Lamda Hellix: Επενδύσεις 1 δισ. την επόμενη δεκαετία

Νίκη Παπάζογλου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Lamda Hellix: Επενδύσεις 1 δισ. την επόμενη δεκαετία
Μιλώντας από το διαδικτυακό βήμα του ULI Greece & Cyprus ο CEO της Lamda Hellix ανέφερε ότι η εταιρεία αναμένει για την τρέχουσα χρήση αύξηση κερδών άνω του 40% σε σχέση με το 2019.

Επενδύσεις ύψους 1 δισ. για την επόμενη δεκαετία δρομολογεί η Lamda Hellix μετά και την εξαγορά της από την αμερικανική εταιρεία Digital Realty – Interxion. Οι επενδύσεις της Lamda Hellix, που δραστηριοποιείται στον τομέα της δημιουργίας και παροχής υπηρεσιών data centers, θα αφορούν την ανάπτυξη κέντρων δεδομένων στη χώρα μας , σύμφωνα με τον πρόεδρο και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας κ. Απόστολο Κάκκο, ο οποίος εκτίμησε ότι η χώρα μας θα αποτελέσει πόλο έλξης επενδύσεων στο εν λόγω χώρο.

Μιλώντας από το διαδικτυακό βήμα του ULI Greece & Cyprus ο CEO της Lamda Hellix ανέφερε ότι η εταιρεία αναμένει για την τρέχουσα χρήση αύξηση κερδών άνω του 40% σε σχέση με το 2019 όπου τα καθαρά κέρδη ανήλθαν σε 1,8 εκατ. ευρώ, ενώ άνω του 25% αναμένεται να αυξηθεί ο κύκλος εργασιών της, σε σχέση με το 2019 όπου είχε διαμορφωθεί στα 13,5 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η αξία της αγοράς Πληροφορικής, η οποία σήμερα τοποθετείται σήμερα στα 6 δισ. ευρώ, θα εκτιναχθεί τα επόμενα χρόνια με τις επενδύσεις που θα υλοποιηθούν να εκτιμάται ότι θα αγγίζουν το 1 με 2 δισ. ευρώ, ετησίως. Η αύξηση αυτή των επενδύσεων θα έχει πολλαπλασιαστικό αποτέλεσμα για την οικονομία. Ενδεικτικά ανέφερε ότι η συμβολή της Lamda Hellix στην ελληνική οικονομία αντιστοιχεί σε καθαρή προστιθέμενη αξία άνω των 150 εκατ. ευρώ με τα 28 έως 30 εκατ. ευρώ να αφορούν φόρους και εισφορές.

Αναφερθείς στην αντίστοιχη επένδυση που σχεδιάζει ο πολυεθνικός κολοσσός της Microsoft στη χώρα ο κ. Κάκκος διευκρίνισε ότι η Lamda Hellix δεν έχει ανταγωνιστική σχέση αντίθετα αποτελεί συνεργάτη της πολυεθνικής αφού αντιπροσωπεύει κατά κύριο λόγο τις υποδομές σε data centers ενώ η Microsoft κάνει χρήση των εν λόγω υποδομών. «Η Lamda Hellix θα μπορούσε να παρομοιαστεί με ένα διεθνές αεροδρόμιο, ενώ η Microsoft θα συγκρινόταν με μία αεροπορική εταιρεία, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν είναι σε θέση να δημιουργήσει δικό της hub» εξήγησε ο κ. Κάκκος.

«Τα data centers είναι μια αγορά που έχει ξεκινήσει να υπάρχει τα τελευταία 20-21 χρόνια και δεν αποτελεί μια αγορά που σχετίζεται αποκλειστικά με το Real Estate αφού to 80% περίπου του κόστους ανάπτυξης ενός data center σχετίζεται με τις ηλεκτρομηχανολογικές υποδομές. Πρόκειται για βιομηχανικά κτίρια που είναι από την αρχή σχεδιασμένα (greenfield)» όπως εξήγησε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider