Στην ευφυή γεωργία μέσω της Agro Apps επενδύει η Space Hellas

Νίκη Παπάζογλου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στην ευφυή γεωργία μέσω της Agro Apps επενδύει η Space Hellas
Η συμφωνία περιλαμβάνει τρία στάδια επένδυσης και όταν υλοποιηθούν το ποσό θα ανέλθει στο €1.275.000.

Την επέκτασή της στην παροχή ολοκληρωμένων λύσεων και εφαρμογών στην ευφυή γεωργία δρομολογεί η Space Hellas με την επένδυσή της στην Agro Apps Ι.Κ.Ε. με έδρα την Θεσσαλονίκη. Η συμφωνία περιλαμβάνει τρία στάδια επένδυσης κι εφόσον υλοποιηθούν το συνολικό ύψος της επένδυσης της Space Hellas για το 45% στην AgroApps, θα ανέλθει στο ποσό των €1.275.000.

Ειδικότερα, στο πρώτο στάδιο η Space Hellas θα αποκτήσει άμεσα το 19% των υφιστάμενων μεριδίων της AgroApps, στο δεύτερο στάδιο θα έχει δικαίωμα προαίρεσης (option) για την απόκτηση επιπλέον 16% των υφιστάμενων μεριδίων της AgroApps και στο τρίτο στάδιο η Space Hellas θα έχει τη δυνατότητα να αποκτήσει επιπλέον 10% της AgroApps μέσω αύξησης του εταιρικού κεφαλαίου της. Επιπλέον, σε περίπτωση μετατροπής της AgroApps σε ανώνυμη εταιρεία, η Space Hellas θα δικαιούται να ορίσει ένα μέλος στο τριμελές διοικητικό της συμβούλιο.

Με την στρατηγική συνεργασία που διασφαλίζει η συγκεκριμένη επένδυση, η Space Hellas και η πολυετή εμπειρία της σε ένα ευρύ φάσμα ολοκληρωμένων λύσεων ICT, θα δώσει τη δυνατότητα στην AgroApps να κάνει δυναμικότερα βήματα και να αναπτύξει νέες υπηρεσίες, με σκοπό να συμβάλλει στην ψηφιακή εξέλιξη της γεωργίας.

«Ο ψηφιακός κόσμος είναι πλέον μια πραγματικότητα και εφαρμογές στον υπολογιστή ή στο κινητό είναι έτοιμες να αλλάξουν τη ζωή μας. Η AgroApps έχοντας επενδύσει στις ψηφιακές τεχνολογίες αποτελεί για την Space Hellas ιδανικό συνεργάτη για την ανάπτυξη νέων καινοτόμων εφαρμογών και υπηρεσιών τόσο για τον πρωτογενή, όσο και για τους υπόλοιπους τομείς της αγοράς», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος Δ.Σ. της Space Hellas, Σπύρος Μανωλόπουλος.

«Το σημαντικότερο είναι να βρεις τους κατάλληλους ανθρώπους, με τους οποίους θα συνεργαστείς αποτελεσματικά για να υλοποιήσεις το όραμά σου. Με τη Space Hellas μας ενώνει ένα κοινό όραμα, η παροχή εξατομικευμένων εργαλείων ICT που έχουν στόχο την επιτάχυνση του ψηφιακού μετασχηματισμού των πελατών μας, τη βελτιστοποίηση των διαδικασιών τους και την αύξηση της κερδοφορίας τους. Με τη συμμετοχή αυτή, η Space Hellas και η AgroApps ενώνουν τις δυνάμεις τους για την κατάκτηση νέων, υψηλότερων στόχων», ανέφερε από πλευράς της η Γενική Διευθύντρια της AgroApps, Μάχη Συμεωνίδου.

Να σημειωθεί ότι η AgroApps, η οποία ιδρύθηκε το 2015 με στόχο να προσφέρει ψηφιακές λύσεις για τον αγροτικό τομέα, επενδύει στην έρευνα και την ανάπτυξη λύσεων που βασίζονται σε τεχνολογίες Τεχνητής Νοημοσύνης, δορυφορικά και μετεωρολογικά δεδομένα, εξελιγμένα μαθηματικά μοντέλα και μοντέλα ανάπτυξης καλλιεργειών. Οι λύσεις της καλύπτουν τόσο τις ανάγκες ενός μικρού παραγωγού, όσο και πιο απαιτητικές ανάγκες εταιρειών και δημόσιων φορέων, καθώς περιλαμβάνουν συστήματα εποπτείας και διαχείρισης γεωργικών εκμεταλλεύσεων, υψηλής ανάλυσης πρόγνωση καιρού, υπηρεσίες εποπτείας και ελέγχου των υδάτινων πόρων, υπηρεσίες για τον τομέα των γεωργικών ασφαλίσεων, καθώς επίσης και εξατομικευμένες λύσεις για εταιρείες και δημόσιους φορείς. Στα πέντε χρόνια λειτουργίας της, η εταιρεία έχει εδραιώσει σημαντικές συνεργασίες τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό, έχει συμμετάσχει σε πληθώρα ερευνητικών προγραμμάτων, ενώ έχει λάβει σημαντικές διακρίσεις - το 2018 ήταν μία από τις τρείς επιλαχούσες εταιρείες του διαγωνισμού Copernicus Masters (Airbus Challenge) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ενώ το 2019 απέσπασε το πρώτο βραβείο στο διαγωνισμό νεοφυών επιχειρήσεων που διεξήχθη στο πλαίσιο του Digital Economy Forum στην Αθήνα, από τον Σύνδεσμο Εταιρειών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΣΕΠΕ).

Όσο για την Space Hellas ιδρύθηκε το 1985 με κεντρικά γραφεία στην Αθήνα, περιφερειακά γραφεία σε πέντε μεγάλες ελληνικές πόλεις (Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ηράκλειο, Ιωάννινα, Ρόδος) αλλά και διεθνή παρουσία στην Κύπρο, τα Βαλκάνια, την Αφρική και τη Μέση Ανατολή. Αρχικά δραστηριοποιήθηκε ως δυναμικός system integrator και πάροχος υπηρεσιών, εφαρμογών και λύσεων προστιθέμενης αξίας στις περιοχές των Τηλεπικοινωνιών, Πληροφορικής, Τηλεματικής και Ασφάλειας για τον ιδιωτικό, δημόσιο και στρατιωτικό τομέα. Το 2000 εισήχθη στο Χρηματιστήριο Αθηνών και πριν την κρίση, το 2008, ξεκίνησε τον δικό της μετασχηματισμό. Με επενδύσεις που ανέρχονται συνολικά στα 21 εκατ. ευρώ έχει πετύχει να εξελιχθεί σε μία από τις κορυφαίες εταιρείες στο χώρο της παροχής ολοκληρωμένων λύσεων προς επιχειρήσεις και οργανισμούς, διαθέτοντας ένα αρκετά ευρύ και σημαντικό πελατολόγιο. Ωστόσο από το 2017 η εταιρεία δίνει μεγαλύτερη έμφαση σε τομείς όπως είναι το cloud και το data analytics, ενώ, σύμφωνα με τα στελέχη της, έχει πλέον εξελιχθεί από system integrator σε έναν digital integration enabler.

Tο 2018 πέτυχε ιστορικό ρεκόρ πωλήσεων με τον κύκλο εργασιών της να διαμορφώνεται στα 66,1 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 10,8% σε σχέση με τα 59,7 εκατ. ευρώ του 2017 ενώ για το 2019 ανέμενε εξίσου θετικά αποτελέσματα, σύμφωνα με παλαιότερες δηλώσεις των στελεχών της.

Η συγκεκριμένη επένδυση της Space Hellas εντάσσεται στο μακροπρόθεσμο επενδυτικό πλάνο της εταιρείας, οι βασικοί άξονες του οποίου είναι η διείσδυση σε νέες αγορές αλλά και η δημιουργία νέων πηγών εσόδων, όπως είχαν διευκρινίσει ήδη από πέρυσι τα στελέχη της εταιρείας. Στο ίδιο πλαίσιο η Space Hellas το τελευταίο διάστημα έχει αποκτήσει μειοψηφικό ποσοστό στην ολλανδική WebIQ με το πλάνο της να προβλέπει περαιτέρω αύξηση της συγκεκριμένης συμμετοχής, η θυγατρική της Space Arab Levant Technologies Company (LLC) απέκτησε άδεια για παροχή τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών στην Ιορδανία, ενώ συμμετέχει και στο υποέργο του ΣΥΖΕΥΞΙΣ ΙΙ, που αφορά στις κεντρικές υπηρεσίες ISP και υποστήριξης του έργου (Service Level Agreement) σε κοινοπραξία με τον ΟΤΕ, την Unisystems και την Intrasoft International. Προσφάτως μάλιστα οι πληροφορίες ανέφεραν ότι είχε δείξει ενδιαφέρον και για την Singular Logic, ωστόσο έμεινε εκτός διαγωνισμού.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider