Υψηλόβαθμο στέλεχος της Apple «πέταξε» στο Twitter

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Υψηλόβαθμο στέλεχος της Apple «πέταξε» στο Twitter

Τον υπεύθυνο Διαφορετικότητας (head of diversity) της Apple προσέλαβε το Twitter, σε μια προσπάθεια να διασκεδάσει την κριτική που δέχεται για τη σύνθεση του εργατικού δυναμικού του, το οποίο αποτελείται κυρίως από λευκούς άντρες.

Τα νέα του καθήκοντα αναλαμβάνει από τον επόμενο μήνα ο Jeffrey Siminoff, όπως ο ίδιος «τιτίβισε» στον λογαριασμό του τη Δευτέρα, εγκαταλείποντας την αντίστοιχη θέση στην Apple την οποία κατείχε επί 2,5 έτη, όπως αναφέρει το δημοσίευμα της The Wall Street Journal.

Ο Siminoff θα διαδεχθεί την Janet Van Huysse, η οποία ουσιαστικά «έχτισε» το ανθρώπινο δυναμικό του Twitter, αναλαμβάνοντας το τμήμα με λιγότερους από 100 εργαζομένους και παραδίδοντάς το έξι χρόνια αργότερα με χιλιάδες υπαλλήλους.

Η πολύκροτη μεταγραφή επιβεβαιώνει τη νέα τάση που παρατηρείται τα τελευταία χρόνια στις πολυεθνικές εταιρείες, οι οποίες δίνουν βαρύνουσα σημασία πλέον στη διαφορετικότητα. Μεταξύ αυτών συγκαταλέγονται κολοσσοί όπως το Twitter, το Facebook, η Google, η Yahoo, οι οποίες εκδίδουν σε ετήσια βάση Εκθέσεις Διαφορετικότητας (Diversity Reports).

Στο πλαίσιο της Εταιρικής Ευθύνης, οι πολυεθνικές προσπαθούν να συμβάλλουν ενεργά στην προσπάθεια εξάλειψης των διακρίσεων στον χώρο εργασίας, εξισορροπώντας τις ποσοστώσεις στο εργατικό δυναμικό τους, προσφέροντας ίσες ευκαιρίες σε άντρες και γυναίκες, ανεξαρτήτως φυλεκτικής ταυτότητας. Για το σκοπό αυτό, πολλά κράτη έχουν ψηφίσει ανάλογους νόμους προκειμένου να περιφρουρούνται οι ίσες ευκαιρίες στον χώρο εργασίας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που προκύπτουν από αυτές, πάντως, η εικόνα είναι περίπου αυτή που φανταζόμαστε: οι άντρες κυριαρχούν στον εργασιακό χώρο των πολυεθνικών και συνήθως ανήκουν στη λευκή ή ασιατική φυλή. «Ηχηρή» είναι η απουσία άλλων μειονοτήτων, καθώς και τα πολύ χαμηλότερα ποσοστά των γυναικών, ιδίως στους τομείς του engineering και στις ανώτατες διοικητικές θέσεις.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider