Έρχονται κι επισήμως στην Ελλάδα τα smartphones της OnePlus

Νίκη Παπάζογλου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Έρχονται κι επισήμως στην Ελλάδα τα smartphones της OnePlus
Μέσα στο καλοκαίρι θα ξεκινήσει η διανομή από επιλεγμένα δίκτυα παρόχων και retailers.

Επισήμως στην ελληνική αγορά αναμένεται να έρθει η κινεζική OnePlus, ένας από τους σημαντικότερους κατασκευαστές smartphone παγκοσμίως.

Η διανομή των smartphone θα ξεκινήσει στα μέσα του καλοκαιριού από την TCCM και το πρώτο μοντέλο που θα κάνει το ντεμπούτο στην ελληνική αγορά είναι το OnePlus Z, το smartphone που θα παρουσιάσει η κινεζική εταιρεία στα μέσα του ίδιου μήνα. Το χαρτοφυλάκιο των προϊόντων της θα εμπλουτιστεί σταδιακά, περιλαμβάνοντας όχι μόνο κινητά αλλά και περιφερειακά αξεσουάρ της εταιρειας, όπως θήκες, φορτιστές και ακουστικά.

Να σημειωθεί ότι πρόκειται για έναν από τους πιο δημοφιλείς κατασκευαστές smartphones παγκοσμίως. Η εταιρεία κυκλοφορεί περιορισμένο αριθμό αξιόλογων μοντέλων ετησίως, δίνοντας έμφαση στην ποιότητα κατασκευής, στα χαρακτηριστικά και στην ανταγωνιστική τιμή έναντι άλλων ναυαρχίδων των ανταγωνιστών. Ήδη από το πρώτο τρίμηνο του 2019 η εταιρεία σύμφωνα με έρευνα της Counterpoint κατάφερε να εισχωρήσει στην πρώτη πεντάδα των premium κατασκευαστών παγκοσμίως,χάρη στο OnePlus 6T, το οποιο κατέκτησε την Δυτική Ευρώπη, την Βόρεια Αμερική αλλά και την Ινδία στην κατηγορία των premium τηλεφώνων.

Μέχρι χθες μπορούσε κανείς να προμηθευτεί τα κινητά OnePlus από το ηλεκτρονικό κατάστημα της εταιρείας, οι online πωλήσεις άλλωστε αποτελούν το βασικό μοντέλο ανάπτυξής της. Παλαιότερες προσπάθειες εισόδου στην ελληνική αγορά από άλλη εταιρεία διανομής δεν είχε επιτυχει λόγω της υψηλής τιμής διάθεσης της συσκευής σε σχέση με την αντίστοιχη του ηλεκτρονικού καταστήματος. Αρχής γενομένης από το καλοκαίρι όμως, κι έχοντας εξορθολογιστεί τα όποια προβλήματα, η διάθεση των μοντέλων θα γίνεται από επιλεγμένα δίκτυα παρόχων και retailers, τα ονόματα των οποίων δεν έχουν γίνει γνωστά.

Η Ελλάδα ωστόσο δεν αποτελεί την μοναδική χώρα στην οποία αποκτά επίσημο διανομέα η κινεζική εταιρεία, υπάρχουν κι άλλες αγορές στις οποίες επιλέγει να κινηθεί μέσω εγχώριων αλυσίδων και παρόχων τηλεφωνίας, σε μια προσπάθεια να αυξήσει τα μερίδια αγοράς της, διατηρώντας πάντα ενεργό και το διαδικτυακό κανάλι πωλήσεών της.

Να υπενθυμίσουμε ότι η OnePlus είναι η τρίτη μεγάλη εταιρεία smartphones που έρχεται το τελευταίο διάστημα στην ελληνική αγορά - επιπλέον έχουν ανακοινωθεί η άφιξη των Realme στις αρχές του 2020 και των TCL στα τέλη του 2019.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider