Διαμαρτυρία ΠΟΠΕΚ για πρόστιμα σε πρατηριούχους καυσίμων

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Διαμαρτυρία ΠΟΠΕΚ για πρόστιμα σε πρατηριούχους καυσίμων
Πρόστιμα λόγω καθυστέρησης αποστολής δεδομένων στην ΑΑΔΕ.

Tη διαμαρτυρία της προς το υπουργείο Οικονομικών για την μη ανταπόκριση απάντησης, στο αίτημα εκατοντάδων πρατηριούχων που απειλούνται με οικονομικό αφανισμό εξαιτίας παραβάσεων εκφράζει με ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ). Συγκεκριμένα, αναφέρει ότι:

«Η Π.Ο.Π.Ε.Κ εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία της προς το υπουργείο Οικονομικών για την μη ανταπόκριση απάντησης, στο δίκαιο αίτημα εκατοντάδων πρατηριούχων που απειλούνται με οικονομικό αφανισμό εξαιτίας τυπικών και μόνο παραβάσεων.

Αναφερόμαστε στις περιπτώσεις που, εξαιτίας τεχνικής βλάβης, τα τερματικά των ηλεκτρονικών υπολογιστών των πρατηρίων, που είναι συνδεδεμένα με το TAXIS, δεν έστειλαν έγκαιρα, στο τέλος της ημέρας, το αρχείο με τις πωλήσεις καυσίμων. Πρόκειται για 400 περίπου περιπτώσεις που έχουν συσσωρευθεί το τελευταίο διάστημα, για τις οποίες τα πρόστιμα κλιμακώνονται μέχρι…25.000 ευρώ. Κάτι που προφανώς θα οδηγήσει τα περισσότερα από αυτά τα πρατήρια σε λουκέτο.

Εξυπακούεται ότι τα στοιχεία των πωλήσεων καυσίμων είναι διαθέσιμα στα πρατήρια για κάθε έλεγχο από τις αρμόδιες αρχές. Καλούμε δε τις αρμόδιες υπηρεσίες να προχωρήσουν σε αυτούς τους ελέγχους και να επιβάλουν πρόστιμα στους πρατηριούχους αν διαπιστωθούν ουσιαστικές παραβάσεις, που αλλοιώνουν τα στοιχεία των πωλήσεων.
Σε διαφορετική περίπτωση, να απαλλάξουν τους πρατηριούχους από ποινές για παραβάσεις που ανάγονται στη σφαίρα της τυπολατρίας. Δεν νοείται να κλείσουν επιχειρήσεις και εργαζόμενοι να χάσουν τη δουλειά τους επειδή «έπεσε το Ίντερνετ»

Η Π.Ο.Π.Ε.Κ έχει διαχρονικά στηρίξει όλα τα μέτρα που συμβάλουν ουσιαστικά στην αντιμετώπιση της παράνομης διακίνησης και του λαθρεμπορίου καυσίμων».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider