Χατζηδάκης - State Grid: Στο επίκεντρο ο ΑΔΜΕ και η ηλεκτρική διασύνδεση της Κρήτης με την Αττική

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χατζηδάκης - State Grid: Στο επίκεντρο ο ΑΔΜΕ και η ηλεκτρική διασύνδεση της Κρήτης με την Αττική
Αναφορικά με την διασύνδεση Κρήτη – Αττική, η State Grid εξέφρασε ενδιαφέρον για συμμετοχή με ποσοστό 20% στο μετοχικό κεφάλαιο της θυγατρικής του ΑΔΜΗΕ «Αριάδνη Interconnection» που υλοποιεί το έργο.

Στο επίκεντρο της συνάντησης του υπουργού Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη με την διοίκηση της κινεζικής εταιρείας Stade Grid ήταν η συμμετοχή της εταιρείας στον ΑΔΜΗΕ και η ηλεκτρική διασύνδεση της Κρήτης με την Αττική.

Η State Grid ελέγχει ήδη το 24% των μετοχών του ΑΔΜΗΕ ως στρατηγικός επενδυτής και ενδιαφέρεται να αυξήσει την συμμετοχή της, στο πλαίσιο της περαιτέρω αποκρατικοποίησης της εταιρίας που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση. Κατά τις πληροφορίες η απάντηση από πλευράς ΥΠΕΝ ήταν ότι σημειώνεται το ενδιαφέρον για περαιτέρω επένδυση στον ΑΔΜΗΕ και θα εξεταστεί στο πλαίσιο της ενωσιακής νομοθεσίας.

Αναφορικά με την διασύνδεση Κρήτη – Αττική, η State Grid εξέφρασε ενδιαφέρον για συμμετοχή με ποσοστό 20% στο μετοχικό κεφάλαιο της θυγατρικής του ΑΔΜΗΕ «Αριάδνη Interconnection» που υλοποιεί το έργο.

Η θέση του υπουργείου ήταν επίσης πως είναι θετική η εκδήλωση ενδιαφέροντος και ότι η διάθεση μετοχών της Αριάδνη θα γίνει με διαγωνισμό.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider