Στάσσης για ΔΕΗ: Να περάσουμε τον κάβο της ταμειακής δυσκολίας

Πένη Χαλάτση
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στάσσης για ΔΕΗ: Να περάσουμε τον κάβο της ταμειακής δυσκολίας
Εξετάζουμε διάφορες προτάσεις, θα αλλάξει η εμπορική πολιτική, η οποία δεν θα είναι οριζόντια, δήλωσε χαρακτηριστικά ο νέος πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ.

Με σκληρό κυνήγι των στρατηγικών κακοπληρωτών, αυξήσεις στα τιμολόγια (η ρήτρα του CO2 ενδέχεται να ενσωματωθεί σε αυτά), αλλαγές στις εκπτώσεις και συνολικότερες μεταρρυθμίσεις στην εμπορική πολιτική, αναμένεται να καλύψει το ταμειακό έλλειμα το οποίο ξεπερνά τα 750 εκατ. ευρώ, η νέα διοίκηση της ΔΕΗ.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους, την Πέμπτη, στο πλαίσιο της γενικής συνέλευσης της ΔΕΗ, ο νέος πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας κ. Γιώργος Στάσσης περιέγραψε ως δραματική την ταμειακή κατάσταση της ΔΕΗ, κάνοντας λόγο για ταμειακό έλλειμα το οποίο ξεπερνά τα 750 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα, επεσήμανε ότι μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου θα έχουν δρομολογηθεί δράσεις, οι οποίες θα εφαρμοστούν από τις αρχές του επόμενου χρόνου και οι οποίες σε βάθος 12μήνου θα εξασφαλίσουν την απαραίτηση ρευστότητα, ώστε να εισέλθει σε θετική τροχιά η επιχείρηση.

«Εξετάζουμε διάφορες προτάσεις, θα αλλάξει η εμπορική πολιτική, η οποία δεν θα είναι οριζόντια. Θα υπάρξουν συγκεκριμένα πακέτα για συγκεκριμένες ανάγκες, μέχρι το Φεβρουάριο. Στόχος είναι να περάσουμε τον κάβο της ταμειακής δυσκολίας και να βρεθεί η καλύτερη δυνατή λύση. Θα καταστρώσουμε καινούργιο επιχειρηματικό σχέδιο με κατευθυνση την ανάπτυξη» σημείωσε ο κύριος Στάσσης.

Ο ίδιος επανέλαβε ότι οποιδήποτε αύξηση στα τιμολόγια δεν θα επιφέρει επιβάρυνση στον καταναλωτή, καθώς θα αντισταθμιστεί από τη μείωση στο ΕΤΜΕΑΡ και ΦΠΑ.

Παναγιωτάκης: Έδωσα όλες τις δυνάμεις μου να κρατηθεί η εταιρεία όρθια.

Κάνοντας έναν απολογισμό του έργου του, ο απερχόμενος πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος Μανώλης Παναγιωτάκης σημείωσε ότι: «Οι συνθήκες δεν επέτρεψαν να έχουμε την πρέπουσα κερδοφορία. Έδωσα όλες τις δυνάμεις μου να κρατηθεί η εταιρεία όρθια, παρά τα μέτρα που λήφθηκαν εις βάρος της».

Αναφερόμενος στις αλλαγές που δρομολογούνται στην ταμειακή πολιτική, ο κ. Παναγιωτάκης σημείωσε ότι η επιβράβευση των συνεπών πελατών μέσω των εκπτώσεων βοήθησε στη βελτίωση της εισπραξιμότητας και συντέλεσε στο να κρατήσει η ΔΕΗ τους καλύτερους πελάτες της.

Στο πλαίσιο της έκτακτης Γενικής Συνέλευσης εγκρίθηκε η τοποθέτηση του κυρίου Γεωργίου Στάσση ως προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου και ακόμα 5 μελών στο ΔΣ: ο Βαλασόπουλος Αναστάσιος, ο Θεοδωρίδης Στέφανος, ο Καρδαμάκης Στέφανος, ο Παπαδημητρίου Πύρρος και ο Πατεράκης Αλέξανδρος.

Η θητεία τους είναι 3ετής και λήγει στις 21/08/2022.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider