηκαν και οι πληρότητες των ξενοδοχείων της πρωτεύουσας τον ίδιο μήνα, φτάνοντας μετά βίας το 20%.

Το πλήγμα στα έσοδα των ξενοδοχείων μάλιστα αναμένεται να συνεχιστεί αν λάβει κανείς υπόψη του την καθίζηση του κλάδου των επαγγελματικών συνεδρίων, μετά και τα πρόσφατα μέτρα της κυβέρνησης όπου περιορίζουν σε 50 τον αριθμό των συνέδρων, κάτι που σύμφωνα με φορείς του κλάδου έφερε νέες ακυρώσεις στα ήδη περιορισμένα συνέδρια που είχαν προγραμματιστεί.

Πτωτικά οι τιμές και στις λοιπές ευρωπαϊκές πρωτεύουσες

Η πτωτική τάση βέβαια καταγράφηκε σε όλες τις ανταγωνίστριες πόλεις της Ευρώπης με μόνη εξαίρεση το Παρίσι, όπου οι τιμές φέτος κινήθηκαν αξιοσημείωτα ανοδικά φτάνοντας τα 185 ευρώ από 124 ευρώ που ήταν τον Αύγουστο του 2019 και 115 ευρώ τον Αύγουστο του 2018.

Ειδικότερα πολύ μεγάλη πτώση της μέσης ξενοδοχειακής τιμής αλλά και των πληροτήτων παρατηρήθηκε τον Αύγουστο στο Άμστερνταμ. Στην ολλανδική πρωτεύουσα η μέση ξενοδοχειακή τιμή εμφανίζεται μειωμένη κατά 42%, στα 95 ευρώ.

Αντίστοιχα στη Βαρκελώνη, πρωταθλήτρια πόλη του ευρωπαϊκού τουρισμού, η μέση τιμή έπεσε κατά 30% φέτος φτάνοντας τα 103 ευρώ.

Κατά 19% μειώθηκε και η μέση τιμή δωματίου στην γειτονική Κωνσταντινούπολη τον Αύγουστο, η οποία διαμορφώθηκε στα 58 ευρώ.

Μικρότερη και μονοψήφια ήταν η πτώση των τιμών των ξενοδοχείων στο Λονδίνο, όπου η μέση τιμή ορίστηκε τον Αύγουστο στα 136 ευρώ, μειωμένη δηλαδή κατά 9% σε ετήσια βάση.

Μικρή ήταν και η πτώση της μέσης τιμής στα ξενοδοχεία του Βερολίνου και της Ρώμης. Ειδικότερα, στο Βερολίνο η τιμή διαμορφώθηκε στα 86 ευρώ από 90 ευρώ που ήταν πέρυσι ενώ και στη Ρώμη η μέση τιμή κυμάνθηκε στα 86 ευρώ από τα 91 ευρώ που ήταν τον αντίστοιχο μήνα πέρυσι.

Διαβάστε επίσης:

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider