Ηχηρές παραιτήσεις και αλλαγή management στον Αστέρα Βουλιαγμένης

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ηχηρές παραιτήσεις και αλλαγή management στον Αστέρα Βουλιαγμένης
Παραιτήθηκε ο διευθύνων σύμβουλος της Astir Palace, Στέλιος Κουτσιβίτης.

Εξελίξεις δρομολογούνται στον εμβληματικό Αστέρα Βουλιαγμένης, μετά από μια ηχηρή παραίτηση που ήρθε να ταράξει τα νερά εν μέσω της τουριστικής σεζόν. Ειδικότερα ο διευθύνων σύμβουλος της Astir Palace Βουλιαγμένης κ. Στέλιος Κουτσιβίτης υπέβαλε την παραίτησή του στους μετόχους της εταιρείας και αποχωρεί από την εταιρεία έχοντας κλείσει έναν μεγάλο και σημαντικό κύκλο μέχρι το άνοιγμα του ξενοδοχειακού συγκροτήματος της Αθηναϊκής Ριβιέρας.

Σύμφωνα με δηλώσεις του κ. Κουτσιβίτη πρόκειται για μια προσωπική απόφαση με την αφορμή της οποίας ευχαριστεί τους μετόχους του Αστέρα. Παράλληλα δηλώνει περήφανος για την υλοποίηση αυτής της μεγάλης επένδυσης για τον τουρισμό της Αθήνας τονίζοντας πως αφήνει «παρακαταθήκη» στο επόμενο management δύο έργα να ολοκληρωθούν, οι ιδιωτικές κατοικίες και η μαρίνα – η αδειοδότηση για την οποία έχει ολοκληρωθεί και αποτελεί το πρώτο Προεδρικό Διάταγμα με ιδιώτη επενδυτή, ανοίγοντας ουσιαστικά το δρόμο και για αντίστοιχες επενδύσεις σε μαρίνες.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο κ. Κουτσιβίτης ανέλαβε καθήκοντα στον Αστέρα, στις αρχές Αυγούστου του 2017 κι αποτελεί ένα έμπειρο στέλεχος κλάδο του τουρισμού με διεθνή και σημαντική τεχνογνωσία στους τομείς του asset management, των επενδύσεων και της λειτουργίας ξενοδοχειακών μονάδων. Κατά τη διάρκεια της επαγγελματικής σταδιοδρομίας του, o κ. Κουτσιβίτης κατείχε διοικητικές θέσεις στον Όμιλο Γ&Τ Δασκαλαντωνάκη, διατελώντας Διευθύνων Σύμβουλος στην εισηγμένη εταιρεία Sofia Hotel Balkan (Βουλγαρία), ενώ από το 2006 έως το 2010 ήταν Εκτελεστικός Διευθυντής του Group των αστικών ξενοδοχείων (Ελλάδα). Πριν τον Αστέρα μάλιστα είχε πρωταγωνιστήσει στο μεγάλο deal για την αγορά του πρώην Athens Ledra (νυν Grand Hyatt) στη λεωφόρο Συγγρού από το δίδυμο των επενδυτών Hines και Henderson Park

Οι εξελίξεις όμως στο πολυτελές ξενοδοχειακό συγκρότημα δεν σταματούν εκεί. Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, από τη διοικητική ομάδα της Αστήρ Παλάς αποχωρεί και ο οικονομικός διευθυντής κ. Κωνσταντίνος Αποστόλου ενώ φαίνεται να έχει απομακρυνθεί και ο γενικός διευθυντής του ξενοδοχείου Four Seasons Astir Palace Hotel Athens, κ. Σαμ Ιωαννίδης.

Οι παραπάνω ανακατατάξεις συντελούνται σε μία περίοδο κατά την οποία οι επενδυτές της Jermyn Street, με τη συμβολή της AGC Equity Partners από το Λονδίνο, και τη συμμετοχή των επενδυτικών funds από το Αμπου Ντάμπι και το Κουβέιτ, αραβικών κεφαλαίων και του τουρκικού ομίλου της Dogus έχουν ολοκληρώσει την πρώτη φάση επενδύσεων στο συγκρότημα, το οποίο λειτουργεί από το τέλος Μαρτίου υπό το «ηχηρό» όνομα της Four Seasons, το πρώτο για την ελληνική αγορά.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider