Στον έλεγχο των τραπεζών περνάει η Ektasis Development 

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στον έλεγχο των τραπεζών περνάει η Ektasis Development 
Σήμερα η εταιρεία διαθέτει 31 ακίνητα εκτιμώμενης αξίας περίπου 110 εκατ. ευρώ.

Στον έλεγχο των πιστώτριων τραπεζών (Alpha Bank, Eurobank και Τράπεζα Πειραιώς) περνά η Ektasis Development μετά από την θετική απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών για την τοποθέτηση ειδικού εκκαθαριστή στην εταιρεία.

Οι συνολικές υποχρεώσεις της εταιρείας ανάπτυξης ακίνητων, που μεσουρανούσε την προηγούμενη δεκαετία στην αγορά, προς τις τράπεζες ανέρχονταν στο ποσό των 116,15 εκατ. ευρώ στο τέλος του Ιουνίου του 2017, ενώ σύμφωνα με τις επιβεβαιωτικές επιστολές, η συνολική απαίτηση των τριών τραπεζών με ημερομηνία 31 Μαΐου 2018 έφτανε τα 122,9 εκατ. ευρώ.

Σημειώνεται πως η Ektasis, συμφερόντων Π. Ευθυμίου είχε καταφύγει τον Ιούνιο του 2009 στην προστασία του άρθρου 99. Το 2016 μπήκε εκ νέου σε διαδικασία εξυγίανσης και όμως δεν κατάφερε να καταλήξει σε συμφωνία με τους πιστωτές της. Αποτέλεσμα ήταν η αίτηση των τραπεζών που έθεσε την εταιρεία σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης και αναμένεται να ξεκινήσουν οι πλειστηριασμοί των ακινήτων της. Πάντως, δεν αποκλείεται να υπάρξουν αντιδράσεις από την πλευρά Ευθυμίου, είτε με έφεση, είτε με τριτανακοπές.

Σήμερα η εταιρεία διαθέτει 31 ακίνητα εκτιμώμενης αξίας περίπου 110 εκατ. ευρώ, ενώ το 2009 η αξία του χαρτοφυλακίου μαζί με τις συμβάσεις leasing ξεπερνούσε τα 320 εκατ. ευρώ. Σήμερα επίσης η εταιρεία εμφανίζει 4 εκατ. ευρώ τον χρόνο ως έσοδα από ενοίκια κτηρίων. Όμως τα έτοιμα ακίνητα που προσφέρουν εισόδημα, είναι η μειοψηφία καθώς τα περισσότερα ακίνητα που έχουν μείνει στην Ektasis είναι οικόπεδα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider