Στα ύψη οι πληρότητες στους προορισμούς του τριημέρου

Ρομίνα Νικηφόρου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στα ύψη οι πληρότητες στους προορισμούς του τριημέρου
Τι λένε οι ξενοδόχοι στο insider.gr για την τουριστική κίνηση του τριημέρου.

Το πρώτο crash test της σεζόν είναι για τους ξενοδόχους και τους επαγγελματίες του τουρισμού, το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου.

Τα μηνύματα από τις κρατήσεις των προηγούμενων ημερών ήταν ενθαρρυντικά και οι ιδιοκτήτες καταλυμάτων, όπως λένε στο insider.gr, αναμένουν γεμάτα δωμάτια στους δημοφιλείς προορισμούς της χώρας. Αυτό μάλιστα, όπως προσθέτουν, τους δημιουργεί αισιοδοξία ενόψει του χειμώνα που έρχεται.

Τα Καλάβρυτα αποτελούν έναν από τους πλέον δημοφιλείς τουριστικούς χειμερινούς προορισμούς και συνήθως γεμίζει με επισκέπτες, μόλις πέσουν τα πρώτα χιόνια. Παρά το γεγονός ωστόσο ότι ο καιρός είναι ακόμα καλός, η πληρότητα στα ξενοδοχεία για το τριήμερο, φτάνει το 90%.

Ο πρόεδρος των ξενοδόχων της περιοχής Κωνσταντίνος Δαφαλιάς, επισημαίνει στο insider.gr ότι το τριήμερο αυτό αποτελεί ένα πρώτο δείγμα για τον χειμώνα που θα ακολουθήσει καθώς η σεζόν στα Καλάβρυτα ξεκινάει τώρα και κορυφώνεται τους χειμερινούς μήνες. Η κίνηση του τριημέρου όπως λέει, γεμίζει τους ξενοδόχους με αισιοδοξία για την πορεία της σεζόν. Όσον αφορά στις τιμές, κυμαίνονται από 60-65 ευρώ το δίκλινο, κατά μέσο όρο.

Τα χωριά του Πηλίου όπως και ο Βόλος, προσελκύουν επίσης αρκετούς εκδρομείς του τριημέρου. Ο πρόεδρος των ξενοδόχων του νομού Μαγνησίας Γιώργος Ζαφείρης, επισημαίνει ότι η πληρότητα ξεπερνά το 90% και σε αυτό βοήθησαν και οι καλές καιρικές συνθήκες που επικρατούν. Οι τιμές στα καταλύματα, σύμφωνα με τον ίδιο, είναι στα ίδια επίπεδα με το 2010 και κυμαίνονται από 60 έως 100-120 ευρώ.

Στα Τρίκαλα η πληρότητα φτάνει το 100%. Ο πρόεδρος των ξενοδόχων της περιοχής, Σωτήρης Φαμίσης επισημαίνει ωστόσο ότι είναι αρκετά νωρίς ώστε να γίνουν εκτιμήσεις για τον χειμώνα. Οι τιμές διανυκτέρευσης, όπως λέει, είναι αντίστοιχες με της περσινής σεζόν και κυμαίνονται από 60 έως 100 ευρώ.

Στην ορεινή Αρκαδία η πληρότητα ξεπερνά το 80%. Σύμφωνα με τον πρόεδρο των ξενοδόχων της περιοχής Κώστα Μαρινάκο, οι τιμές στα καταλύματα της περιοχής παραμένουν σταθερές τα τελευταία χρόνια και κυμαίνονται από 55 έως 80 ευρώ για ένα δίκλινο μεσαίας κατηγορίας και από 70 έως 120 ευρώ για ξενοδοχεία υψηλότερων προδιαγραφών.

Αισιόδοξοι εμφανίζονται για τη χειμερινή σεζόν οι ξενοδόχοι στην Δράμα καθώς το πρώτο δείγμα από το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου είναι θετικό. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης ξενοδόχων του Νομού, Άγγελο Καλία, η πληρότητα φτάνει το 70% και για τους επαγγελματίες του κλάδου αυτό είναι άκρως ενθαρρυντικό, δεδομένου ότι η περιοχή είναι κυρίως χειμερινός προορισμός και το συγκεκριμένο τριήμερο σηματοδοτεί την αφετηρία της σεζόν. Οι τιμές διανυκτέρευσης είναι αντίστοιχες με τις περσινές, ξεκινούν από 45 ευρώ και φτάνουν τα 100 ευρώ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider