Πώς θα γίνουν οι κατεδαφίσεις κτηρίων στο Ελληνικό

Μαρίνα Φούντα
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πώς θα γίνουν οι κατεδαφίσεις κτηρίων στο Ελληνικό
Σχετική τροπολογία προβλέπει τη δυνατότητα τμηματικής υλοποίησης για τις κατεδαφίσεις των εγκαταστάσεων εντός του Μητροπολιτικού Πόλου Ελληνικού – Αγίου Κοσμά. Οι προθεσμίες και τα δικαιολογητικά.

Τον τρόπο με τον οποίο θα υλοποιηθούν οι κατεδαφίσεις κτηρίων στο Ελληνικό περιγράφει ειδική τροπολογία που εντάσσεται στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Παιδείας «Αναβάθμιση του Σχολείου και άλλες διατάξεις», το οποίο κατατέθηκε στη Βουλή.

Η τροπολογία, που φέρει τις υπογραφές των κ. κ. Χρ. Σταϊκούρα, Α. Γεωργιάδη, Κ. Χατζηδάκη και Κ. Μενδώνη, προβλέπει τη δυνατότητα τμηματικής υλοποίησης και για τις κατεδαφίσεις των εγκαταστάσεων (κτηρίων και εν γένει κτισμάτων και κατασκευών) εντός του Μητροπολιτικού Πόλου Ελληνικού – Αγίου Κοσμά.

Για να μπορούν να υλοποιηθούν τμηματικά οι κατεδαφίσεις, η εν λόγω τροπολογία παρέχει τη δυνατότητα έκδοσης περισσοτέρων αποφάσεων του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Σε ό,τι αφορά την έκδοση των σχετικών διαπιστωτικών πράξεων για τις κατεδαφίσεις, προβλέπεται πως θα μπορούν να εκδίδονται ενιαίες για περισσότερα από ένα κτήρια και εν γένει κτίσματα και κατασκευές. Η εκτέλεση των εργασιών κατεδάφισης μπορεί να υλοποιείται τμηματικά και/ή ενιαία για περισσότερα από ένα κτήρια, εντός προθεσμίας πέντε ετών από την έκδοση της σχετικής διαπιστωτικής πράξης. Η εν λόγω προθεσμία, μάλιστα, μπορεί κατόπιν αίτησης να παραταθεί για άλλα πέντε έτη.

Τα δικαιολογητικά

Πριν την έναρξη των εργασιών κατεδάφισης υποβάλλονται, υποχρεωτικά, στο Γραφείο Ελληνικού τα εξής:

- Σχέδιο και φάκελος ασφάλειας και υγείας του έργου

- Σχέδιο διαχείρισης αποβλήτων και αδρανών υλικών

- Αποδεικτικά καταβολής εισφορών και κρατήσεων για τις υπηρεσίες του επιβλέποντος μηχανικού

Για την κατάθεση των δικαιολογητικών, εκδίδονται διαπιστωτικές πράξεις από το Γραφείο Ελληνικού, εντός 10 ημερών από την ημερομηνία κατάθεσης, μετά την έκδοση των οποίων ή σε περίπτωση άπρακτης παρόδου της ανωτέρω προθεσμίας, επιτρέπεται η έναρξη των εργασιών κατεδάφισης.

Την 1η Ιουνίου εκδόθηκε η διαπιστωτική πράξη

Υπενθυμίζεται εδώ την 1η Ιουνίου εκδόθηκε από το Αυτοτελές Γραφείο Ελληνικού της Γενικής Γραμματείας Φορολογικής Πολιτικής και Δημόσιας Περιουσίας, η προβλεπόμενη από το άρθρο 67 του νόμου 4663/2020 διαπιστωτική πράξη, για την έναρξη των εργασιών κατεδάφισης κτηρίων, που βρίσκονται εντός του Μητροπολιτικού Πόλου Ελληνικού – Αγίου Κοσμά.

«Η διαπιστωτική πράξη εκδόθηκε εντός των προβλεπόμενων χρονοδιαγραμμάτων έναρξης των εργασιών και σε πλήρη ευθυγράμμιση με τους στόχους της μεγάλης αυτής στρατηγικής επένδυσης. Έτσι, αποδεικνύεται έμπρακτα η σταθερή προσήλωση και η δέσμευση του Υπουργείου Οικονομικών στον εθνικό στόχο της επανεκκίνησης της οικονομίας», τόνιζε σε ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider