Πώς να ενισχύσετε την ασφάλεια σας σε YouTube, Google Assistant και Google maps

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Πώς να ενισχύσετε την ασφάλεια σας σε YouTube, Google Assistant και Google maps
Η Google επεκτείνει πλέον την αυτόματη διαγραφή δεδομένων στο YouTube και επιτρέπει την «incognito» περιήγηση στους Χάρτες.

Τρεις νέες δυνατότητες που διευκολύνουν τους χρήστες σε θέματα ιδιωτικότητας και ασφάλειας, ανακοίνωσε η Google, διευρύνοντας τόσο την «incognito» χρήση των εφαρμογών της, όσο και την επιλογή της αυτόματης διαγραφής δεδομένων.

Τον Μάιο η Google είχε ανακοινώσει ότι οι χρήστες μπορούν πια να διαγράψουν αυτόματα το ιστορικό τοποθεσίας και τη δραστηριότητα ιστού και εφαρμογών, τα οποία περιλαμβάνουν τα πράγματα που έχουν αναζητήσει και περιηγηθεί.

Μπορεί κανείς να ενεργοποιήσει το Incognito mode, επιλέγοντάς το στο μενού που εμφανίζεται, όταν πατά τη φωτογραφία του προφίλ του, ενώ μπορεί να το απενεργοποιήσει οποιαδήποτε στιγμή. Η λειτουργία Ιncognito mode θα αρχίσει στο Android αυτό τον μήνα, ενώ σύντομα θα είναι διαθέσιμη και για συσκευές iOS.

Παράλληλα, με στόχο την ενίσχυση της ασφάλειας του κωδικού του χρήστη, τίθεται σε εφαρμογή πλέον ο νέος «Έλεγχος Κωδικού Πρόσβασης», μια νέα λειτουργία που με ένα κλικ ενημερώνει αν κάποιος από τους κωδικούς πρόσβασης είναι αδύναμος, αν ο χρήστης τον έχει επαναχρησιμοποιήσει σε πολλούς ιστότοπους ή αν ο κωδικός έχει παραβιαστεί από τρίτους.

Ο έλεγχος του απορρήτου στον Google Assistant γίνεται πιο εύκολος και με απλές φωνητικές εντολές. Τις επόμενες εβδομάδες, κάθε χρήστης θα μπορεί να διαγράψει τη δραστηριότητα του Assistant από το Google account του, λέγοντας π.χ. «Hey Google, διάγραψε το τελευταίο πράγμα που σου είπα» ή «Hey Google, διάγραψε όλα όσα σου είπα την περασμένη εβδομάδα».

Ο χρήστης δεν θα χρειαστεί να ενεργοποιήσει κάποια από αυτές τις λειτουργίες, καθώς θα λειτουργήσουν αυτόματα, όταν αυτός ζητήσει βοήθεια από τον Assistant. Εάν ζητήσει να διαγράψει δεδομένα για διάστημα μεγαλύτερο από μία εβδομάδα από τον λογαριασμό του, ο Assistant θα τον καθοδηγήσει απευθείας στη σελίδα με τις ρυθμίσεις του λογαριασμού του για να ολοκληρώσει τη διαγραφή. Η νέα δυνατότητα θα είναι διαθέσιμη αυτή την εβδομάδα στα αγγλικά και τον επόμενο μήνα σε όλες τις υπόλοιπες γλώσσες.

To Ιncognito mode εμφανίστηκε στο πρόγραμμα διαδικτυακής πλοήγησης Chrome το 2018, πλέομ προστέθηκε στο YouTube και τώρα επεκτάθηκε στους Χάρτες (Google Maps). Όταν ο χρήστης χρησιμοποιεί το Incognito Mode στους Χάρτες, η δραστηριότητά του μέσα στην εφαρμογή, όπως τα μέρη που αναζήτησε, δεν θα αποθηκεύονται στο Google Account του και δεν θα χρησιμοποιούνται για να γίνει πιο εξατομικευμένη η εμπειρία του στους Χάρτες.

Η αυτόματη διαγραφή δεδομένων έρχεται και στο ιστορικό του YouTube. Ο χρήστης μπορεί να ορίσει το χρονικό διάστημα διατήρησης των δεδομένων του (τρεις μήνες, 18 μήνες ή μέχρι να τα διαγράψει).

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

13:28

Στο «κόκκινο» ο υδράργυρος με 40άρια - Πότε πέφτει η θερμοκρασία

13:12

Ζελένσκι: Οι εκλογές θα ήταν «ένα τσουνάμι» που θα διασπάσει την Ουκρανία

13:08

Λοβέρδος: Ανοιχτό υπό προϋποθέσεις το ενδεχόμενο μείωσης του φόρου στα καύσιμα – Τι είπε για 13η και 14η σύνταξη

13:01

Καρκίνος του μαστού: Η Τεχνητή Νοημοσύνη μπορεί να τον εντοπίσει έως και 6 χρόνια πριν τη διάγνωση

12:53

Τα μεταχειρισμένα αυξάνουν τις πωλήσεις τους και μπαίνουν στο καλάθι των μεγάλων retailers

12:44

Μαρινάκης: Δεν υπάρχει «σωστό» άκρο, αποδεκτό μίσος ή βία

12:34

Η Συρία αναμένει επανεκκίνηση των συνομιλιών με το Ισραήλ παρά το αμοιβαίο έλλειμμα εμπιστοσύνης

12:27

Nvidia: Αυξήσεις άνω του 15% στους servers τεχνητής νοημοσύνης

12:04

Τέλος καλοκαιριού: Η απότομη «προσγείωση» του Σεπτεμβρίου

11:55

Πεζεσκιάν: Παραδέχθηκε ότι το Ιράν «αντιμετωπίζει πολλές δυσκολίες»

11:48

Σκέρτσος: Τέσσερις κυβερνητικές δράσεις για καλύτερη, πιο ελεύθερη και πιο ασφαλή καθημερινότητα

11:29

Ρομπότ «συνέτριψε» το ρεκόρ του Μπολτ στα 100 μέτρα... αλλά δεν ξέρει να φρενάρει

11:08

Χωρίς ενεργό μέτωπο η φωτιά στην Πρώτη Σερρών

11:00

ΗΠΑ- Καναδάς: Η Οτάβα απαντά στους αμερικανικούς δασμούς- «Αρκετά!» λέει ο Τραμπ

10:47

Μαρινάκης: «Όσα ανακοινώσει ο Μητσοτάκης στη ΔΕΘ θα γίνουν πράξη» – Εκλογές την άνοιξη του 2027

10:35

Κοντογεώργης: Το μέλλον της Ελλάδας χτίζεται στην Περιφέρεια

10:24

Ζελένσκι: Η Γαλλία συμφώνησε να επιταχύνει την παράδοση στρατιωτικού εξοπλισμού στο Κίεβο

10:10

Μητσοτάκης: «Δεν θα φορτώνουμε παλιούς λογαριασμούς στις επόμενες γενιές» - Το μήνυμα στην Τουρκία

10:02

Σχολεία: Μόλις 12 λεπτά διαφορά στην ώρα έναρξης μπορούν να μειώσουν το πρωινό μποτιλιάρισμα

09:48

Πυρκαγιές-πλημμύρες: Πάνω από 500 επανέλεγχοι κτιρίων στις πληγείσες περιοχές - Βαρύ το πλήγμα στη Δυτική Αττική

09:34

«Προσωπικός Βοηθός»: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για νέες αιτήσεις

09:29

Κυβερνοεπίθεση στη Βρετανία: Ιρανοί χάκερ «παρέλυσαν» εργοστάσιο παραγωγής ενέργειας για 4 ημέρες

09:12

Επιθεώρηση Εργασίας: Πάνω από 41.000 έλεγχοι το πρώτο εξάμηνο - Στα 25,6 εκατ. ευρώ τα πρόστιμα

09:03

Ιαπωνία: Σεισμός 5,9 βαθμών κοντά στο Τόκιο - Δεκάδες τραυματίες

08:55

Τραμπ: «Νέο έδαφος των ΗΠΑ» τα Στενά του Ορμούζ

08:40

Πυρκαγιές: Το 26% της Αττικής βρίσκεται εκεί όπου δάσος και κατοικίες συναντώνται

08:32

Workcation: Αυτοί είναι οι κορυφαίοι παγκόσμιοι προορισμοί για υβριδική εργασία - Που βρίσκεται η Αθήνα

08:22

Goldman Sachs: Η Ευρώπη «κρυφός νικητής» των αγορών - Οι 8 μύθοι για τις ευρωπαϊκές μετοχές

08:10

Ακίνητα: Ποιες περιοχές «αναδεικνύονται» στην «καρδιά» της Αθήνας

08:05

Χωροταξικό ΑΠΕ: Πώς αλλάζει ο επενδυτικός χάρτης - Οι κερδισμένοι, τα δύσκολα projects και τα νέα φίλτρα


reader insiderinsiderinsiderinsiderinsider