Το FTTH Council Europe προειδοποιεί για τις παραπλανητικές διαφημίσεις οπτικών ινών

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Το FTTH Council Europe προειδοποιεί για τις παραπλανητικές διαφημίσεις οπτικών ινών
Η ανοικτή επιστολή του Ronan Kelly παρουσιάστηκε πριν από τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Μεταφορών, Τηλεπικοινωνιών και Ενέργειας της Τρίτης.

Επιστολή με την οποία προειδοποιεί του Υπουργούς Τηλεπικοινωνιών ότι οι παραπλανητικές διαφημίσεις με τις οπτικές ίνες ενδέχεται να υπονομεύσουν τους βασικούς στόχους της παροχής κινήτρων για επενδύσεις στο δίκτυο υψηλής χωρητικότητας (Very High Capacity Network), απέστειλε ο πρόεδρος του FTTH Council Europe (Οργανισμός Προώθησης Δικτύων Οπτικών Ινών μέχρι το σπίτι, στην Ευρώπη).

Η ανοικτή επιστολή του Ronan Kelly παρουσιάστηκε πριν από τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Μεταφορών, Τηλεπικοινωνιών και Ενέργειας της Τρίτης, η οποία πρόκειται να υιοθετήσει τον νέο Ευρωπαϊκό Κώδικα Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών.

Όπως αναφέρει ο Ronan Kelly στην επιστολή του: «Παρατηρούμε διαφημιστικές πρακτικές τύπου "fake fibre"σε πολλά κράτη μέλη που χρησιμοποιούν τις λέξεις "fibre" ή "fibre speed" (ίνες ή ταχύτητες ινών) σε διαφημίσεις για ευρυζωνικές συνδέσεις χαλκού, όταν το διαφημιζόμενο προϊόν δεν βασίζεται πραγματικά σε μια πλήρη σύνδεση με οπτικές ίνες. Υπάρχουν όλο και περισσότερες ενδείξεις ότι οι καταναλωτές δεν γνωρίζουν σε μεγάλο ποσοστό τη μορφή σύνδεσης στο διαδίκτυο που έχουν αγοράσει, πολλές φορές λόγω της σχετικής διαφήμισης".

Σύμφωνα με τον ίδιο, το FTTH Council Europe πιστεύει ότι η σωστή χρήση της λέξης fiber σε διαφημίσεις θα δώσει τη δυνατότητα στους καταναλωτές να κάνουν μια ενημερωμένη επιλογή, που θα έχει ως αποτελέσμα μία ευεργετική επίδραση στην υιοθέτηση των δικτύων πολύ υψηλής χωρητικότητας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider