Συνεχίζεται η απεργία των εργαζομένων στα ΕΛΠΕ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Συνεχίζεται η απεργία των εργαζομένων στα ΕΛΠΕ
Αντιδράσεις κατά της ιδιωτικοποίησης των ΕΛΠΕ.

Συνεχίζεται η τριήμερη απεργία των εργαζομένων στα ΕΛΠΕ κατά της ιδιωτικοποίησης του ομίλου η οποία ξεκίνησε την Πέμπτη και θα διαρκέσει μέχρι το Σάββατο.

Σε κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν οι ΠΟΕ, ΕΚΕΔΑ, ΠΣΕΕΠ, ΠΕΠΕΚΟ, ΑΣΠΡΟΦΟΣ και το σωματείο εργαζομένων DIAXON αναφέρουν ότι:

«Απεργούμε στις 28, 29 και 30 Μαρτίου στέλνοντας ένα ξεκάθαρο μήνυμα στην κυβέρνηση και στα κόμματα της αντιπολίτευσης, που με τη εκκωφαντική τους σιωπή στηρίζουν την προσπάθεια της πλήρους ιδιωτικοποίησης των ΕΛΠΕ. Αγωνιζόμαστε για να αποτύχουν οι μνημονιακές τους δεσμεύσεις – υποσχέσεις που θέλουν να καταδικάσουν τη χώρα μας σε ένα αύριο χωρίς ελπίδα.

Διεκδικούμε:

1. Την ακύρωση της πώλησης του ποσοστού του Δημοσίου και τη διατήρηση της άσκησης του management του ομίλου ΕΛΠΕ
2. Τη διαφύλαξη του κοινωνικού χαρακτήρα της Ενέργειας
3. Την προάσπιση εργασιακών, ασφαλιστικών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων

Ο Αγώνας μας είναι αγώνας δίκαιος και ιερός. Είναι Αγώνας χρέους προς τον πολίτη, την κοινωνία και την πατρίδα και κανείς μας δεν έχει την πολυτέλεια να μένει πλέον αμέτοχος.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να συμμετέχουν μαζικά, αγωνιστικά στις απεργιακές κινητοποιήσεις και να δώσουν δυναμικό παρόν στις πύλες των εγκαταστάσεων. Τα ΕΛΠΕ έχουν παρελθόν, παρόν και μέλλον.
Δεν τα χαρίζουμε σε κανένα».

Σημειώνεται ότι στις 3 Απριλίου αναμένεται σύμφωνα με πληροφορίες να υποβληθούν οι δεσμευτικές προσφορές για την απόκτηση του 50,1% των ΕΛΠΕ.

Όπως είναι γνωστό, ο διαγωνισμός για την ιδιωτικοποίηση των «Ελληνικών Πετρελαίων» αποτελεί άλλη μια μνημονιακή υποχρέωση στον κλάδο της ενέργειας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider