Πάνω από 464 εκατ. ευρώ από διάθεση νέων μετοχών θα αντλήσει η easyJet

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πάνω από 464 εκατ. ευρώ από διάθεση νέων μετοχών θα αντλήσει η easyJet
Στην έκδοση 59,5 εκατ. νέων μετοχών προχωρά η αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους.

Στην έκδοση 59,5 εκατ. νέων μετοχών προχωρά η αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους, Easyjet για να ενισχύσει αφενός την ρευστότητα κι αφετέρου την πιστωτική της θέση.

Οι νέες κοινές μετοχές θα εκδοθούν στις 703 πένες ανά μετοχή, με discount 5% σε σύγκριση με το κλείσιμο της Τετάρτης (740 πένες).Μέσω της διάθεσης των μετοχών με discount η αεροπορική εταιρεία, η οποία επλήγη βαρύτατα από την πανδημία του κορονοϊού και την καθήλωση των αεροσκαφών θα αντλήσει 418,6 εκατ. βρετανικές λίρες υπό όρους, περίπου δηλαδή 520 εκατ. δολάρια 464 εκατ. ευρώ.

Οι μετοχές αυτές, οι οποίες αντιστοιχούν στο 15% του τρέχοντος μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας, θα πρέπει να εγκριθούν από τους μετόχους και δεν αποκλείεται να προκαλέσουν ακόμα μεγαλύτερες αντιδράσεις από τον ιδρυτή και μεγαλομέτοχο της εταιρείας, κ. Στέλιο Χατζηιωάννου.

Να θυμίσουμε ότι η αεροπορική εταιρεία κατέγραψε μεγάλες απώλεις στο πρώτο εξάμηνο το έτους το οποίο έληγε στις 31 Μαρτίου, αλλά επιμένει ότι οι αποδόσεις θα ήταν βελιτωμένες αν δεν υπήρχε η πανδημία του κορονοϊού. Ειδικότερα η Easyjet παρουσίασε ζημιές προ φόρων ύψους 353 εκατομμυρίων λιρών, σε σύγκριση με 272 εκατομμύρια λίρες την ίδια περίοδο πέρυσι (2018-19).

Κατά την διάρκεια της κρίσης από την πανδημία του κορονοϊού, η EasyJet έλαβε 1,7 δισεκατομμύρια λίρες σε πρόσθετη χρηματοδότηση και μετά και την έκδοση των νέων μετοχών αναμένεται να συγκεντρώσει ταμειακά διαθέσιμα ικανά για την επίβίεωσή της τους επόμενους 9 μήνες.

Από πλευράς της η αεροπορική εταιρεία δήλωσε τον περασμένο μήνα ότι θα προχωρήσει σε περικοπές περίπου 4.500 θέσεων εργασίας αφού εκτιμά ότι η ζήτηση θα ανακάμψει στα προ πανδημίας επίπεδα έως το 2023.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider