Amazon: Δυναμική είσοδος στο ντελίβερι φαγητού

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Amazon: Δυναμική είσοδος στο ντελίβερι φαγητού
Η Amazon μαζί με την T. Rowe Price, την Fidelity Management, και την Greenoaks ανέβασαν την αξία της Deliveroo στα 1,53 δισ. δολάρια.

Δυναμικά μπαίνει στο χώρο του ντελίβερι φαγητού η Amazon, με μία μεγάλη επένδυση στη Deliveroo. Παρότι δεν έχει ανακοινωθεί – μέχρι στιγμής - το ακριβές ποσό της επένδυσης από μέρους του Τζεφ Μπέζος, αυτό που έγινε γνωστό ότι ο αμερικανικός κολοσσός ηλεκτρονικού εμπορίου ήταν ο μεγαλύτερος «παίκτης» στην επένδυση που «έφερε» 575 εκατ. δολάρια στα ταμεία της Deliveroo.

Σύμφωνα με το CNBC το τελικό ποσό διαμορφώθηκε από τα κεφάλαια της Amazon, της T. Rowe Price, της Fidelity Management και την Greenoaks.

Πρόκειται για μια βρετανική εταιρεία η οποία επιτρέπει στους συνδρομητές της να κάνουν ντελίβερι φαγητό από το εστιατόριο της επιλογής τους, χρησιμοποιώντας την ομώνυμη εφαρμογή.

Μερικοί από τους ανταγωνιστές της είναι η Uber Eats και η Just Eat, όμως σε αντίθεση με αυτές η Deliveroo λειτουργεί σε 14 αγορές, περιλαμβανομένης της Αυστραλίας, της Γερμανίας, του Χονγκ Κονγκ και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση Τύπου που εξέδωσε η εταιρεία σήμερα, Παρασκευή, σκοπός της είναι να χρησιμοποιήσει την ρευστότητα που έφερε η επένδυση για να ενισχύσει το ανθρώπινο δυναμικό της στα κεντρικά γραφεία του Λονδίνου, καθώς και να επεκτείνει τις υπηρεσίες της σε μεγαλύτερο κοινό.

Σε δήλωση του, ο Γουίλ Σου, ιδρυτής και CEO της Deliveroo, δήλωσε:

«Αυτά είναι καλά νέα τόσο για τον τομέα της τεχνολογίας, όσο και για τον τομέα της εστίασης και θα βοηθήσει στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας σε όλες τις χώρες που παρέχουμε τις υπηρεσίες μας».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider