Η Tesla θα νοικιάζει φωτοβολταϊκά για κατοικίες

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Tesla θα νοικιάζει φωτοβολταϊκά για κατοικίες
Η εταιρεία εκτιμά ότι η εξοικονόμηση για τους πελάτες θα είναι περί τα 500 δολάρια ετησίως.

Σε ένα νέο εγχείρημα, το οποίο θα έχει στο επίκεντρο τα νοικοκυριά, προχωρά η Tesla προκειμένου να αυξήσει τα έσοδά της αλλά και να «εκπαιδεύσει» τους καταναλωτές να χρησιμοποιούν πράσινη ενέργεια. Έχοντας ήδη μακρά εμπειρία στην παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων (έχει εργαστεί εντατικά και για τη μείωση των τιμών τους), η επιχείρηση θα εφαρμόσει πρόγραμμα ενοικίασης φωτοβολταϊκών.

Οι καταναλωτές σε διάφορα κράτη θα μπορούν να νοικιάσουν τις εγκαταστάσεις ηλιακών συλλεκτών Tesla για τα σπίτια τους για μόλις 50 δολάρια το μήνα.

Η Tesla αγόρασε το σύστημα SolarCity περίπου πριν από τρία χρόνια όταν αγωνιζόταν για την πρώτη θέση στην οικιακή ηλιακή ενέργεια. Η επιχείρηση πώλησε τα συστήματα, τα οποία μπορούν να κοστίζουν περισσότερα από 30.000 δολάρια, στα καταστήματα Home Depot εδώ και αρκετά χρόνια, αλλά τώρα βασίζεται εξ ολοκλήρου σε απευθείας πωλήσεις όπως κάνει και με τα ηλεκτρικά οχήματα.

Η Tesla είναι πλέον η τρίτη επιχείρηση στην ηλιακή ενέργεια των Η.Π.Α. ακολουθώντας τις SunRun και Vivint Solar, οι οποίες ανέπτυξαν 103 και 56 megawatts ηλιακής ενέργειας το τελευταίο τρίμηνο, αντίστοιχα ενώ η ίδια εγκατέστησε μόνο 29 megawatts.

Η εταιρεία εκτιμά ότι με τον τρόπο αυτό η εξοικονόμηση για τους πελάτες θα είναι περί τα 500 δολάρια ετησίως.

Παράλληλα, έγινε γνωστό ότι οι πελάτες δεν θα υπογράφουν μακροπρόθεσμο συμβόλαιο, αλλά θα χρεώνονται με 1.500 δολάρια αν απομακρύνουν το σύστημα πριν το τέλος της προκαθορισμένης περιόδου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider