Αλλάζει όνομα το ψηφιακό πορτοφόλι του Facebook - Από Callibra γίνεται Novi

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αλλάζει όνομα το ψηφιακό πορτοφόλι του Facebook - Από Callibra γίνεται Novi
Στόχος του Novi παραμένει η ανταλλαγή του ψηφιακού νομίσματος του Facebook, Libra, και μάλιστα με ξεκάθαρους και συμφέροντες χρηματοοικονομικούς όρους στις συναλλαγές.

Τη μετονομασία του ψηφιακού του πορτοφολιού, από Calibra σε Novi, αποφάσισε το Facebook, σχεδόν ένα χρόνο μετά το λανσάρισμά του Libra.

Ωστόσο οι αλλαγές περιορίζονται στο όνομα και δεν επεκτείνονται στον πυρήνα της υπηρεσίας, αφού σύμφωνα με το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο, στόχος του Novi παραμένει η ανταλλαγή και η αποθήκευση του ψηφιακού νομίσματος του Facebook και μάλιστα με ξεκάθαρους και συμφέροντες χρηματοοικονομικούς όρους στις συναλλαγές.

Προερχόμενο από την λατινική γλώσσα ( από την λέξη novus που σημαίνει νέο και via που σημαίνει δια μέσου - το Novi συμβολίζει τον νέο τρόπο ανταλλαγής χρημάτων, όπου η αποστολή ακολουθεί απλά κι εύκολα βήματα και θα πραγματοποιείται είτε μέσω της ομώνυμης εφαρμογής είτε μέσω του Messenger και του WhatsApp. «Το να στέλνεις χρήματα με το Novi θα είναι σαν να στέλνεις ένα απλό μήνυμα» αναφέρει χαρακτηριστικά στο δελτίο Τύπου του το κοινωνικό δίκτυο.

Σύμφωνα μάλιστα με Facebook δεν θα υπάρχουν κρυφές χρεώσεις κατά την μεταφορά ενώ η διαδικασία θα πραγματοποιείται άμεσα. Όσο για την πιστοποίηση των πελατών, αυτή θα γίνεται μέσω επίσημων αναγνωρισμένων πιστοποιητικών των κατά τόπους κυβερνήσεων. Τέλος για οποιοδήποτε πρόβλημα ανακύψει θα υπάρχει υπηρεσία εξυπηρέτησης πελατών μέσω chat, η οποία θα λειτουργεί όλο το 24ωρο.

«Η Novi Financial ιδρύθηκε με στόχο να κάνει τα χρήματα να λειτουργούν καλύτερα για όλους. Πιστεύουμε ότι οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο πρέπει να έχουν ίση πρόσβαση σε χρηματοοικονομικές υπηρεσίες. Γι' αυτό και το πρώτο προϊόν που θα παρουσιάσει η Novi Financial θα είναι το ψηφιακό πορτοφόλι Novi που έχει σχεδιαστεί για το Libra, ένα νέο σύστημα πληρωμών που βασίζεται στην πρωτοποριακή τεχνολογία blockchain» τονίζεται στην ανακοίνωση του κοινωνικού δικτύου.

Το αρχικό λανσάρισμα του Novi θα γίνει σε περιορισμένο αριθμό χωρών και επικεντρώνεται στις διασυνοριακές μεταφορές χρημάτων οι οποίες είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς στους κατοίκους του αναπτυσσόμενου κόσμου. Στόχος του κοινωνικού δικτύου είναι η υπηρεσία να λανσαριστεί το συντομότερο δυνατόν υπό την ομπρέλα του Libra, του κρυπτονομίσματος της εταιρείας. Να υπενθυμίσουμε ότι η ομάδα του Libra η οποία από πέρυσι το καλοκαίρι που συστάθηκε περιλάμβανε ηχηρά ονόματα του τεχνολογικού χώρου, όπως Vodafone, Visa και PayPaly μετρά πλέον αρκετές αποχωρήσεις. Το κοινωνικό δίκτυο χαρακτηρίζει τις αποχωρήσεις αυτές αναμενόμενες λόγω της φύσης του project και αναφέρει πως η Novi Financial με έδρα την Καλιφόρνια είναι θυγατρική του Facebook που λειτουργεί όμως ανεξάρτητα από το Facebook.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider