Νέο λειτουργικό σύστημα για τα iPad

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Νέο λειτουργικό σύστημα για τα iPad
Ανανεώσει τις «ταμπλέτες» της η Apple, δημιουργώντας ένα νέο περιβάλλον λειτουργίας για αυτά.

Μια εντελώς νέα έκδοση του λειτουργικού της συστήματος «αφιερωμένη» στα iPad θα παρουσιάσει η Apple.

Το λογισμικό της Apple, γνωστό ως iPadOS, είναι μια ειδική έκδοση του OS που διαμορφώθηκε αρχικά για τις ανάγκες των iPhone, καλύπτοντας παράλληλα και τα tablet iPad. Το υπάρχων λογισμικό θα ανανεωθεί για τις «ταμπλέτες» της Apple, δημιουργώντας ένα νέο λειτουργικό περιβάλλον για τα iPad.

Μέχρι τώρα, οι δύο συσκευές της Apple (iPad και iPhone) μοιράζονταν το ίδιο λειτουργικό σύστημα, σε διαφορετικές εκδόσεις. Παρόλα αυτά η Apple δήλωσε ότι είχε διαχωρίσει τις δύο εκδόσεις για να δώσει στο iPad νέα χαρακτηριστικά για να επωφεληθούν οι χρήστες από την μεγαλύτερη οθόνη της συσκευής.

Η νέα έκδοση που θα παρουσιάσει η εταιρεία για τα iPad περιλαμβάνει:

  • την επιλογή να έχουν οι χρήστες την ίδια στιγμή δύο παράθυρα μιας εφαρμογής στην οθόνη τους. Αυτό σημαίνει ότι οι χρήστες θα μπορούν να επεξεργάζονται ταυτόχρονα για παράδειγμα δύο έγγραφα.
  • Ειδικά χαρακτηριστικά σχεδιασμένα για το Apple Pencil, το οποίο λειτουργεί μόνο με το tablet της Apple. Θα υπάρχουν νέοι τρόποι σήμανσης των εγγράφων με το «μολύβι» και νέες κινήσεις για να περιηγηθείτε.
  • Μια τελείως διαφορετική έκδοση του αρχικού μενού, το οποία θα διαθέτει widgets που είναι προσβάσιμα χωρίς αφή.
  • Επέκταση επιφάνειας εργασίας που έρχεται στο MacOS 10.15, με όνομα Sidecar, που θα επιτρέψει στα iPad να λειτουργήσουν ως εξωτερική οθόνη για Mac.

Το λειτουργικό σύστημα εξακολουθεί να διαθέτει όλες τις ενημερώσεις από το iOS 13 και μεγάλο μέρος της ίδιας τεχνολογίας. Αλλά η διάσπαση των δύο θα επιτρέψει να βελτιστοποιηθούν τόσο οι οθόνες όσο και οι χρήσεις αυτών, όπως αναφέρει η Apple.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider