LAMDA: Διαγωνισμός για δύο νέα projects στο Ελληνικό

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
LAMDA: Διαγωνισμός για δύο νέα projects στο Ελληνικό

Συνέταιρο για τα νέα project στην έκταση του Ελληνικού αναζητά η Lamda Development, μέσα από τη διαγωνιστική διαδικασία που διενεργείται με τη βοήθεια των, Deloitte και Savills.

Σύμφωνα με τα όσα ανάφερε η διοίκηση της Lamda στο περιθώριο της χθεσινής έκτακτης γενικής συνέλευσης των μετόχων της, ο διαγωνισμός αναμένεται να ολοκληρωθεί στο τέλος του α’ εξαμήνου του 2021 με την ανάδειξη προτιμητέου επενδυτή, ο οποίος θα είναι ο συνεταίρος της στην ανάπτυξη και εκμετάλλευση δύο πύργων στην έκταση του Ελληνικού.

Στο πλαίσιο του σχεδιασμού προβλέπεται να συσταθούν δύο εταιρείες ειδικού σκοπού (SPV), μια για κάθε πύργο, οι οποίες θα εκπροσωπήσουν την κοινοπραξία που θα συσταθεί μεταξύ Lamda Development και του προτιμητέου επενδυτή.

Συμφωνία Temes - Lamda Development για την ανάπτυξη δύο πολυτελών ξενοδοχείων

Η προώθηση των συγκεκριμένων projects έρχεται λίγες εβδομάδες μετά την επισφράγιση της κοινοπραξίας της Lamda με την ΤΕΜΕΣ για τη δημιουργία ενός μοναδικής αρχιτεκτονικής ξενοδοχείου πέντε αστέρων εντός του χώρου της Μαρίνας του Αγίου Κοσμά και ενός δεύτερου παραθαλάσσιου πολυτελούς ξενοδοχείου πέντε αστέρων κατά μήκος του παραλιακού μετώπου.

Υπενθυμίζεται ότι η εν λόγω επένδυση εκτιμάται στα 300 εκατ.ευρώ, ενώ η ανάπτυξη των μονάδων, θα γίνει μέσω δύο εταιρειών ειδικού σκοπού, στο μετοχικό κεφάλαιο των οποίων θα συμμετέχουν οι όμιλοι της ΤΕΜΕΣ και της Lamda Development, σε ποσοστό 70% και 30% αντίστοιχα.

Διαβάστε επίσης:

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider