Την έναρξη της λειτουργίας μιας πρωτοποριακής κοινοπρακτικής πλατφόρμας μεταξύ του Ομίλου Libra και του διεθνούς διαχειριστή ακινήτων M&G Investments, η οποία θα εστιάζει στην ιδιοκτησία συγκροτημάτων κατοικιών στις ΗΠΑ, ανακοίνωσε σήμερα, η Elandis, εταιρεία ιδιοκτησίας και διαχείρισης ακινήτων, θυγατρική του Ομίλου Libra.

Η M&G Investments έχει αρχικά προχωρήσει με μια επένδυση 50 εκατ. δολαρίων στο μετοχικό κεφάλαιο του κοινοπρακτικού σχήματος το οποίο θα επικεντρωθεί στην απόκτηση και την επανατοποθέτηση στην αγορά επενδυτικών ευκαιριών στον τομέα συγκροτημάτων κατοικιών σε ολόκληρη την περιοχή των πολιτειών που αποτελούν το «Sunbelt» στις Ηνωμένες Πολιτείες, περιοχή με πληθυσμό περίπου 144 εκατομμυρίων ανθρώπων. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στις αγορές με υψηλή πληθυσμιακή και εργασιακή ανάπτυξη, καθώς και στον τομέα της στέγασης εργατικού δυναμικού σε πολιτείες όπως η Φλόριντα, η Βόρεια Καρολίνα, η Νότια Καρολίνα, η Γεωργία, το Τέξας και η Νεβάδα. Στόχος είναι το κοινοπρακτικό σχήμα να επενδύσει και να αναπτυχθεί με ταχύτητα και πέραν της αρχικής επένδυσης κεφαλαίου.

Απόκτηση ακινήτων υψηλής απόδοσης σε ανταγωνιστικές αγορές

Έχοντας αποκτήσει 3.000 συγκροτήματα κατοικιών από το 2009, η Elandis θα αξιοποιήσει το επιτυχημένο ιστορικό και τις υπάρχουσες σχέσεις της σε όλες τις πολιτείες του Sunbelt, σε συνδυασμό με την προσθήκη κεφαλαίου από έναν από τους σημαντικότερους παγκόσμιους θεσμικούς επενδυτές. Αυτό επιτρέπει την απόκτηση ακινήτων υψηλής απόδοσης σε ανταγωνιστικές αγορές.

«Οι ευκαιρίες στον τομέα  των συγκροτημάτων κατοικιών, τον έχουν αναδείξει  σε ένα ελκυστικό προϊόν μεταξύ των επενδυτών, χάρη στο ισχυρό επιχειρηματικό υπόβαθρο που συναντά κανείς τόσο στα Νοτιοανατολικά όσο και στα Νοτιοδυτικά», δήλωσε ο Frank Espinosa, Διευθύνων Σύμβουλος της Elandis. «Μέσω αυτής της συνεργασίας προσβλέπουμε στην επιτυχία αυτής της πρωτοβουλίας και σε ένα μέλλον βιώσιμης ανάπτυξης».

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που συμμετέχουμε σε αυτήν τη συνεργασία με την Elandis και που δραστηριοποιούμαστε ενεργά στην αμερικανική αγορά», δήλωσε ο William Nicoll, CIO της Private & Alternative Assets M&G Investments. «Αυτή είναι μια καλή στιγμή για επενδύσεις σε συγκροτήματα κατοικιών, και ανυπομονούμε να εργαστούμε μαζί με την Elandis σε αυτήν την προσπάθεια».

Ο Γιώργος Λογοθέτης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Libra Group πρόσθεσε: «Είμαστε πολύ περήφανοι που συνεργαζόμαστε με αυτόν τον αξιοσέβαστο επενδυτικό οίκο και προσβλέπουμε σε μια μακρά και γόνιμη σχέση με την εξαιρετική ομάδα του, καθώς επενδύουμε στον πολύ σημαντικό τομέα των κατοικιών εργατικού δυναμικού στις ΗΠΑ ".

Γιορτάζοντας 10 χρόνια επενδύσεων σε όλες τις ΗΠΑ, η Elandis εισέρχεται σε ένα νέο στάδιο ανάπτυξης με την πρόσθετη στήριξη πόρων μεγάλης κλίμακας και θεσμικών κεφαλαίων από την M&G Investments.

Η Elandis θα χρησιμοποιήσει την ολοκληρωμένη τεχνογνωσία της στον τομέα των επενδύσεων και της διαχείρισης, ώστε να μεγιστοποιήσει την αξία κάθε ακινήτου μέσω προγραμμάτων διατήρησης εκμισθωτών και επενδύσεων για βελτιώσεις. Η βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων και η ενίσχυση των γύρω κοινοτήτων αποτελούν βασικές αξίες για την Elandis και την επενδυτική της στρατηγική.

Με περισσότερα από 80 χρόνια εμπειρίας και έδρα στο Ηνωμένο Βασίλειο, η M&G επενδύει σε μια ποικιλία περιουσιακών στοιχείων, συμπεριλαμβανομένων ακινήτων για λογαριασμό συνταξιοδοτικών ταμείων, ασφαλιστικών εταιρειών, συμβούλων και κρατικών κεφαλαίων.

Με έδρα τη Νέα Υόρκη και το Λονδίνο, το Libra Group είναι ένα πολυδιάστατος διεθνής επιχειρηματικός όμιλος που δραστηριοποιείται σε 35 χώρες, σε έξι ηπείρους. Εστιάζοντας στην αεροπλοοία, την ενέργεια, τον τομέα της φιλοξενίας, τα ακίνητα, τη ναυτιλία και τις διαφοροποιημένες επενδύσεις, τα συμφέροντα του Libra Group στον τομέα των ακίνητων εκτείνονται σε περισσότερες από 20 χώρες.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε τη διεύθυνση www.elandis.com.